Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάμε για φιάσκο στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού; Διαβούλευση τώρα για αναβολή

Πάμε για φιάσκο στην τελετή έναρξης του ...
Βγενόπουλος Φάνης

Αντιδράσεις από τους καρναβαλιστές

Σε φιάσκο, όπως όλα δείχνουν, οδηγείται η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 8 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου. Όπως ανακοινώθηκε, νωρίτερα, η τελετή θα γίνει στις 9, ωστόσο και αυτό είναι αμφίβολο, καθώς η βροχή δεν έχει κοπάσει.

Πάτρα: Αναβάλλεται για τις 9 η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω βροχής – Χωρίς τέντα οι σκηνές!

Βέβαια, και σε άλλες τελετές έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού έβρεχε και μάλιστα καταρρακτωδώς κάποιες φορές, ωστόσο, η τελετή γινόταν. Η διαφορά με την παρούσα τελετή είναι ότι οι αρμόδιοι του Δήμου Πατρέων και του Καρναβαλικού Οργανισμού, δεν μερίμνησαν να τοποθετήσουν στέγαστρα πάνω από τις σκηνές, παρά τις προβλέψεις για βροχή. Εκτός κι αν προετοιμάστηκε όλη η εκδήλωση χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να πάρει πρόβλεψη καιρού από τον Άραξο ή την ΕΜΥ.

Και το Καρναβάλι αρχίζει! Οι Πατρινοί αλλάζουν μαζικά τις φωτογραφίες των προφίλ τους

Όπως είπαν στο thebest.gr, καρναβαλιστές αλλά και άνθρωποι που πέρασαν από τον Καρναβαλικό Οργανισμό, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη απόφαση, καθώς στις τελετές έναρξης και λήξης, πάντοτε υπήρχαν στέγαστρα, ώστε να προφυλάσσονται από πιθανή βροχή τα μηχανήματα και οι άνθρωποι που συμμετείχαν.

"Όλη η Πάτρα χορεύει" από σήμερα! Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η πόλη- Πολύχρωμη πομπή στο κέντρο- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μάλιστα πολλοί θυμούνται την παροιμιώδη φράση του Σπύρου Καραχάλιου (τότε προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού) πριν πολλά χρόνια, "το Καρναβάλι είναι αδιάβροχο". Ήταν την ημέρα της Τελετής Έναρξης που έβρεχε καταρρακτωδώς, αλλά η Τελετή έγινε κανονικά.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στο δημοτικό θέατρο, υπό τον δήμαρχο Πατρέων και υπάρχουν σκέψεις να μετατεθεί για την Δευτέρα η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, εάν δεν κοπάσει η βροχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture