Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ποιος μας εμποδίζει να τα αποκτήσουμε;

Ποιος μας εμποδίζει να τα αποκτήσουμε;

Του Στέλιου Ταταράκη

Μετά τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, αρχίσαμε να βάζουμε τη σκέψη μας μέσα σ’ ένα κουτί, το οποίο δεν μας προστατεύει, αντιθέτως μας περιορίζει. Σταματήσαμε απότομα τη παιδικότητα μας κι αρχίσαμε να γινόμαστε σοβαροί χάνοντας τον αυθεντικό χαρακτήρα μας.

Ένα παιδί δε φοβάται, έχει αυτοπεποίθηση, πάθος για ζωή και εξερεύνηση, όλα αυτά οι κανόνες και τα πρέπει της κοινωνίας προσπαθούν να τα εξαφανίσουν.

Η σκέψη δεν έχει ταβάνι, δεν έχει όρια, δεν μπορεί να σταματήσει να τρέχει και να μεγαλώνει. Εξαιτίας των μαθημάτων που πήραμε βάλαμε τη σκέψη μας σ΄ ένα κουτί, σε μια φυλακή.

Όμως η σκέψη μας είναι ένας μαχητής ο όποιος πολεμάει και θέλει το καλύτερο για εμάς. Λόγω αυτού έχει δημιουργηθεί πόλεμος και ένας πονοκέφαλος οποίος δε μας κάνει καθόλου καλό και καταλήγουμε να μην είμαστε παραγωγικοί σε αυτό που κάνουμε.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως ότι σκεφτόμαστε το έλκουμε και γίνεται πραγματικότητα στη ζωή μας. Για να συμβεί όμως  πρέπει να βάλουμε πάθος, ζωντάνια σε αυτή τη σκέψη και να το θέλουμε πραγματικά. Το πάθος και όλα τα πνευματικά αγαθά είναι βασικά εργαλεία τα οποία όταν εμπλακούν με τη σκέψη τότε μπορούν να πραγματοποιηθούν όλα όσα θέλουμε. Αυτό ισχύει για όλες τις σκέψεις που κάνουμε και για τις αρνητικές.

Πολλές φορές συμβαίνει κάτι αρνητικό, επειδή το σκεφτόμαστε πολύ έντονα, με αυτό το τρόπο  γίνεται πραγματικότητα. Το μυαλό δεν ξεχωρίζει εάν αυτό που σκεφτόμαστε είναι θετικό ή αρνητικό, αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί ότι σκεφτόμαστε.

Τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε αρνητικές καταστάσεις ή καταστάσεις που φοβόμαστε να συμβούν και ξαφνικά αυτό που είχαμε στο μυαλό μας γίνεται πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές από τις αρνητικές καταστάσεις στη μέρα μας επαναλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό.

Αρα ο κύριος φταίχτης για όλα αυτά δεν είναι κανένας άλλος πάρα εμείς οι ίδιοι. Εμείς ευθυνόμαστε για όλα όσα έχουν συμβεί στη ζωή μας, διότι εμείς τα σκεφτόμαστε και τα δημιουργούμε στο μυαλό μας έχοντας βάλει τη σκέψη μας σε ένα κουτί το ποιο μας περιορίζει και δεν βλέπουμε.

Ότι θέλουμε μπορεί να αλλάξει, οι καταστάσεις θα αλλάξουν όταν αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και όταν απελευθερώσουμε το μυαλό. Εμείς τα κάναμε όλα αυτά.

Ένα ρητό λέει «εάν θέλεις κάτι που δεν είχες ποτέ, τότε κάνε κάτι που δεν έκανες ποτέ». Είναι δημιουργικό να κάνουμε διαφορετικές και καινούργιες καταστάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις