Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στο σφυρί σπάνια κομμάτια που έραψε ο Ιβ Σεν Λοράν για τη Μούνα Αγιούμπ

Στο σφυρί σπάνια κομμάτια που έραψε ο Ιβ...

πωλεί την κολεξιόν που της έραψε ο Ιβ Σεν Λορά

Εβδομάδα δημοπρασιών η προσεχής στο Παρίσι και ο οίκος Cornette de Saint Cyr θα βγάλει στο σφυρί την μουσειακή γκαρνταρόμπα της Λιβανέζας Μούνα Αγιούμπ, προσωπικότητας του τζετ σετ και πελάτισσας της υψηλής ραπτικής του οίκου Yves Saint Laurent.

Τα σπάνια κομμάτια που υπογράφει ο Ιβ Σεν Λοράν για την πάμπλουτη πελάτισσά του εκτίθενται --με ελεύθερη είσοδο για το κοινό-- στις αίθουσες του οίκου Κορνέτ ντε Σεν Σιρ από σήμερα έως την προσεχή Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

"Η Μούνα Αγιούμπ απέκτησε μια σημαντική συλλογή, πάντα με σκοπό να στηρίξει τη δημιουργία, την τεχνογνωσία και τους δεξιοτέχνες της υψηλής ραπτικής όπως οι κεντήστρες ή όσοι διακοσμούν τα ρούχα και τα αξεσουάρ", υπογραμμίζει ο οίκος Κορνέτ ντε Σεν Σιρ.

Στον κόσμο της υψηλής ραπτικής, η Αγιούμπ ήταν πασίγνωστη. Επιχειρηματίας, με επιδεικτικό στιλ, ξοδεύει χωρίς όρια και είναι τακτική προσκεκλημένη του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών. Καθώς δεν φορά ποτέ το ίδιο ρούχο, με την πάροδο του χρόνου έφτιαξε μια συλλογή που θα την ζήλευαν οι μεγαλύτεροι συλλέκτες.

Η εφημερίδα Le Monde γράφει σήμερα και για τη δημοπρασία με δημιουργίες του ίδιου σχεδιαστή για την Κατρίν Ντενέβ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη γαλλική πρωτεύουσα, αναφέροντας ότι οι δύο γκαρνταρόμπες απηχούν δύο διαφορετικές ιστορίες.

Η κολεξιόν της Ντενέβ με τις δημιουργίες του YSL σφραγίστηκε από το συναίσθημα της ηθοποιού για τον σχεδιαστή και αντανακλά την προσωπικότητα μιας σταρ που έκρυβε επιμελώς την προσωπική της ζωή. Η κοσμική Αγιούμπ, από την άλλη, είχε κυρίως επενδύσει παραγγέλνοντας και πληρώνοντας τα πιο ακριβά κομμάτια υψηλής ραπτικής τα οποία αποχωρίζεται σήμερα.

Εκτός από τις τσάντες και τα αξεσουάρ, θα πωληθούν σχεδόν 100 εμβληματικά κομμάτια που σχεδίασε ο Σεν Λοράν μεταξύ του 1988 και του 2001, ορισμένα μουσειακής ποιότητας, όπως ένα σακάκι από μεταξωτή οργάντζα από τη διάσημη κολεξιόν Iris του καλοκαιριού 1988, το οποίο είναι διακοσμημένο με κεντήματα του οίκου Lesage και η αξία του κυμαίνεται μεταξύ 30.000 και 40.000 ευρώ.

Ένα άλλο σακάκι υψηλής ραπτικής YSL της κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 1990, σε λευκό σατέν, κεντημένο, μπορεί να πωληθεί έως 30.000 ευρώ.

"Είναι ένα από τα ωραιότερα μοντέλα που έχω κάνει στις κολεξιόν μου", είχε γράψει ο Ιβ Σεν Λοράν στην Μούνα Αγιούμπ το 1999.

"Η Αγιούμπ επέλεξε στην υψηλή ραπτική του YSL τα πιο εμβληματικά κομμάτια της κάθε κολεξιόν του από το 1988 έως το 2001 και αγόρασε μόνο φορέματα κοκτέιλ και βραδινά. Για το πρωί πήγαινε στην Chanel", εξηγεί ο Ιμπέρ Φελμπάκ, διευθυντής στο τμήμα ειδών πολυτελείας και vintage του οίκου δημοπρασιών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, με πληροφορίες από Le Monde

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight