Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H Πατρινή νηπιαγωγός στο Λονδίνο που δίνει τα «φώτα» της σε εκπαιδευτικούς που μεταναστεύουν στην Αγγλία

H Πατρινή νηπιαγωγός στο Λονδίνο που δίν...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Μέσω ιστοσελίδας

Η Χριστίνα Παναγοπούλου, Πατρινή, που γεννήθηκε στη Μαδρίτη από Έλληνες γονείς (Πηνελόπη Ιωακείμ, Ανδρέα Παναγόπουλο), ζει και εργάζεται ως νηπιαγωγός στο Λονδίνο, από το 2008. Η εγκατάστασή της στην Αγγλία, δεν ήταν μια επιλογή που υπαγορεύτηκε λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μια και αυτή ακόμα δεν είχε εκδηλωθεί. Ανήσυχο πνεύμα η ίδια , ήθελε να ερευνήσει διαφορετικά προσχολικά συστήματα και να γνωρίσει διαφορετικούς πολιτισμούς.

Ωστόσο κάθε νέα αρχή έχει και τις δυσκολίες της πέρα από τις προκλήσεις και σίγουρα η ενημέρωση και η πληροφόρηση μπορεί να διευκολύνει τα πρώτα βήματα ενός ανθρώπου σε μια άλλη χώρα.

Η Χριστίνα δεν την είχε. Κατάφερε όμως να βρει την άκρη και επιπλέον σκέφτηκε τι μπορεί να κάνει για να δώσει τη βοήθεια που και η ίδια χρειαζόταν, σε νηπιαγωγούς που θα πήγαιναν να εργαστούν στην  Αγγλία. Δημιουργεί λοιπόν το 2013 το  blog http://nipiagogoistinagglia.blogspot.com/ παρέχοντας πληροφορίες για την εύρεση εργασίας σε νηπιαγωγεία της Αγγλίας,αλλά και για τη διαμονή, τους μισθούς, την ασφάλιση και τη ζωή μιας Νηπιαγωγού, μέχρι τις προοπτικές που υπάρχουν, καθώς και χρήσιμα links και sites.

To thebest.gr είχε παρουσιάσει τότε την ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της.

Mια Πατρινή «οδηγεί» τις Ελληνίδες νηπιαγωγούς στο Λονδίνο

Η απήχηση ήταν τεράστια και έτσι το blog για τους νηπιαγωγούς προ ημερών μεγάλωσε και μετατράπηκε σε ιστοσελίδα που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών και την αποκατάστασή τους στην Αγγλία. Η νέα σελίδα είναι στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.teachintheuk.com

Όπως εξηγεί η Χριστίνα Παναγοπούλου «θέλοντας να βοηθήσω και άλλους συναδέλφους σε μια δύσκολη εποχή δημιούργησα το 2013 τη σελίδα ”Νηπιαγωγοί στην Αγγλία” (αν και άτυπα λειτουργούσε από το 2008 μέσω ενός φόρουμ) το οποίο παρείχε πληροφορίες αντιστοίχισης, μετανάστευσης, προετοιμασίας αλλά και όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ένας μετανάστης όπως δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού, εγγραφή σε γιατρό κλπ.

Η σελίδα, ωστόσο, πολύ λίγο παρέμεινε αποκλειστικά στον τομέα των Νηπιαγωγών- σύντομα με τις χρήσιμες πληροφορίες αναγνωστών κατάφερε να εξελιχθεί ώστε να παρέχει πληροφορίες για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών και την αποκατάστασή τους στην Αγγλία.

Επιπλέον παράλληλα διαχειριζόμουν την αντίστοιχη Ισπανόφωνη σελίδα μου ”Docentes en Inglaterra”. Έτσι το Νοέμβριο του 2018 σε συνεργασία με τις εξαιρετικές φίλες, συναδέλφους και πλέον collaborators, με τις οποίες με συνδέει μια μακροχρόνια ιστορία μέσω του τότε blog, αποφασίσαμε να επεκταθούμε αλλά και να φτιάξουμε το Teach in the UK, το οποίο ελπίζουμε να σας παρέχει όχι μόνο πληροφορίες μετανάστευσης αλλά και οικονομική κατάρτιση και να δίνει τη δυνατότητα σε recruiters και employers να σας βρουν (και να τους βρείτε κι εσείς!) Σκοπός της σελίδας ήταν και είναι να σας βοηθήσει στα πρώτα μεταναστευτικά σας βήματα αλλά και να σας καθοδηγήσει στα επόμενα καθώς και να κάνει πολύ πιο εύκολη την ένταξή σας στη Βρετανική αγορά εργασίας».


Η ιστορία της

Η Χριστίνα μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα στο Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η και μετακόμισε στο Λονδίνο το 2008 σε ηλικία 22 χρονών.Έφτασε με τις μικρές οικονομίες που είχε μαζέψει από την εποχιακή της εργασία στη Ζάκυνθο και όταν πήγε εκεί δεν υπήρχε καμία απολύτως πληροφορία σε καμία σελίδα για την αναγνώρισή της. «Έτσι δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να κάνω. Έφτασα με το Ελληνικό μου πτυχίο αμετάφραστο, δούλεψα ως ανειδίκευτη σε Παιδικούς Σταθμούς, ανακάλυψα τις διαδικασίες αργά και δύσκολα τη μια μετά την άλλη. Δούλεψα σε παιδικούς σταθμούς για τέσσερα χρόνια πριν μεταβώ με δειλά βήματα στη διδασκαλία μέσω supply teaching. Δούλεψα ως supply teacher για δυο χρόνια και το 2015 βρήκα την πρώτη μου μόνιμη διδακτική θέση. Από τότε διδάσκω μόνιμα στο Αγγλικό δημόσιο στην προσχολική τάξη Reception.  Από το 2017 φοιτώ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA Comparative Education του UCL».

Τα μέλη

Οι collaborators αυτής της σελίδας είναι άτομα με ξεχωριστή πείρα σε διαφορετικούς τομείς της Βρετανικής Εκπαίδευσης. Από τη δουλειά στο Nursery ως τη μέθοδο Μοντεσόρι και από τη διδασκαλία ως την καριέρα ως senior leader η κάθε μια έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει στους αναγνώστες αυτής της σελίδας.

Πρόκειται για τις: Ηρώ Φουρναρίδου, Ηρώ Παπακωνσταντίνου, Γεωργία Σαψάνη, Χρύσα Βασιλειάδου

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις