Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραδοσιακή μουσική από τους κρατούμενους στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου! ΦΩΤΟ

Παραδοσιακή μουσική από τους κρατούμενου...

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου

Σε μια εκπαιδευτική δράση με θέμα την παραδοσιακή ελληνική μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν την Τρίτη 26 Ιανουαρίου οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Η εκπαιδευτική δράση που επιμελήθηκε η Φιλόλογος του 2ου ΣΔΕ Πάτρας κ. Αγγελική Τσαπάρα αποτέλεσε ένα ταξίδι στην ελληνική παράδοση, με μελωδίες και χορούς από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Την εκπαιδευτική δράση υλοποίησαν ο μουσικός (λαγούτο) και ερμηνευτής κ. Θοδωρής Μανωλήκας και οι δάσκαλοι παραδοσιακών χορών κ. Κωνσταντίνος Μαντζαράπης και κ. Πόπη Παναγοπούλου, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια περιδιάβαση στην ιστορία και στις μουσικές μελωδίες και τους χορούς της Πελοποννήσου, της  Κρήτης, της Ηπείρου, της Θράκης, των νησιών του Αιγαίου. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εκπαιδευόμενων σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης υπήρξε  έντονο.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Μιχάλης Καραγεωργίου ευχαριστούμε θερμά τον σιφναίο μουσικό και ερμηνευτή κ. Θοδωρή Μανωλήκα και τους δασκάλους παραδοσιακών χορών κ. Κωνσταντίνο Μαντζαράπη και κ. Πόπη Παναγοπούλου, καθώς με την εθελοντική παρουσία τους στο Κατάστημα Κράτησης έχτισαν γέφυρες επικοινωνίας με την κοινωνία και μας έφεραν κοντά στην ελληνική παράδοση.

Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις