Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γέμισε εκατοντάδες υπερσύχρονους υπολογιστές η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Από Πατρινές εταιρείες η προμήθεια

Γέμισε εκατοντάδες υπερσύχρονους υπολογι...
Χριστακόπουλος Θάνος

Εκσυγχρονίζονται όλες οι υπηρεσίες

Στον πλήρη εκσυγχρονισμό όλων των Υπηρεσιών της προχωράει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την προμήθεια εκατοντάδων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μάλιστα στα αξιοσημείωτα της μεγάλης αυτής επένδυσης συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι προμηθευτές του εξοπλισμού είναι δύο Πατρινές εταιρείες.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνιών των Υπηρεσιών της, λοιόν προχώρησε με ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες στην προμήθεια 805 Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για τις Υπηρεσίες και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.).

 

 

Ήδη έχουν παραληφθεί 505 Η/Υ εκ των οποίων 160 στην Αιτ/νία, 110 στην Ηλεία και 235 στην Αχαΐα. Έχουν εγκατασταθεί περίπου 300 και στις τρεις Π.Ε. και προχωράει η συμβασιοποίηση (έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι) για τους υπόλοιπους 300 εκ των οποίων 100 για την Αιτ/νία, 160 για την Αχαΐα και 40 για την Ηλεία.

Με την ολοκλήρωση της προμήθειας και εγκατάστασης και των υπόλοιπων Η/Υ (μέχρι τέλη Απριλίου) θα εκσυγχρονιστεί πλήρως κατά 100% ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός Η/Υ των Υπηρεσιών της Π.Δ.Ε.

Είναι άξιο αναφοράς ότι η προμήθεια, με ανοικτές διαδικασίες, ανάδειξε αναδόχους δύο τοπικές εταιρείες της Πάτρας.

Η αρμόδια Υπηρεσία Πληροφορικής της Π.Δ.Ε. εκτιμά ότι η συγκεκριμένη προμήθεια αποτελεί επένδυση που θα εξασφαλίσει την αδιάλειπτη και παραγωγική λειτουργία των συστημάτων Η/Υ των Υπηρεσιών της Π.Δ.Ε. για τουλάχιστον τα επόμενα δέκα χρόνια.

Επιπρόσθετα, αναμένεται μέχρι τέλος Μαρτίου η προμήθεια επιπλέον 60 πολυμηχανημάτων – σαρωτών (scanners) που θα εγκατασταθούν άμεσα σε Υπηρεσίες που τους χρειάζονται για την ψηφιοποίηση εγγράφων στα πλαίσια της πλήρους λειτουργίας του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων που από 2/1/2019 εφαρμόζεται στην Π.Δ.Ε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις