Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μεσημέρι το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό - Έφυγαν λεωφορεία και από την Πάτρα

Το μεσημέρι το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα...

Με κεντρικό σύνθημα "τ' όνομα είναι η ψυχή μας"

Συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών θα πραγματοποιήσουν σήμερα παμμακεδονικές οργανώσεις και επιτροπές στο Σύνταγμα στις 2 μμ. Με κεντρικό σύνθημα "τ' όνομα είναι η ψυχή μας", Πατρινοί αναχώρησαν στις 9.30 το πρωί με λεωφορεία προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνεται για την Μακεδονία και εναντίον της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με την οποία το γειτονικό κράτος θα ονομαστεί Βόρεια Μακεδονία.

Πιο συγκεκριμένα, αναχώρησε πούλμαν από την Χριστιανική Εστία Πατρών στην οδό Μιαούλη πλησίον της Κορίνθου στις 9.30 το πρωί μετά το τέλος της Κυριακάτικης Θείας λειτουργίας στο ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που βρίσκεται εντός της Εστίας.

Στην οργανωτική επιτροπή του συλλαλητηρίου συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά τον κόσμο, σε συνεργασία με πολυάριθμους φορείς και πολυπληθή ομάδα ατόμων.

 

Συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών θα πραγματοποιήσουν σήμερα παμμακεδονικές οργανώσεις και επιτροπές στο Σύνταγμα στις 2 μμ.

 

Όπως αναφέρει η παμμακεδονική Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων καλεί σε «μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση». Επιπλέον, σύμφωνα με την παμμακεδονική Συνομοσπονδία, τη Δευτέρα θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πόλη των Πρεσπών η οποία θα καταλήξει στις 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ομιλητών της σημερινής συγκέντρωσης θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου κι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Παράλληλα "αντισυγκέντρωση" από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στη 1μμ στα Προπύλαια.

Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του σημερινού συλλαλητηρίου.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση από το Σάββατο, στις 22:00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία από αύριο, στις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Επιπλέον, κατόπιν εντολής της αστυνομίας από το πρωί της Κυριακής στις 10:00 θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις