Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΝΤΑΦΟΕ ΩΣ ΒΑΝ ΓΚΟΝΓΚ, ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΝΤΑΦΟΕ ΩΣ ΒΑΝ ΓΚΟΝ...

Στα Odeon Veso Mare η ταινία "Στην Πύλη της Αιωνιότητας"

Από αυτή την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 θα δούμε τελικά στην Πάτρα, στα Odeon Veso Mare, την ταινία «Στην Πύλη της Αιωνιότητας - At Eternity's Gate», με πρωταγωνιστή τον 63χρονο Αμερικανό ηθοποιό Γουίλεμ Νταφόε, ο οποίος για το ρόλο του ως Βαν Γκονγκ προτάθηκε για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου. Ο Νταφόε που πρωτοέγινε διάσημος το 1987 μέσα από το «Πλατούν» του Όλιβερ Στόουν, ήταν και πέρυσι υποψήφιος για Όσκαρ αλλά για β’ ανδρικού για το «The Florida Project».

Την ταινία «Στην Πύλη της Αιωνιότητας - At Eternity's Gate» υπογράφει ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Τζούλιαν Σνάμπελ (Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα) μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη τις τελευταίες μέρες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, σε μια συναρπαστική βιογραφία που διακρίθηκε στο περασμένο Φεστιβάλ της Βενετίας όπου ο Νταφόε απέσπασε το βραβείο α' ανδρικού ρόλου για την εξαίσια ερμηνεία του που τώρα έφτασε και έως τα Όσκαρ.

Το φιλμ παίζεται στην Αθήνα ήδη από τις 17 Ιανουαρίου σε διανομή από την ODEON και την AUDIO VISUAL.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία σκιαγραφεί τα χρόνια που ο κορυφαίος Ολλανδός ιμπρεσιονιστής Βίνσεντ Βαν Γκογκ έζησε στην Αρλ της Γαλλίας, τότε που μαγεμένος από το γαλλικό τοπίο και φως δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του, όπως η «Έναστρη Νύχτα», το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και η σειρά «Ηλιοτρόπια», μεταξύ εκατοντάδων άλλων. Στην ταινία πρωταγωνιστεί όπως προείπαμε, ο Γουίλεμ Νταφόε, σε έναν ρόλο που του απέφερε το Βραβείο ερμηνείας στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Ακόμα παίζουν οι Όσκαρ Άιζακ, Μαντς Μίκελσεν, Ρούπερτ Φρεντ, Ματιέ Αμαρλίκ, κ.α.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο τελειομανής στις ερμηνείες του Dafoe έχει ξαναυποδυθεί στον κινηματογράφο, πραγματικά πρόσωπα όπως τον T.S. Eliot στο «Tom & Viv» (1994) ή τον Ιταλό σκηνοθέτη Pier Paolo Pasolini στο «Pasolini» (2014) ενώ τώρα σειρά είχε ο σπουδαίος Ολλανδός ζωγράφος Vincent Van Gogh.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture