Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εντυπωσιακές διαδρομές της… πόλης μας!

Εντυπωσιακές διαδρομές της… πόλης μας!

Άρθρο του Παναγιώτη Νικολόπουλο

Κι όμως! Η πόλη μας μπορεί και μας ταξιδεύει σε άλλα μέρη και άλλες εποχές. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορεί να απολαύσει καθένας θεαματικά πλάνα από μεριά της πόλης μας. Πολυλίμνιο της Πάτρας, ή ταξίδι σε άλλες εποχές, τότε που δεν υπήρχε η ασφαλτόστρωση σαν τεχνική οδοποιίας. Μαθήματα ιστορίας από… δήμο του 21ου αιώνα!

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να απολαύσουν τις εικόνες και αν θέλουν να επισκεφθούν το Μπεγουλάκι (Πικυώνη, Τάσου, Παπαλουκά, Κουτούζη).

Σαφέστατο δείγμα της χρόνιας αδιαφορίας, της κοινής αντιμετώπισης και εμπαιγμού όλων των δημοτικών παρατάξεων που πέρασαν από την πόλη μας. Και αυτοί… μια απ’ τα ίδια, όπως λέει και ο λαός!

Κατά τα προηγούμενα χρόνια, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, είχαν κατατεθεί αιτήματα για την ασφαλτόστρωση των οδών αυτών (που σημειωτέο είναι οι μοναδικές μη ασφαλτοστρωμένες της περιοχής), μέχρι και αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, απ’ όπου έγινε σύσταση για προώθηση του αιτήματος των κατοίκων. Οι δικαιολογίες των κατά καιρούς δημοτικών αρχών ήταν, αρχικά η απουσία αποχετευτικού συστήματος (γειτονική οδός ασφαλτοστρώθηκε το 2008 και μετά από ένα χρόνο έγινε εκσκαφή για αποχέτευση και επιδιόρθωση). Όταν ολοκληρώθηκε το αποχετευτικό έργο, επόμενη δικαιολογία ήταν η έλλειψη πόρων. Κατόπιν η έλλειψη αιτήματος του τοπικού διαμερίσματος προς τον δήμο, στη συνέχεια πάλι έλλειψη πόρων. Τέλος, σε συνάντηση που έγινε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της σημερινής δημοτικής αρχής κο Παύλο Στάμο τον Μάιο του 2016, πήραμε την διαβεβαίωση ότι οι πόροι υπάρχουν, το αίτημα του διαμερίσματος έχει διαβιβασθεί και το έργο θα προχωρήσει. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ενημερωθήκαμε ότι η ΔΕΥΑΠ δεν συναινεί στην πραγματοποίηση του έργου, λόγω ανυπαρξίας παροχέτευσης όμβριων υδάτων (θαρρεί κανείς ότι σε περίπτωση νεροποντής την πλημμύρα διασώζουν οι χωματόδρομοι όπου κατοικούμε!) Στη συνέχεια, μετά από διαμαρτυρία μας, ο αντιδήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι το έργο θα προχωρήσει με κατασκευή ενός εκ των δύο πεζοδρομίων, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ΔΕΥΑΠ όταν (;) κατασκευάσει το έργο παροχέτευσης όμβριων υδάτων της περιοχής. Από τις αρχές του 2017 λαμβάναμε προφορικές διαβεβαιώσεις ότι το έργο από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσει, όταν ο εργολάβος αποδεσμευθεί από την Ολυμπία Οδό. Ολοκληρώθηκε η Ολυμπία Οδός, ο εργολάβος δεν έκανε την εμφάνισή του! Μας διαβεβαίωσαν αρχικά ότι τον Οκτώβρη ο εργολάβος ήταν υποχρεωμένος να παραδώσει το έργο. Ο Οκτώβρης έγινε τέλος του έτους. Το 2018 μας διαβεβαίωνε ο αντιπρόσωπος του δημοτικού διαμερίσματος ότι έχει εγκριθεί και ενταχθεί το έργο για την περιοχή και αναμένονται οι εγκρίσεις του Επιτρόπου. Από Μάρτιο σε Μάιο και από Ιούλιο σε Αύγουστο. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίζεται χωρίς τέλος και δεν γνωρίζουμε που θα φτάσει…

Καθ’ όλη τη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού, παρά τις απαιτήσεις μας προς τον αντιπρόσωπο του Δημοτικού Διαμερίσματος, δεν πέρασαν υδροφόρες του δήμου, προκειμένου να μειωθεί η περιφορά σκόνης από τα διερχόμενα οχήματα, αμέλεια η οποία επιβάρυνε τις συνθήκες διαβίωσής μας και προκαλούσε εκνευρισμό και μικροεπεισόδια με διερχόμενα οχήματα που περνούσαν βιαστικά, προκαλώντας έξαρση της σκόνης. Όλα αυτά τα χρόνια, η συμβολή του δήμου στην κατάσταση του δρόμου περιοριζόταν στην επίστρωση με υλικό 3Α, όπου με την πάροδο των ετών αύξησε το υψόμετρο του δρόμου σε ορισμένα σημεία ακόμα και πάνω από 80 εκατοστά.

Δεδομένης της απαράδεκτης ποιότητας διαβίωσής μας, της επιβάρυνσης της υγείας των οικογενειών μας, της παραμέλησης, της απαξίωσης και του καταφανούς εμπαιγμού από την δημοτική αρχή, ενημερώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να πιέσουμε με κάθε μέσο τον δήμο να αναλάβει την υποχρέωσή του προς τους κατοίκους της περιοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις