Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΟΝΑ»: ΛΑΜΠΕΡΗ ΑΒΑΝΤ ΠΡΕΜΙΕΡ ΜΕ ΖΑΠΑΤΙΝΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ – ΦΩΤΟ

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΟΝΑ»: ΛΑΜΠΕΡΗ ΑΒΑΝΤ ΠΡ...

Eγινε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα 5 των Odeon Veso Mare

«Το γέλιο το έχουμε ανάγκη έτσι κι αλλιώς, χρειαζόμαστε και το κλάμα και το γέλιο, είναι εκτόνωση». Αυτό ανέφερε στους δημοσιογράφους ο σκηνοθέτης Νίκος Ζαπατίνας που ήρθε στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare για την αβάντ πρεμιέρ της νέας του ταινίας με τίτλο «Περιμένοντας τη Νονά» που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα 5 το βράδυ της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019.

Μαζί του ήταν και οι δύο πρωταγωνιστές του φιλμ, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και ο Λευτέρης Ελευθερίου που στο απολαυστικό φιλμ που είναι γυρισμένο στη Νάξο, υποδύονται δύο παιδικούς φίλους, τον Ηρακλή και τον Αγησίλαο, δύο θύματα της κρίσης που παλεύουν να βρουν λύση και να επιβιώσουν. Με αφορμή τη γηραιά νονά του Ηρακλή που δεν είναι καλά και την περιμένουν να πεθάνει, οι δύο αγαπημένοι, παιδικοί φίλοι θα μπουν στο πλοίο και θα πάνε στη Νάξο όπου και θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα σωρό καταστάσεις.

Ο Νίκος Ζαπατίνας γνώριμος στο κοινό από φιλμ όπως το «Φιλί της ζωής» που είχε γυριστεί στη Σίφνο, το «Εφάπαξ» αλλά και τα «Μια φορά κι ένα μωρό» και «Στα καλά καθούμενα» με την Ζέτα Μακρυπούλια, υπογράφει και το σενάριο στο «Περιμένοντας τη Νονά» που κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 σε διανομή της Odeon.

«Με την κωμωδία περνάς πιο εύκολα τον προβληματισμό, μοιάζει σαν να βάζεις λίγη ζάχαρη για να δώσεις το φάρμακο, το έκανε και ο Αριστοφάνης», μας είπε ο κ. Ζαπατίνας, ο οποίος έχει καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του από το Μεσολόγγι.

Για μία ταινία φίλων από τον σπουδαίο Νίκο Ζαπατίνα χαρακτήρισε την ταινία ο Θανάσης Τσαλταμπάσης που ενσαρκώνει τον Ηρακλή. «Είμαστε με τον Αγησίλαο – Λευτέρη Ελευθερίου, το alter ego μου, ένα δίδυμο που βγάζει στην επιφάνεια όλα τα ζουμιά και τις μυρωδιές της φιλίας. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει η φιλία πρέπει να την αποζητάμε γιατί ειδάλλως η ζωή είναι κενή. Η ταινία του Νίκου Ζαπατίνα υμνεί τη φιλία. Οι ήρωες μας είναι φίλοι από 12 χρονών. Στην προσωπική μου ζωή έχω φίλους από παλιά που παραμένουμε ενωμένοι», τόνισε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης που πραγματικά είναι εξαιρετικός στην ταινία σε μία ερμηνεία κωμικών αποχρώσεων, ενώ δένει πολύ και με τον Λευτέρη Ελευθερίου.

Ο κ. Τσαλταμπάσης αγαπά πολύ και την Πάτρα ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα της ταινίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Στην προβολή στη Βέσο Μάρε παρέστησαν ο διευθυντής της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον οποίο και έχει συνεργαστεί ο Θανάσης Τσαλταμπάσης («ο Τσέζαρις είναι σπουδαίος, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός και σχεδιάζουμε πράγματα», ανέφερε μετά από σχετική ερώτηση) και η θεατρολόγος, στέλεχος του θεάτρου Συγκλητική Βλαχάκη.

Επιστρέφοντας στην ταινία του Νίκου Ζαπατίνα, ο κ. Τσαλταμπάσης, από τα μεγάλα κωμικά ταλέντα της νεότερης γενιάς, μας είπε πως η αφορμή του ταξιδιού στη Νάξο είναι η νονά του που μετράει ώρες και πως ο θάνατος είναι στην ταινία ένα «καραμπινάτο» στοιχείο που χρησιμοποιείται έντεχνα και με χιούμορ κρατώντας λεπτές ισορροπίες από τον Νίκο Ζαπατίνα. Ένα από τα χαρακτηριστικά κωμικά μοτίβα της ταινίας που συνδέεται με τον θάνατο είναι ένα στεφάνι που «μεταφέρεται» από κηδεία σε κηδεία χωρίς τα λουλούδια του να μαραθούν.

Ο Λευτέρης Ελευθερίου που μαζί με τον Θανάση Τσαλταμπάση είχαν ξανασυνεργαστεί με τον Νίκο Ζαπατίνα στην κωμική σειρά «Daddy cool» στο κανάλι του ΑΝΤ1 μας είπε πως είναι μία ταινία που αφορά φίλους και πως ήταν σημαντικό για τον ίδιο το ότι το φιλμ γυρίστηκε στη Νάξο, την ιδιαίτερη πατρίδα του. «Στη Νάξο μεγάλωσα και το να βλέπω τον τόπο μου μαζί με μένα να πρωταγωνιστούν στην ίδια ταινία ήταν συγκινητικό. Θυμάμαι πως παλιά στο νησί δεν υπήρχε ούτε κινηματογράφος και τώρα έχουμε και θερινό. Η επιστροφή λοιπόν στον τόπο μου που φιλοξένησε όλα μου τα παιχνίδια και τις αναμνήσεις, ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα, ήταν πολύ συγκινητικό για μένα», ανέφερε ο Λευτέρης Ελευθερίου προσθέτοντας πως το κωμικό με το δραματικό στοιχείο γειτνιάζουν και το ένα πηγάζει από το άλλο.

Όσο για την τραγουδίστρια Demy που στην ταινία κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο ρόλο της Ερμιόνης/Φαίδρας που έρχεται στη Νάξο με τον νεαρό Γερμανό φίλο της που μαθαίνει ελληνικά (στο ρόλο ο Joel Cederberg) o Λ. Ελευθερίου την χαρακτήρισε εξαιρετική και πως συνεργάστηκαν με αγάπη. «Όταν ένας νέος άνθρωπος μπαίνει στο χορό οφείλουμε να τον βοηθάμε», ανέφερε.

Το καλωσόρισμα του κ. Ζαπατίνα και των δύο ηθοποιών στην Βέσο Μάρε, στην Πάτρα έκαναν από τα Odeon Veso Mare οι Χαρά Αρβανίτη και Αλέξης Μπιτούνης, ο κ. Ζαπατίνας ευχήθηκε στο Πατρινό κοινό καλή κινηματογραφική χρονιά και να γίνονται Ελληνικές ταινίες γιατί το έχουμε ανάγκη ενώ ο Λευτέρης Ελευθερίου πρόσθεσε πως πρέπει να γυρίζονται ταινίες στην περιφέρεια καθώς υπάρχουν πολλά ωραία μέρη.

Ο Νίκος Ζαπατίνας εξέφρασε και την ελπίδα, η ταινία του να πάει καλά εμπορικά και να κόψει εισιτήρια ενώ έκανε μνεία στους Παναγιώτη Αλεξόπουλο και Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, δύο νέα παιδιά που είναι εκ των παραγωγών της ταινίας "Περιμένοντας τη Νονά".

Τα γυρίσματα κράτησαν ακριβώς 30 μέρες ενώ παίζουν ακόμα η Νατάσα Τσακαρισιάνου, η Βίβιαν Κοντομάρη, η Κατερίνα Παπουτσάκη που υποδύεται τη μητέρα της Demy, κ.α.

Στο τέλος της προβολής το κοινό επιφύλαξε ζεστό χειροκρότημα στην ταινία.

Παρών ήταν και ο ηθοποιός Γιώργος Λαμπριανός που στην ταινία υποδύεται τον άτακτο γιατρό στο Κέντρο υγείας της Νάξου.

Ρεπορτάζ -επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Φωτογραφίες: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Mε τον σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις και την Συγκλητική Βλαχάκη.

Mε τον σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις κα...

Mε τον σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις και την Συγκλητική Βλαχάκη.

*Οι τελευταίες 9 φωτ. είναι της Φαύστας Φρατζή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture