Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κάπως έτσι θα γίνει ο «Λαδόπουλος» - ΔΕΙΤΕ τις μακέτες του έργου

Πάτρα: Κάπως έτσι θα γίνει ο «Λαδόπουλος...

Φτιάχνουν τα σχέδια για να γίνει πολυδύναμο κέντρο

Νέα σύσκεψη για τη διαμόρφωση του προκαταρκτικού σχεδίου αξιοποίησης του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου», μεταξύ του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το ακίνητο του πρώην εργοστασίου αποτελείται από συγκρότημα 13 κτιρίων, το εμβαδό των οποίων ανέρχεται σε περίπου 44,500 τ.μ., ενώ η συνολική έκταση του γεωτεμαχίου υπερβαίνει τα 48.000 τ.μ.

Στις προτάσεις περιλαμβάνονται το Διοικητήριο της Περιφέρειας, το Μουσικό Σχολείο, παιδικός σταθμός, εκθεσιακός χώρος, χώρου νεανικής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας στο πλαίσιο του Patras IQ, αθλητικές εγκαταστάσεις, αναψυκτήρια κ.ά.

Για το λόγο αυτό, τα μέλη της Ομάδας Διοίκησης Έργου και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δήμο Πατρέων την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και συναντήθηκαν με την αντίστοιχη Ομάδα Εργασίας του Δήμου με την οποία συνεργάστηκαν για την αξιοποίηση του παλαιού εργοστασίου «Λαδόπουλου».

Στη συνάντηση καταγράφηκε η υπάρχουσα κατάσταση, τέθηκαν τα δεδομένα και συζητήθηκαν οι απαιτήσεις του Δήμου Πατρέων σε σχέση με τις χρήσεις που έχουν προταθεί να αναπτυχθούν εντός του συγκροτήματος. Παράλληλα εξετάστηκαν πιθανές εναλλακτικές λύσεις ως προς τη διαμόρφωση των υφιστάμενων κτιρίων, δεδομένου ότι το πρώην Εργοστάσιο «Λαδόπουλου» αποτελείται από συγκρότημα 13 κτιρίων, το συνολικό εμβαδό των οποίων ανέρχεται σε περίπου 44.500 τ.μ., ενώ η έκταση του χώρου υπερβαίνει τα 48.000 τ.μ.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τις κατευθύνσεις που δόθηκαν προς τη μελετητική ομάδα, προκειμένου το επόμενο διάστημα ο Τεχνικός Σύμβουλος να καταθέσει τις προτάσεις του για το Προκαταρκτικό Σχέδιο Γενικής Διάταξης (Master Plan), πιθανές πηγές χρηματοδότησης και χρονοδιαγράμματα. Τα νέα στοιχεία θα αξιολογηθούν αντιστοίχως από τους φορείς και αφού διαμορφωθεί το οριστικό Σχέδιο για το «Λαδόπουλο», θα ακολουθήσει η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας που απαιτείται για να ενταχθεί το έργο στα ανάλογα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησαν τα μέλη της Ομάδας Διοίκησης Έργου Βαγγέλης Καραχάλιος και Χριστίνα Γεωργοπούλου, οι οποίοι μαζί με τους εκπροσώπους του Τεχνικού Συμβούλου Πέλλυ Τσεκούρα και Μαρία Κουκούτση είχαν συνεργασία με τους Αντιδημάρχους Πολεοδομικού Σχεδιασμού Παύλο Στάμο, Αρχιτεκτονικού Έργου – Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Χρήστο Κορδά, την Διευθύντρια Αρχιτεκτονικού Έργου Δήμου Πατρέων Ελένη Αλεξοπούλου και τον πολιτικό μηχανικό του Δήμου Πατρέων Δημήτρη Νικολάου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις