Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μας γλύκαναν αλλά ήταν και θαρραλέοι οι σοκολατορίχτες στην τελετή έναρξης

Μας γλύκαναν αλλά ήταν και θαρραλέοι οι ...

Παρότι εδώ κ καιρό δεν γίνεται χρήση ούτε από τους υπαλλήλους, ανέβηκαν 10 άτομα & έριξαν σοκολάτες

Εκτός από τα ...παρατράγουδα που οδήγησαν στην ματαίωση μεγάλου μερους της φετινής τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, μεγάλη συζήτηση έγινε και για το μπαλκόνι του εμβληματικού Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων της Πάτρας και για το αν καλώς χρησιμοποιήθηκε έστω και για λίγα λεπτά για να πετάξουν σοκολάτες οι σοκολατορίχτες.

Η αλήθεια είναι ότι το μπαλκόνι είχε χρησιμοποιηθεί πρόπερσι στην τελετή έναρξης και πάλι του Καρναβαλιού και μάλιστα είχαν τραγουδήσει από εκεί καλλιτέχνες ενώ συνήθως και οι dj που καλύπτουν μουσικά τις μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις του τελευταίου σαββατοκύριακου της αποκριάς, παίζουν μουσική από το μπαλκόνι του θεάτρου.

Οι υπεύθυνοι του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, δεν κάνουν εδώ και πολύ καιρό χρήση του μπαλκονιού ενώ και στους θεατές που πηγαίνουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ στον Απόλλωνα, το υπέροχο αυτό κτίριο του Τσίλλερ με την μεγάλη ιστορία, δεν τους επιτρέπεται να βγουν στον χώρο του μπαλκονιού ενώ εδώ και χρόνια δεν λειτουργούν ο εξώστης και το τελευταίο επίπεδο του θεάτρου.

Για τις ανάγκες της τελετής έναρξης που λόγω της κακοκαιρίας περιορίστηκε σε ένα σχεδόν 10λεπτο το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων είχε φωτιστεί, η αλήθεια είναι, πολύ όμορφα και στα κάγκελα του μπαλκονιού είχαν τοποθετηθεί 7 συνολικά καρναβαλικές μάσκες ως ντεκόρ.

Όπως θύμισε μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι Νίκος Χρυσοβιτσάνος παλαιότεροι Δήμαρχοι της Πάτρας συνήθιζαν να κηρύσσουν την τελετή έναρξης ανεβαίνοντας στο μπαλκόνι του Θεάτρου καθώς πετύχαιναν και μία πιο επιβλητική παρουσίαση.

Από τον Δήμο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Αντωνόπουλος στο thebest.gr, θεωρούν ότι δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος στατικότητας, εξάλλου μόλις δέκα άτομα ανέβηκαν στο μπαλκόνι. Από την άλλη μετά το φρεσκάρισμα και βάψιμο στην πρόσοψη που είχε γίνει πριν ενάμιση χρόνο, αναμένεται το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων από το 2020 και μετά να ανακαινιστεί ριζικά.

Το σχετικό έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων εγκεκριμένο ήδη από το Υπουργείο Πολιτισμού και περιλαμβάνει μαζί με τον Απόλλωνα, το Εργοστάσιο Τέχνης στου Λαδόπουλου, τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ στις Ιτιές όπου θα γίνει μία θεατρική σκηνή 400 ατόμων, τα Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων όπου θα δημιουργηθεί μόνιμο καρναβαλικό εργαστήριο και χώρος καραγκιόζη που θα επισκέπτονται τα σχολεία και θα μαθαίνουν από το πώς φτιάχνεται μία μάσκα μέχρι τη δημιουργία ενός καρναβαλικού άρματος, καθώς και το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο. Ο συνολικός προυπολογισμός όπως μας είπε ο κ. Αντωνόπουλος θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, όπως μας είπε ο κ. Αντωνόπουλος, θα γίνει μία ριζική, ολική ανακαίνιση, θα μεγαλώσει η σκηνή και ο χώρος των παρασκηνίων και το θέατρο θα επεκταθεί και προς την πλευρά του Μεγάρου Λόγου & τέχνης, το ισόγειο καφέ που είναι δίπλα στον Απόλλωνα θα κλείσει και θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Θεάτρου ενώ γενικά στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο θέατρο με επίκεντρο το λυρικό τραγούδι που θα στεγάσει σωστά και με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές (και πυρασφάλειας) τις καλλιτεχνικές υπηρεσίες και έργο του ΔΗΠΕΘΕ χωρίς παράλληλα να χαλάσει κάτι από την υπάρχουσα φυσιογνωμία και αρχιτεκτονική δομή του όμορφου αυτού θεάτρου.

Για το καλλιτεχνικό μέρος της τελετής έναρξης που δεν είδαμε ποτέ, όπως μας επιβεβαίωσαν τόσο ο κ. Αντωνόπουλος όσο και ο κ. Χρυσοβιτσάνος, αναμένεται ένα μεγάλο, σημαντικό του μέρος να το δούμε κάποια άλλη στιγμή που θα καθοριστεί μέσα στην φετινή καρναβαλική περίοδο. Θα γίνει συνάντηση με τα πληρώματα προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία της παρουσίασης του θεάματος που λόγω  κακοκαιρίας και απουσίας «plan b» και στεγάστρου δεν μπόρεσε να γίνει.

«Τεχνικά και καλλιτεχνικά ήταν έτσι στημένο το θέαμα της τελετής έναρξης με την πασαρέλα ανάμεσα στις 2 εξέδρες που και τέντες να είχαμε δεν θα ήταν εφικτό να γίνει», μας είπε ο κ. Αντωνόπουλος προσθέτοντας πως ο κίνδυνος από την υψηλή τάση των καλωδίων των ηχοφωτιστικών συστημάτων εξαιτίας της υγρασίας και του ψιλόβροχου ήταν μεγάλος και θα μπορούσε να γίνει κάποιο ατύχημα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις