Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μεγάλη η ανάγκη για αίμα για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία

Πάτρα: Μεγάλη η ανάγκη για αίμα για τους...

Καλούνται όσοι αιμοδοτούν να προσέλθουν στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας

Η Αιμοδοσία του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» για πολλοστή φορά όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Αχαϊκού Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των συστηματικά μεταγγιζόμενων Θαλασσαιμικών ασθενών.

Η Μεσογειακή Αναιμία είναι χρόνια νόσος βαριάς μορφής και δυσίατο νόσημα. Μία νόσος που η θεραπευτική της αντιμετώπιση είναι οι τακτικές μεταγγίσεις αίματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα (2-3 εβδομάδες)  ανάλογα τον ασθενή  και τις επιπλοκές που προκύπτουν στον κάθε ένα, εξαιτίας των αναβολών των προγραμματισμένων μεταγγίσεων αίματος.

Την αγωνία αυτή βιώνουν καθημερινά όλοι οι 300 περίπου θαλασσαιμικοί ασθενείς του νοσοκομείου Ρίου  και το οικογενειακό τους περιβάλλον, εξαιτίας των αναβολών που αρκετά συχνά προκύπτουν λόγω της έλλειψης αίματος, καθώς χρειάζονται περίπου 1000 φιάλες αίματος το μήνα. Παρόμοιες ελλείψεις παρουσιάζονται στα περισσότερα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Οι ελλείψεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα να εκδηλώνονται καρδιολογικές  επιπλοκές, εστίες εξωμυελικής αιμοποίησης, οστεοπόρωση και άλλου τύπου αλλοιώσεις.

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί λόγω των καιρικών φαινομένων που πλήττουν την χώρα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «παρακαλούμε τον κόσμο να προσέλθει και στα δύο νοσοκομεία των Πατρών  προκειμένου να προσφέρει το πολυτιμότερο αγαθό απαραίτητο για κάθε Ανθρώπινο οργανισμό, το ΑΙΜΑ».

Για να δώσεις Αίμα πρέπει:

•             Να είσαι 18-65 ετών

•             Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα  πριν την αιμοδοσία

•             Να είσαι ξεκούραστος

•             Να μην λαμβάνεις φάρμακα

•             Σε περίπτωση που έχεις κάνει τατουάζ να έχουν περάσει τουλάχιστον 4 μήνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις