Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οι ελαιοπαραγωγοί - Ζητούν αποζημιώσεις - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Δι...

Ζητούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος τους

Kάθοδο με τα αγροτικά τους μηχανήματα πραγματοποίησαν σήμερα στην Πάτρα, ελαιοπαραγωγοί. Έφτασαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση, ζητώντας να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα τους.

 

"Η αιχμή ωστόσο των κινητοποιήσεων μας είναι η απώλεια του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών. 10 εκατ. χάθηκαν φέτος από τους ελαιοπαραγωγούς , σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο.

Έχουμε ξεκινήσει σαν Σύλλογος έναν αγώνα ήδη από το καλοκαίρι για το πρόβλημα που έχει να κάνει πρώτα με τη δακοκτονία αλλά και αργότερα που εκτιμήσαμε τις ζημιές από μυκητολογικές ασθένειες.  Ο καρπός της ελιάς άρχισε να πέφτει από τα δέντρα από τον Σεπτέμβριο. Απευθυνθήκαμε στον ΕΛΓΑ με παράσταση διαμαρτυρίας αλλά η απάντηση ήταν ότι η ζημιά υφίσταται είναι όμως ΜΗ αποζημιώσιμη, γιατί ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει για ζημιές που δεν έχει πληρωθεί ασφάλιστρο αφού λειτουργεί ανταποδοτικά. Δημόσιος υποτίθεται!! Οι ευθύνες ανήκουν στη Κυβέρνηση και το πρόβλημα είναι πανελλαδικό.

Απαιτούμε τώρα την αναπλήρωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών με ευθύνη του κράτους" αναφέρει ο  Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου Μπακόπουλος - Ντρίνιας.

 


Κλιμάκωσαν την κινητοποίηση τους με συγκέντρωση και με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και μηχανήματα, σε συντονισμό με τους αγροτικούς Συλλόγους Πάτρας, Ερυμάνθου και Ωλενίας»

 

Να σημειώσουμε ότι την περασμένη Πέμπτη, με κεντρικό σύνθημα «αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών» πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΡΙΝΙΑΣ» στο χώρο της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών ΑΕΣ ΑΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις