Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιφέρεια και ΓΕΩΤΕΕ ενώνουν δυνάμεις για την προστασία της ελαιοπαραγωγής στη Δυτική Ελλάδα

Περιφέρεια και ΓΕΩΤΕΕ ενώνουν δυνάμεις γ...

Πρόκειται για προτεινόμενα μέτρα και δράσεις τα οποία αφορούν την παρακολούθηση και τη στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας στη Δυτική Ελλάδα

Οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με στόχο την προστασία της ελαιοπαραγωγής εξετάστηκαν σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ.

Ο Πρόεδρος του περιφερειακού παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ  Θανάσης Πετρόπουλος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το πλαίσιο των δέκα προτάσεων που έχει καταθέσει ο φορέας, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας, τόσο προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και προς τις Περιφέρειες. Πρόκειται για προτεινόμενα μέτρα και δράσεις τα οποία αφορούν την παρακολούθηση και τη στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας στη Δυτική Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν  κατά την καλλιεργητική περίοδο του 2018.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ανοικτή σε συνεργασίες  με θεσμικούς φορείς και παράγει αποτελέσματα. Είμαστε βέβαιοι ότι το  Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου θα συμβάλλει με την παροχή τεχνογνωσίας και επιστημονικής γνώσης στην προστασία της ελαιοπαραγωγής, αλλά και στη βελτίωση του παραγόμενου προϊόντος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μέσω της οποίας το ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος θα συνεργάζεται με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρέχοντας τις επιστημονικές του γνώσεις και τη συμβουλευτική  στήριξη όπου απαιτείται με στόχο την προστασία της ελαιοπαραγωγής και την ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων που τυχόν προκύπτουν.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους του ΓΕΩΤΕΕ ο Γενικός Γραμματέας Σπυρίδων Σπυρόπουλος, ο Οργανωτικός Γραμματέας Νικόλαος Νιφόρας, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Αναστάσιος Τσάκωνας και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις