Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πατρινή σχεδιάστρια Νέλλα Ιωάννα «ντύνει» το περίφημο Φεστιβάλ του Σανρέμο!

Η Πατρινή σχεδιάστρια Νέλλα Ιωάννα «ντύν...

Θα "κλείσει" το Φεστιβάλ με τις δημιουργίες της

Mία σημαντική νέα διάκριση για την Πατρινή σχεδιάστρια μόδας Νέλλα Ιωάννου, αφού με τις  δημιουργίες της θα «κλείσει» το περίφημο το Φεστιβάλ του ΣανΡέμο στην Ιταλία. H συμμετοχή στην επίδειξη μόδας του Φεστιβάλ είναι όνειρο για κάθε Ιταλό σχεδιαστή.

Νέλλα Ιωάννου και Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου - Patras Fashion Power

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου το μεγάλο γεγονός

 

Η σχεδιάστρια βρίσκεται ήδη στην Ιταλία, ενώ το μεγάλο γεγονός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου με την Νέλλα Ιωάννου να παρουσιάζει εκτός από την Bridal συλλογή της και πολύχρωμες δημιουργίες.

Η Νέλλα Ιωάννου, που κατάγεται από το Αίγιο, διατηρεί από το 2012 στην Πάτρα το δικό της ατελιέ. Έχει κερδίσει αρκετές διακρίσεις, ενώ το 2015 έκανε το ντεμπούτο της στην Αθηναϊκή Εβδομάδα Μόδας.

Tο 2016 κέρδισε το βραβείο του Best Catwalk στην Athens Exclusive Designers Week, ενώ την επόμενη χρόνια διακρίθηκε ως η σχεδιάστρια της χρονιάς. Το Δεκέμβριο του 2016, δημιουργίες της φιλοξενήθηκαν στην παγκόσμιου φήμης έκθεση Art Basel στο Μιάμι, όπου πήρε τη θέση ανάμεσα στους πέντε καλύτερους σχεδιαστές του κόσμου. Τελευταία της Collection ήταν τον Ιανουαρίου στο Ζάππειο στο Bridal Fashion Week με την τελευταία της Collection “Comme une fleur".

Στο περιοδικό Best που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο ανέφερε:

«Δημιουργώ πλάθοντας ένα δικό μου κόσμο, όπου όλα είναι αέρινα και ρομαντικά. Τα αιθέρια υλικά μπερδεύονται και «παί­ζουν» με το μάτι. Η γυναίκα που φοράει τα ρούχα μου είναι σαν ηρωίδα παραμυθιού. Δεν ακολουθούσα ποτέ την τρέχουσα μόδα. Ήθελα να ταυτιστώ με μια δική μου γραμμή, ένα δικό μου ύφος και νομίζω τα κατάφερα.

Η γυναίκα που φοράει τα ρούχα μου είναι σαν ηρωίδα παραμυθιού. Δεν ακολουθούσα ποτέ την τρέχουσα μόδα. Ήθελα να ταυτιστώ με μια δική μου γραμμή, ένα δικό μου ύφος και νομίζω τα κατάφερα

 

Η απόκτηση ταυτότητας ήταν η βασική μου επιδίωξη, να βλέπουν δηλαδή κάτι από μένα και να το ανα­γνωρίζουν. Κινούμαι στην υψηλή ραπτική, κάθε ρούχο ετοιμάζε­ται sur mesure δηλαδή φτιάχνεται για κάθε πελάτη ξεχωριστά. Εστιάζω στα νυφικά φορέματα και στα βραδινά.

«Πιστεύω πως οι Ελληνίδες δεν είναι μονότονες, έχουν φαντα­σία και τόλμη. Όμως υπάρχει ένα λεπτό σημείο, το οποίο όταν το ξεπερνάς για να φανείς πιο εκκεντρική, γίνεσαι κιτς. Συστήνω λοι­πόν προσοχή στις υπερβολές. Επίσης να μην συμπεριφέρονται σαν θύματα της μόδας. Δεν πρέπει ποτέ να φορούν αυτό που δεν τους πηγαίνει επειδή είναι τάση. Η ντουλάπα θα πρέπει να έχει κυρίως σικ διαχρονικά κομμάτια και λίγες εξεζητημένες πινελιές.

«Τα υλικά που αγαπώ περισσότερο είναι τα μεταξωτά τούλια, οι δαντέλες και οι τρέσες. Εχω αναπτύξει μια δική μου αποκλει­στική τεχνοτροπία βαφής των δαντελών και αναμιγνύω γαρνι­τούρες, λουλούδια και κρόσια στολίζοντας τις δημιουργίες μου. Τελευταία ετοίμασα μια μίνι χειμερινή συλλογή για αθηναική πα­ρουσίαση με βάση μόνο το κόκκινο χρώμα. Είναι μια πρώτη prêt a porter απόπειρα να περάσει το στυλ μου σε όλες τις ώρες της ημέρας ανάλογα με τα αξεσουάρ που θα επιλεγούν.

«Στην αθηναική εβδομάδα μόδας AXDW έχω κερδίσει το βρα­βείο καλύτερης σχεδιάστριας και σίγουρα εκεί με πρόσεξαν πολ­λοί εκπρόσωποι της μόδας και της αγοράς. Βραβεύτηκα όμως και στο Μαιάμι στην ονομαστή έκθεση Art Basel, όπου ανακηρύχθη­κα μέσα στους 5 καλύτερους σχεδιαστές στον κόσμο. Εκεί έδειξα παράλληλα και τους πίνακες ζωγραφικής μου. Βέβαια για μένα η πιο μεγάλη επιβράβευση είναι ο κόσμος που έρχεται να με βρει στο ατελιέ μου, άλλωστε δεν μπορεί αλλού να δει τα ρούχα μου.

«Με μαγεύει η Μαρία Κάλλας. Αξεπέραστη. Στα όνειρά μου θα’ θελα να τη ντύσω με κάτι δικό μου. Μόχθησε τόσο για να μετα­μορφωθεί σε λυρική ντίβα και στυλιστικό πρότυπο. Και τα κατά­φερε να μη μοιάζει με καμία άλλη.

«Είχα πάντα τη δική μου αισθητική, «χανόμουν» στα ρούχα και τα περιοδικά από παιδί. Πέρασα στη Νομική και αργότερα στο μεταπτυχιακό στράφηκα στη μόδα. Εγώ χτύπησα την πόρ­τα της κορυφαίας ελληνίδας σχεδιάστριας Λουκίας να κάνω εκεί την πρακτική μου ως βοηθός της. Μόλις είδε τα σχέδιά μου με κράτησε αμέσως, έμεινα κοντά της τέσσερα χρόνια. Εζησα στην Αθήνα μια δεκαετία συνολικά ώσπου να γυρίσω κοντά στην οικο­γένειά μου στο Αίγιο και να ανοίξω το ατελιέ μου στο κέντρο της Πάτρας.

Μαζί μου είναι πάντα η μητέρα μου, μια μοδίστρα με 45 χρόνια πείρας. Είναι δίπλα μου σε πρόβες, παρουσιάσεις, σόου. Ο κόσμος με έμαθε σιγά- σιγά, βοηθούν πολύ και τα social media. Τώρα ξέρω πως ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα, να προωθή­σω τα ρούχα μου στη διεθνή αγορά.

«Θεωρώ πως έχουν γίνει πια όλα στη μόδα. Δεν διαπιστώνω κάτι καινούριο, απλά μια ανακύκλωση και μια πολυφωνία. Βλέ­πουμε πολλά στυλ μαζί και αυτό είναι κάτι που προκαλεί ενδια­φέρον.

Κεντρική φωτ.: Νίκος Ψαθογιαννάκης

Συνέντευξη: Άντυ Μπακοπούλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight