Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μειώνονται οι επισκέπτες στο Έβερεστ- Μαζεύουν τα πτώματα των ορειβατών!

Μειώνονται οι επισκέπτες στο Έβερεστ- Μα...

Η απόφαση των κινέζικων αρχών

Η Κίνα αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των ορειβατών που θα επιτραπεί να σκαρφαλώσουν στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το όρος Έβερεστ.

Οι κινεζικές αρχές προχωρούν σε αυτή την ενέργεια σε σε μία προσπάθεια καθαρισμού του βουνού

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο αριθμός όσων θα επιτραπεί να σκαρφαλώσουν στην κορυφή ύφους 8,850 μέτρων από τη βόρεια πλευρά, που βρίσκεται εντός της κινεζικής επικράτειας., θα μειωθεί κατά περίπου 70%. Αυτό σημαίνει λιγότερο από 300 άτομα, ενώ η ορειβατική περίοδος θα περιοριστεί στην άνοιξη.

Στον καθαρισμό του βουνού περιλαμβάνεται και η περισυλλογή των πτωμάτων των ορειβατών που σκοτώθηκαν σε ύψος πάνω από τα 8.000 μέτρα.

Το όρος Έβερεστ ανήκει κατά ένα μέρος στην Κίνα και κατά το άλλο στο Νεπάλ. Κάθε χρόνο η κινέζικη βόρεια πλευρά δέχεται περίπου 60.000 επισκέπτες. Για αυτό το λόγο οι κινεζικές αρχές έχουν εγκαταστήσει σταθμούς στους οποίους υπάρχει δυνατότητα για ανακύκλωση των σκουπιδιών, σκηνές ακόμα και φιάλες οξυγόνου.

Στην πλευρά που ανήκει στο Νεπάλ οι οργανωτές των ορειβατικών εκδρομών έχουν ξεκινήσει να δίνουν σακούλες σκουπιδιών στους ορειβάτες της ανοιξιάτικης σεζόν ώστε να συγκεντρώνουν εκεί τα σκουπίδια τους τα οποία μετά απομακρύνονται με ελικόπτερα.

Κάθε χρόνο αρκετοί ορειβάτες χάνουν τη ζωή τους  στη λεγόμενη «ζώνη του θανάτου», πάνω από τα 8.000 μέτρα,  στην προσπάθεια της κατάκτησης της υψηλότερης κορυφής του κόσμου. Το 2017 καταγράφηκαν 6 θάνατοι, ο ένας στη βόρεια πλευρά που ανήκει στην Κίνα.

Οι θάνατοι δεν προέρχονται μόνο από ορειβατικά δυστυχήματα, αλλά και από την έλλειψη οξυγόνου σε τόσο μεγάλο υψόμετρο.

Με πληροφορίες από Guardian, Associated Press

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις