Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα: Θα περάσουν ψήφος εμπιστοσύνης και Συνθήκη Πρεσπών - Σε ποιους αφιέρωσε το «ας τους να λένε…»

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα: Θα π...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι ήρθε η ώρα οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και πως στη συνέχεια θα περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε από την Πάτρα όπου βρίσκεται ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε βέβαιος για την έκβαση των δύο κρίσιμων ψηφοφοριών που έρχονται το αμέσως προσεχές διάστημα κι εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Θεωρώ ότι τελικά και στις δύο μεγάλες και σημαντικές ψηφοφορίες που είναι μπροστά μας, τόσο αυτή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση όσο και για την Συμφωνία των Πρεσπών, θα βρεθούν πάνω ή τουλάχιστον 151 Έλληνες βουλευτές για να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης ερωτηθείς για τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Κυβέρνηση και θα ψηφίσουν υπέρ στην διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης κάλεσε ουσιαστικά όλους τους βουλευτές να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες.

«Όχι μόνο για αυτούς αλλά και για όλους τους Βουλευτές υπάρχει κάποια στιγμή που ο καθένας αναλαμβάνει τις προσωπικές του ευθύνες, άλλωστε μην ξεχνάτε ότι ο κάθε βουλευτής σε τελική ανάλυση λειτουργεί με βάση την συνείδησή του. Θεωρώ ότι όσοι επιλέξουν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην σημερινή κυβέρνηση το κάνουν με πλήρη αίσθηση της ευθύνης τους. Κάνουν αυτό που κατά την γνώμη μου είναι το ωφέλιμο και το συμφέρον του ελληνικού λαού», σημείωσε.

Επισήμανε επίσης ότι το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες και να για μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση απέναντι στην κυβέρνηση, με δική του πρωτοβουλία ο Πρωθυπουργό θέτει πρώτα από όλα το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης.

"Το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο ώστε θα μας δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε τους επόμενους μήνες. Γνωρίζετε ότι πρόσφατα βγήκαμε από το πρόγραμμα, ήδη η κυβέρνησή μας έχει προχωρήσει στην ψήφιση συγκεκριμένων μέτρων που ανακουφίζουν μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και δίνουν μια νέα προοπτική, τόσο στους ίδιους τους πολίτες όσο και στην οικονομία. Αυτό πρέπει να αναπληρωθεί και νομίζω ότι θα γίνει».

Σχολιάζοντας την οριακή πλειοψηφία που τείνει να διαμορφωθεί πλέον υπέρ της κυβέρνησης (τα σενάρια αναφέρουν ότι το πολύ 151 βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ) επισήμανε ότι και μέχρι σήμερα η κυβέρνηση διέθετε οριακή πλειοψηφία όμως παρά τις «προφητείες» των αντιπάλων της συμπληρώνει ουσιαστικά αυτές τις ημέρες 4 χρόνια ζωής.

«Όλοι αντιλαμβάνονται και αυτό δεν αφορά μόνο τα πολιτική κόμματα αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να δει να γίνεται πράξη η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επιδότηση ενοικίου για τα νέα ζευγάρια, οι 120 δόσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, αλλά και άλλα θεσμικού χαρακτήρα όπως η συνταγματική μεταρρύθμιση, η συμφωνία κράτους-εκκλησίας. Όλα αυτά υπάρχει το περιθώριο να ολοκληρωθούν από την παρούσα κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφορικά με τον χρόνο των Εθνικών Εκλογών και τα όσα λέγονται, ότι δηλαδή η κυβέρνηση, αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, θα περάσει γρήγορα κάποια νομοσχέδια και στη συνέχει θα υπάρξει προσφυγής στις κάλπες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Υπάρχει ένα τραγούδι που λέει: Ας τους να λένε, ας τους να πουν. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει το συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο. Βεβαίως υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του ελληνικού κοινοβουλίου.

 


Σκουρλέτης από την Πάτρα: Ήρθε η ώρα οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Τέλος μιλώντας για τις αλλαγές που επέφερε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο «Κλεισθένης», Νομοσχέδιο που ο ίδιος κατήρτισε ως υπουργός Εσωτερικών ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι δημιουργεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που έρχεται να αλλάξει παρωχημένες και καταστημένες νοοτροπίες και πρακτικές που είχαμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

«Αφήνουμε πίσω μας το δημαρχροκεντρικό και προσωπικεντρικό μοντέλο διοίκησης, πηγαίνουμε σε άλλες λογικές συνεννόησης, σύνθεσης. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την χειραφέτησης της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σχέση με την κεντρική εξουσία.

Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο από αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να ενισχυθούν τελικά εκείνες οι δυνάμεις που πιστεύουν στην αυτονομία της αυτοδιοίκησης αλλά που ταυτόχρονα πιστεύουν σε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση που δεν θα μοιράζει απλώς δουλειές σε κάποια ιδιωτικά συμφέροντα αλλά θα είναι μια αυτοδιοίκηση που θα  τιμά τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι κάθε μήνα πληρώνουν για να την στηρίζουν μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη. Αυτά θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες τον προσεχή Μάη», υπογράμμισε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις