Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πώς θα καταλάβετε τα φίλτρα σε selfies που δημοσιεύονται σε instagram και facebook

Πώς θα καταλάβετε τα φίλτρα σε selfies π...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε αναλυτικά

Το Instagram απογειώθηκε και διαφοροποιήθηκε καθώς εστίασε στα φίλτρα, στις φωτογραφίες του. Πάνω από 20 φίλτρα φωτογραφιών είναι διαθέσιμα στους χρήστες που τα χρησιμοποιούν κατα κόρον, με τις φωτογραφίες χωρίς φίλτρο να είναι πλέον η εξαίρεση.

Κάποιοι βέβαια στην λογική της καλή φωτογραφίας που διατείνονται πως μπόρεσαν να απαθανατίσουν με τον φακό τους και ανεβάζουν στη συνέχεια στο Instagram, χρησιμοποιούν διαρκώς το hashtag #nofilter. Στόχος τους είναι να δείξουν οτι η φωτό τους δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Πόσοι, λένε όμως την αλήθεια;

Μια υπηρεσία που λίγοι γνωρίζουν έρχεται να ξεσκεπάσει τους φιλτραρισμένους με hashtag #nofilter. Λέγεται Filter Fakers και σύμφωνα με τους δημιουργούς της εντοπίζει πότε μία Instagram φωτογραφία περιέχει φίλτρο ή όχι.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΑΝ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΤΡΟ Ή ΟΧΙ

Αρχικά, μπαίνετε στο Instagram μέσω pc και αφού εντοπίσετε τη φωτο που θέλετε να αναλύσετε, κλικάρετε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες κάτω δεξιά και στη συνέχεια στην επιλογή «View photo page».

Στην νέα καρτέλα που θα προκύψει αντιγράφετε το σύνδεσμο της φωτογραφίας από τη μπάρα πλοήγησης του browser.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επισκεφθείτε το εργαλείο Faker Catcher. Εκεί κάνετε επικόλληση το σύνδεσμο στο πλαίσιο και πατάτα την επιλογή «CHECK!».

Γρήγορα θα ανακαλύψετε τι τρέχει με την φωτό που αναλύετε και ποια φίλτρα ενδεχομένως έχει πάνω της.

Τα φίλτρα μας είναι ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων - προφίλ καμπυλών, τρόποι ανάμειξης, χρωματικές αποχρώσεις κλπ. Στην πραγματικότητα, δημιουργούνται στο Photoshop και στη συνέχεια οι αλγόριθμοι ενσωματώνονται στις διάφορες εφαρμογές για smartphones.

Εκτός από τα φίλτρα των εφαρμογών, πλέον στα περισσότερα έξυπνα τηλέφωνα υπάρχουν επιλογές ομορφιάς που πλαστικοποιούν το δέρμα διαλύοντας κάθε ρυτίδα και σκιά κάνοντας την υφή του σχεδόν πλαστική εως ψεύτικη. Κάποιοι/ες το παρακάνουν και εκεί δεν χρειάζεται κανείς να είναι ειδικός για να διακρίνει την προσθήκη φίλτρου .

Λειτουργία προσώπου στις selfies, σχήμα προσώπου, απόχρωση δέρματος, προβολέας και άλλες επιλογές στις ενσωματωμένες λειτουργίες της κάμερας των smartphone μεταμορφώνουν πλέον τα υποκείμενα της φωτογραφίας, προσφέροντας διαβαθμίσεις ωραιοποίησης του θέματος, που αφορά κυρίως στο πρόσωπο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight