Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Περιφέρεια προετοιμάζει τη μεταφορά μαθητών για την επόμενη σχολική χρονιά

Η Περιφέρεια προετοιμάζει τη μεταφορά μα...

Συγκροτήθηκε και συνεδρίασε η Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Έργου

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 η Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Έργου που έχει ως αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματικότερη μεταφορά των μαθητών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Η Ομάδα συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

«Η σύσταση και λειτουργία της Περιφερειακής Ομάδας Διοίκησης Έργου είναι για εμάς μια κατάκτηση. Ήδη από το 2011 αντιληφθήκαμε πόσο δύσκολο κι ευαίσθητο, χρονοβόρο, αλλά και δαπανηρό είναι το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Προοδευτικά καταβάλουμε προσπάθειες να βελτιώσουμε τις διαδικασίες, κάτι που επιτυγχάνουμε χρόνο με το χρόνο. Ήδη σήμερα το όργανο το οποίο συγκροτήσαμε προετοιμάζεται για την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020. Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός. Όλοι οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να πάνε στα σχολεία τους από την πρώτη μέρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Συντονίστρια της Περιφερειακής Ομάδας Διοίκησης Έργου είναι η Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα άρσης των Κοινωνικών Ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους κι ευχαρίστησε για την ανταπόκριση, αναφέρθηκε στην αποστολή της Ομάδας, τονίζοντας: «Στόχος μας είναι ο συντονισμός των δράσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και η  ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση του έργου της μεταφοράς μαθητών, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων που τυχόν προκύπτουν σε περιφερειακό επίπεδο».

Ήδη οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν ότι στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας για την επόμενη σχολική χρονιά, έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα (student transport) που λειτουργεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να καταχωρήσουν εντός του Ιανουαρίου τον εκτιμώμενο αριθμό μαθητών που θα χρειαστούν μεταφορά.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρώτη στη χώρα που δημιούργησε πλατφόρμα συγκέντρωσης δεδομένων, σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ «Διόφαντος». Λειτουργεί από το 2015 για να διευκολύνει το έργο της μεταφοράς μαθητών και συμβάλει στην διαφάνεια με την αξιόπιστη διαμόρφωση των δρομολογίων και την επακριβή μέτρηση των χιλιομετρικών αποστάσεων.

Βασικός παράγοντας για το σωστό προσδιορισμό των δρομολογίων είναι η έγκαιρη καταχώρηση των δεδομένων, όπως εξήγησε η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για κάθε ομάδα νέων δρομολογίων είναι χρονοβόρα και απαιτεί περίπου τέσσερις μήνες. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και σήμερα διεξάγονται διαγωνισμοί για την τρέχουσα σχολική χρονιά. «Είναι σημαντικό μέχρι 31 Ιανουαρίου να έχουμε το μέγιστο δυνατό αριθμό μαθητών που την επόμενη χρονιά θα χρειαστούν μεταφορά» τόνισε η κ. Μαράτου.

Με βάση τα ενδεικτικά στοιχεία που ανέφεραν οι Προϊστάμενοι των αντίστοιχων  Διευθύνσεων Ανάπτυξης που εκτελούν το έργο της μεταφοράς των μαθητών, στην Π.Ε Αχαΐα εκτελούνται συνολικά 1.854 δρομολόγια, στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας μεταφέρονται 4.700 μαθητές και άλλοι 3.800 στην Π.Ε Ηλείας.

Ποιοι συμμετείχαν

Στην πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ομάδας Διοίκησης Έργου για τη μεταφορά των μαθητών συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Νίκος Φραγκοπαναγιώτης και Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Ευάγγελος Πασσάς Προϊστάμενος Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Σταυρούλα Κουτρουμπή και Απόστολος Οικονόμου από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας, Ανδρέας Γαλανόπουλος εκπρόσωπος Α/Αβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Σωτηρούλα Ασημακοπούλου Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας,  Χρήστος Κολοβός από τη Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Γιάννης Γαροφαλάκης και Ανδρέας Κοσκέρης από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων - ΙΤΥΕ «Διόφαντος», καθώς επίσης υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης, των Τμημάτων Παιδείας και Προμηθειών των ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Η σύνθεση της ΠΟΔΕ

Με βάση την απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας η Περιφερειακή Ομάδα αποτελείται από έξι μέλη, τα οποία είναι:

Αναστασία Τογιοπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος, ως συντονίστρια, με αναπληρώτρια την Ευσταθία Καρδαρά, επίσης Περιφερειακή Σύμβουλο, Χρήστος Παπασημακόπουλος Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας, με αναπληρώτρια την Αικατερίνη Πανουτσακοπούλου Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας της ίδιας Δ/νσης, Ειρήνη Καραθανάση Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας με αναπληρώτρια τη Μαρία Σάββα Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας, της ίδιας Δ/νσης, Βασιλική Καρακίτσου Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε Ηλείας, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Παπαδημητρίου Προϊστάμενο του Τμήματος Παιδείας, της ίδιας Δ/νσης, Ηλίας Γκοτσόπουλος εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτ. Ελλάδας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων με αναπληρωτή τον Βασίλη Θωμόπουλο Αντιδήμαρχο Δήμου Πατρέων, και Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος εκπρόσωπος της Περιφερειακής. Διεύθυνσης  Α/θμιας &Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Φραγκοπαναγιώτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις