Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εκδήλωση για την "Βυζαντινή Θεσσαλονίκη" από τον κύκλο "Μαγναύρα"

Πάτρα: Εκδήλωση για την "Βυζαντινή ...

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Αυτή την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 19.30 διοργανώνεται από τον κύκλο «Μαγναύρα» για τον ευρύτερο Ελληνικό πολιτισμό εκδήλωση με θέμα “Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, πόλη «Πρώτη μετά την Πρώτη»”, με ομιλήτρια την Δρ. Αναστασία Τούρτα, η οποία είναι Επίτιμη Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Η εκδήλωση που αναμένεται με ενδιαφέρον, θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58 (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου), στην Πάτρα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Θεσσαλονίκη συγκαταλέγεται στις λιγοστές περιπτώσεις Ευρωπαϊκών πόλεων που έχουν μακραίωνη και αδιάσπαστη ιστορική παρουσία και σταθερή αστική λειτουργία. Κτισμένη το 316/15 π.Χ. από τον βασιλιά της Μακεδονίας Κάσσανδρο σε θέση στρατηγική, διατήρησε διαχρονικά τη γεωπολιτική και οικονομική σημασία της. Κοσμοπολίτικη στην αρχαιότητα, υπήρξε από τις πρώτες ευρωπαϊκές πόλεις που εκχριστιανίστηκαν. Στη βυζαντινή εποχή ήταν κατά περιόδους η σημαντικότερη πόλη της αυτοκρατορίας μετά την Κωνσταντινούπολη, η «Πρώτη μετά την Πρώτη», όπως την αποκαλούν οι βυζαντινοί λόγιοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture