Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η W-eat 2019 αντικαθιστά τη WESTIA - Τι θα περιλαμβάνει η έκθεση που θα γίνει στην Πάτρα - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Η W-eat 2019 αντικαθιστά τη WESTIA - Τι ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κλαδική Έκθεση της Μητροπολιτικής Γαστρονομίας στην Παραϊόνια Ελλάδα

Την W-eat 2019 που έρχεται να αντικαταστήσει και να διευρύνει την WESTIA -όπως ήταν η ονομασία της έκθεσης που διοργάνωνε τα προηγούμενα χρόνια- παρουσίασε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα του επιμελητηρίου Αχαΐας ο ΣΚΕΑΝΑ. 

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαϊας δρομολογεί μια καινούργια πρωτοβουλία, που εστιάζει στη γαστρονομική ταυτότητα όλης της δυτικής ζώνης. Στόχος, είναι η επένδυση στην παράδοση. Η Κλαδική Έκθεση της Μητροπολιτικής Γαστρονομίας στην Παραϊόνια Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί από τις 6-8 Απριλίου στο παμπελοποννησιακό στάδιο στην Πάτρα.

Βασικός στόχος της έκθεσης είναι να προκύψει ένα γαστρονομικό brand για την περιοχή το οποίο θα συνεπάγεται και τον αντίστοιχο γαστρονομικό τουρισμό.

Η ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ για την W-eat 2019, εκτός των άλλων αναφέρει:

"Το όνομα της πρωτοβουλίας είναι weat. Προφέρεται γουί ίτ, και παραπέμπει στον δυτικό άξονα και τη γαστρονομία. Ερχεται να μπει στις βάσεις της επιτυχημένης WESTIA, αλλά με σκοπό να κινηθεί ακόμα πιο φιλόδοξα πιο παραγωγικά και να εμπλέξει μια αλυσίδα από επιχειρήσεις σε ένα δίκτυο που θα αναδεικνύει
την τοπική γαστρονομία, θα τη μετατρέψει σε μοχλό προσέλκυσης τουρισμού, και θα επωφεληθεί από αυτή, διαχέοντας οφέλη σε όλες τις περιφερειακές κοινωνίες.

Η αρχή θα γίνει με την Κλαδική Έκθεση Weat που διεξάγεται στις 6-7-8 Απριλίου 2019 στην Πάτρα με θέμα την αποτυπωση και προώθηση του γαστρονομικού στίγματος της Παραϊόνιας Ελλάδας». Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαϊας που ιδρύθηκε το 1939 κι
είναι ο αρχαιότερος σύλλογος εστίασης στην Ελλάδα, γιορτάζοντας φέτος τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του .

Δραστηριοποιήθηκε ενωτικά και δυναμικά τα τελευταία χρόνια. Το 2016 και το 2017 διοργάνωσε στην Πάτρα την κλαδική έκθεση εστίασης WESTIA, με άξονες τα τρόφιμα, τα ποτά, τους εξοπλισμούς και τις υπηρεσίες που αφορούν τις επιχειρήσεις εστίασης.

Η ανταπόκριση που είχε γνωρίσει η WESTA άφηνε μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Αγγιξε τα 200 εκθεσιακά περίπτερα, 3 στους 4 εκθέτες έκλεισαν εμπορικές συμφωνίες, αντλήθηκε ρεύμα επισκεπτών. Ηρθε η στιγμή για το μεγάλο άλμα. Συμπυκνώνεται σε ένα όραμα: «Η Παραϊόνια Ελλάδα έχει τη δική της γεύση. Επισκέπτες έρχονται από όλο τον κόσμο για να τη δοκιμάσουν»

Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Ακολουθούμε επιτυχημένες πρακτικές της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Χαρακτήρας Έκθεσης

H W-eat θα αποτελέσει το χώρο όπου το γαστρονομικό στιγμα της Παραιόνιας Ελλάδας θα αποτυπωθεί και προς τούτο τον σκοπό ο ΣΚΕΑΝΑ θα εργαστεί για τη μέγιστη δυνατή γεωγραφική εκπροσώπηση όλων των περιοχών που την απαρτίζουν.

Θα έρθει, δηλαδή, σε επαφή με όλους τους φορείς, θεσμικούς, επαγγελματικούς, συλλογικούς και διωτικούς που δραστηριοποιούνται στη γεωγραφική ζώνη της Παραϊόνιας Ελλάδας (Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας Ηπείρου, Ιονίων Νησων, Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Ο κλαδικος χαρακτήρας της έκθεσης θα ενισχυθεί μέσα από εξειδικευμένα τεχνικά σεμιναρια και ημερίδες για επαγγελματίες της Παραϊόνιας Ελλάδας.

Ζητουμενο είναι να συνταχθεί κατάλογος εδεσμάτων ποτών και ροφημάτων που αντιπροσωπευουν τη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής. Θα περιλαμβάνει λεπτομερή επαγγελματική συνταγή παρασκευής, μελέτη κοστολογίου και δημιουργική αποτύπωση (σε 3 γλώσσες), ώστε να μπορούν να ενταχθούν άμεσα στο προίονολόγιο (menu) των επιχειρήσεων.

Στο εγχείρημα θα κληθουν να συμμετάσχουν, πρώτη φορά, είτε ως επισκέπτες, είτε ως εκθέτες, και όσοι δραστηριοποιούνται στις παγκόσμιες πλατφόρμες βραχυχρόνιας ενοικίασης ακινήτων.

Ο Τελικός στόχος είναι να δώσουμε στους επισκέπτες νόστιμους λόγους για να μας προτιμήσουν. Να παίξουμε δυναμικά στον ανταγωνισμό της Μεσογείου. Να γίνουμε συνώνυμοι αξέχαστων στιγμών για τον επισκέπτη. Να φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή με τα ίδια μας τα χέρια."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις