Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλονίκη: Ένταση στην πορεία για το Μακεδονικό –Έριξαν βόμβες μολότοφ- ΦΩΤΟ

Θεσσαλονίκη: Ένταση στην πορεία για το Μ...

Από ομάδες διαδηλωτών

Με συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, διαδηλωτές, κρατώντας ελληνικές σημαίες, πραγματοποίησαν απόψε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Αφετηρία και κατάληξη της κινητοποίησης ήταν ο Λευκός Πύργος, ενώ οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο το πρωί έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Ένταση επικράτησε κατά την ίδια κινητοποίηση, όταν μικρός αριθμός διαδηλωτών που αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο της ειρηνικής πορείας, πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς και αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων (επί της οδού Τσιμισκή στο ύψος της οδού Κομνηνών), ενώ προηγήθηκαν αντεγκλήσεις με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα ξεχωριστή πορεία.

Μετά το τέλος της πορείας, σημειώθηκε νέα ένταση, αυτήν την φορά επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, στην κατάληψη «Κοινωνικός Χώρος Σχολείο», που έγινε στόχος επίθεσης με μολότοφ και πυρσούς από κουκουλοφόρους. Το σκηνικό έντασης μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημιακή Λέσχη, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Εγνατίας, όπου όμως είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Καμάρας, μέλη αριστερών συλλογικοτήτων, μετά από κάλεσμα που απηύθυναν, πραγματοποίησαν αντιφασιστική και αντικυβερνητική πορεία, που κινήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις