Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινούν τα ηλεκτρονικά ραντεβού στη Διεύθυνση Μεταφορών - Επικοινωνιών της Περιφέρειας στην Αχαΐα

Ξεκινούν τα ηλεκτρονικά ραντεβού στη Διε...

Από την 1η Φεβρουαρίου με στόχο τη διαφάνεια, τη ταχύτητα και την αξιοπιστία

Από την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019 οι συναλλασσόμενοι με τη Διεύθυνση  Μεταφορών - Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, θα μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους, με στόχο τη σημαντική μείωση της αναμονής, την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και την καλύτερη οργάνωση της υπηρεσίας. Η Ηλεκτρονική Εφαρμογή Διαχείρισης Ραντεβού παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα.

«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η έννοια της «Ψηφιακής Αυτοδιοίκησης» είναι μια διαρκής, καθημερινή διαδικασία. Είναι προτεραιότητα που επιβάλλεται απ’ την ανάγκη να είμαστε χρήσιμοι, αποτελεσματικοί, να σεβόμαστε τον πολίτη και τους φορείς και, επιπλέον, να αξιοποιούμε το προσωπικό μας, τις δεξιότητες και τις δυνατότητες του. Στόχος μας,  είναι σύντομα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να μεταβεί σε ένα πλήρως ψηφιοποιημένο περιβάλλον», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στη συνέχεια, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Αχαΐας Βασιλική Καραμπάτσου αναφέρθηκε στα προσδοκώμενα αποτελέσματα από την εφαρμογή των ηλεκτρονικών ραντεβού, δεδομένου του φόρτου εργασίας που δέχεται η υπηρεσία. Όπως είπε, καθημερινά εκδίδονται από 80 έως 150 νέες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς τους αριθμούς οι άδειες οδήγησης και οι ανανεώσεις διπλωμάτων.

Σύμφωνα, με την εκτίμηση των στελεχών της Διεύθυνσης Μεταφορών  τουλάχιστον 60 ραντεβού την ημέρα είναι εφικτό να κλείνονται ηλεκτρονικά, αν και στόχος είναι να εκπληρώνεται το σύνολο των υποθέσεων με ραντεβού, κάτι που θα διευκολύνει σημαντικά την οργάνωση της υπηρεσίας και θα συμβάλει στην αμεσότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, με την Ηλεκτρονική Εφαρμογή Διαχείρισης Ραντεβού θα ισχύει και ο παραδοσιακός τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού, θα προηγούνται όμως τα ραντεβού, τα οποία μπορούν να κλείνονται από μία ημέρα έως δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης  Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ανεστόπουλος, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας.

Επίδειξη της Ηλεκτρονικής Εφαρμογής Διαχείρισης Ραντεβού, έκανε ο δημιουργός της Σωτήρης Γιαννακουλόπουλος υπάλληλος του Τμήματος  Πληροφορικής Π.Ε. Αχαΐας της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα δυναμικό σύστημα με δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες πολιτών και επαγγελματιών.

Στα πλεονεκτήματα του προγράμματος αναφέρθηκαν με παρεμβάσεις τους ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Αναστάσιος Φάκος.  Συγκεκριμένα, ανέφεραν πως πρόκειται  για μια ακόμα αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της καθημερινότητας των πολιτών και των επαγγελματιών, συμβάλλει στη διαφάνεια, την ταχύτητα, την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία.

Κατά την παρουσίαση της εφαρμογής ακούστηκαν όλες οι απόψεις, τέθηκαν προβληματισμοί και απορίες. Στο πλαίσιο της διαρκούς διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον πολίτη και κατά το πρότυπο που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της λειτουργίας της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας,  τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί ηλεκτρονική διεύθυνση, στην οποία θα υποβάλλονται προς επεξεργασία, προτάσεις για τη βελτίωση της ηλεκτρονικής εφαρμογής διαχείρισης ραντεβού.

*Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την απόφασή της να προχωρήσει στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή Διαχείρισης Ραντεβού, συνεχάρη με επιστολή του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παρασκευάς.

Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θέλω να σας συγχαρώ για την αξιόλογη πρωτοβουλία και αξιέπαινη προσπάθειά σας, που αφορά στη δημιουργία του site και την εφαρμογή ηλεκτρονικού ραντεβού. Αποτελεί μια καινοτόμα, αλλά δοκιμασμένη μέθοδο, η οποία θα βελτιώσει τόσο την εικόνα της υπηρεσίας, αλλά και της ίδιας της Περιφέρειάς σας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις