Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΔΕΝ «ΑΝΤΕΞΑΝ» ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟ ΩΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΟ «CLIMAX», ΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΔΑΜΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ VESO

ΔΕΝ «ΑΝΤΕΞΑΝ» ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟ ΩΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τι προκύπτει με LSD στη σανγκρία

Αντέδρασαν και αποχώρησαν από την αίθουσα 6 των Odeon Cinemas αρκετοί θεατές στη θέα των … έκτροπων της πολυσυζητημένης ταινίας Climax του αιρετικού γαλλοαργεντινού σκηνοθέτη Γκασπάρ Νοέ το βράδυ της Δευτέρας στη Veso. H «σοκαριστική, αλλά σαγηνευτική» κατά τους διεθνείς κριτικούς δημιουργία, ήταν σαφώς νοσηρή, αναπαριστώντας με άπιαστα… «αεροπλανικά» μονοπλάνα μια εφιαλτική underground πίστα χορού, ναρκωτικών και σεξ με υπόκρουση techno μουσική που ζάλιζε.

 

 

 

Εμείς θεωρούμε βέβαια «υγιή» την επιλογή ενός θεατή να εγκαταλείψει τη σκοτεινή αίθουσα εφόσον κάτι δεν του αρέσει, όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά σε πόλεις του εξωτερικού άρρηκτα συνδεδεμένες με το σινεμά. Και όντως κάποιοι κουράστηκαν, αηδίασαν, δυσαρεστήθηκαν με το όλο θέαμα. Πολλοί όμως και από εκείνους που έμειναν ως το φινάλε, σχολίαζαν στην έξοδο πως δοκιμάστηκε η αντοχή τους.

Όπως μας είπε και η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελένη Δάσσιου, πιστεύουμε και συμφωνούμε πως ήταν μια ταινία –εμπειρία.

Ενώ η αφήγηση ξεκινάει με συνεντεύξεις-οντισιόν των χορευτών γεμάτες απόψεις, επιδιώξεις και όνειρα σε μια παλιά tv, εξελίσσεται με εξαιρετικές ομαδικές χορογραφίες και σκληρούς διαλόγους περί σεξ για να  καταλήξει σε ένα πάρτι- κόλαση. Με φοβερή μαεστρία «στακάτου» μοντάζ, παραληρηματικούς φωτισμούς και διαρκή κίνηση παρακολουθούμε χορεύτριες, χορευτές, ντι-τζει να βυθίζονται σε έναν κόσμο παράκρουσης. Το παραλήρημα και ο παροξυσμός οφείλεται σε ναρκωτικά που μυστηριωδώς προστέθηκαν στη σανγκρία της αποχαιρετιστήριας γιορτής μετά τις τριήμερες πρόβες. Το στοιχείο του εγκλεισμού και οι προσωπικές ψυχώσεις του καθενός επιβαρύνουν τις εξελίξεις που είναι θανατηφόρες. Το styling είναι επίσης προκλητικό, με έμφαση στη dance και gay κουλτούρα. Παρά τις προσδοκίες πάντως δεν βλέπεις καθόλου γυμνό. Σταδιακά όμως ο σκηνοθέτης σε κάνει συμμέτοχο του «οργίου» ως θεατή του απαγορευμένου, κοινώς «της κλειδαρότρυπας».

Ο 56χρονος Γκασπάρ Νοέ (που μας είχε ανατριχιάσει και παλιότερα με τον άγριο βιασμό της Μόνικα Μπελούτσι στο «Μη αναστρέψιμος») δηλώνει άθεος και μεγάλος θαυμαστής του Στάνλει Κιούμπρικ. Για το Climax βρήκε ένα έρημο σχολείο- οικοτροφείο, εξασφάλισε δικαιώματα τραγουδιών και μια αφρόκρεμα χορευτών. Την ταινία την αποκαλεί «ταπεινή αναπαράσταση της πραγματικότητας» ή αλλιώς «Ας αρχίσει το πάρτι»!

*Χαιρόμαστε αφάνταστα που λόγω Κινηματογραφικής Λέσχης, παρακολουθούμε συνεπώς τις εξελίξεις στην Εβδομη Τέχνη πέραν των εμπορικών προγραμμάτων ταινιών. Kαι το Climax ήταν αυτό το «κάτι άλλο», σου αρέσει, δεν σου αρέσει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View