Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Από 17 Ιανουαρίου στην Ελλάδα η ταινία από την Ισλανδία "Κάτω από το Δέντρο"

Από 17 Ιανουαρίου στην Ελλάδα η ταινία α...

Σε σκηνοθεσία του Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον

Η ταινία του Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον με τίτλο «Κάτω από το Δέντρο - Undir Trénu/Under The Tree» που ήταν η επίσημη πρόταση της Ισλανδίας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 2018, θα βγει από την Πέμπτη 17/1/2019 στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή της Neo Films.

Το φιλμ θα είναι κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15 ετών.

Στα προάστια του Ρέικιαβικ η κόντρα δύο οικογενειών που μένουν σε διπλανά σπίτια, η οποία θα ξεκινήσει από ένα δέντρο που ρίχνει τη σκιά του στη διπλανή αυλή, θα οδηγήσει σε μια κωμικοτραγική κι εξωφρενική κατάσταση.

Σύνοψη:

O Άτλι, πατέρας μιας τετράχρονης, χωρίζει με τη σύντροφό του κι αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό του, όπου βυθίζεται στη διαμάχη που έχουν οι γονείς του με τους γείτονές λόγω της σκιάς του πανέμορφου γιγαντιαίου δέντρου τους, το οποίο «καταπατά» στην αυλή των γειτόνων. Η κλιμάκωση θα είναι ραγδαία, με συνέπεια, πολύ σύντομα, να χαθεί κάθε έλεγχος. Καταστρέφονται περιουσίες, κατοικίδια εξαφανίζονται και κυκλοφορεί η φήμη πως ο γείτονας εθεάθη με αλυσοπρίονο...

Το αγαπημένο θέμα της μυθοπλασίας της Βόρειας Ευρώπης – η αποσύνθεση των κοινωνικών δεσμών που κρύβεται πίσω από τους τοίχους των σπιτιών – αναδεικνύεται μέσα από μια περίτεχνη πολυφωνική σύνθεση που ανακαλύπτει την αρμονία μέσα στο χάος. Το «Κάτω από το Δέντρο» αποτέλεσε όπως προείπαμε, την επίσημη πρόταση της Ισλανδίας για τα Όσκαρ του 2018.

*Να προσθέσουμε πως η ταινία είχε προβληθεί στο 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας στο τμήμα Ορίζοντες καθώς και στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture