Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Γλυκόπικρος Καουρισμάκι συνοδεία βασιλόπιτας στην Κινηματογραφική Λέσχη -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Γλυκόπικρος Καουρισμάκι συνοδεία ...

Τρία ήσαν τα φλουριά και τρεις οι τυχεροί

Γιορτινό ήταν το κλίμα στις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 όπου κόπηκε και η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του σινεφίλ σωματείου της πόλης με τα 40 χρόνια ιστορία. Τα φλουριά ήσαν τρία όσα και οι προβολές και όλοι γλυκάθηκαν παίρνοντας από ένα κομμάτι βασιλόπιτας που ήταν του καταστήματος Φάκαλος ενώ παρακολούθησαν και μία πολύ ωραία, γλυκόπικρη ταινία με το γνωστό ύφος (κοινωνική αιχμή αλλά και χιούμορ) του Φιλανδού σκηνοθέτη Άκι Καρουισμάκι με τίτλο «Η Άλλη όψη της ελπίδας» που είχε τιμηθεί με την Αργυρή Άρκτο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2017.

Το φιλμ που άρεσε, έθιγε το προσφυγικό με κεντρικό ήρωα τον Σύρο Καλέντ που φεύγει από το βομβαρδισμένο Χαλέπι και με τον γνωστό, περιπετειώδη τρόπο μέσω Τουρκίας, Ελλάδας & Σκοπίων θα φτάσει ταλαιπωρημένος στην Φιλανδία όπου κι εκεί τα πράγματα δεν είναι διόλου ρόδινα.

Οι προσεχείς προβολές της Λέσχης είναι την Παρασκευή 25/1 όπου στα Odeon Veso Mare θα παιχθεί η περσινή ταινία «Un Sac des Billes - Ο Δρόμος της Διαφυγής», ένα κοινωνικό φιλμ Γαλλικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Κριστιάν Ντιγκέ (στις 20.15 και στις 22.30) ενώ την Δευτέρα 28/1/2019 στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30 θα προβληθεί η Κινέζικη ταινία νουάρ «Οι Στάχτες μίας αγάπης» σε σκηνοθεσία Ζία Ζανγκέ.

*Στις φωτ. διακρίνονται η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελένη Δάσιου και τα μέλη της Λέσχης Αντίτη Αβραμίδη και Ασπασία Παίζη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture