Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με τη συνδρομή ειδικού από την Αυστρία η ρίψη των χιονοστιβάδων στα Καλάβρυτα

Με τη συνδρομή ειδικού από την Αυστρία η...

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο

Για την κακοκαιρία που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ημέρες στα Καλάβρυτα και για τη διαχείριση των χιονοστιβάδων συνεδρίασε το Συντονιστικό στα Καλάβρυτα , υπό την Προεδρία του Δημάρχου Καλάβρύτων Γιώργου Λαζουρά.

Όπως αναφέρει: "Σήμερα το μεσημέρι,συνεδρίασε υπό την προεδρία μου,το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο(ΣΤΟ)Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Καλαβρύτων,με τη συμμετοχή,του Αντιδημάρχου Καλαβρύτων,Δ.Χουλιάρα, του δημοτικού συμβούλου Ευθ.Φλογερά,του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, Β.Σταθούλια,του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων,Χάρη Γιαννάκη, του Αναπληρωτή Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας,Β.Πανουτσακόπουλου, του εκπροσώπου του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και δημοτικού συμβούλου Λεων.Βασιλόπουλου,του εκπροσώπου του Φορέα Χελμού-Βουραϊκού,Νίκου Τοπουζίδη, της ειδικής συμβούλου του Δήμου,Χρύσας Παπαδάτου και του συνεργάτη του Δήμου,Ν.Φουφρή.

Αξιολογήσαμε τις ενέργειες των υπηρεσιών μας, για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων,των τελευταίων ημερών,μ ε τις συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις και καταρρακτώδεις βροχές,τους παγετούς και τις πλημμύρες. Εκτιμήθηκε ότι όλοι μας, με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουμε, ανταποκριθήκαμε,κατά τον καλύτερο,δυνατό,τρόπο,στην αντμετώπιση των φαινομένων αυτών. Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης και υπενθύμισης, των οδηγών που σκοπεύουν να κινηθούν,στο,χιονισμένο και παγωμένο οδικό δίκτυο του Δήμου μας, να έχουν,πάντα,μαζί τους και να(ξέρουν να)χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες ,να έχουν την προβλεπόμενη, συνετή οδηγική συμπεριφορά και να οδηγούν προσεκτικά και με μικρή ταχύτητα και να μην κάνουν ελιγμούς.

Επίσης συστήνεται, στους κατοίκους και του επισκέπτες να ακούνε και να ακολουθούν τίς οδηγίες και τις εντολές των αρμοδίων υπηρεσιών και να έχουν υπομονή για την,καλύτερη εξυπηρέτησή τους.Όλους τους δρόμους θα τους ξεχιονίσουμε και παντού,θα ρίξουμε αλάτι, αλλά,είναι ανθρωπίνως αδύνατον και δε μπορούν να γίνουν,αυτά,σε όλο το Δήμο,την ίδια ώρα. Απαιτείται,ιεράρχηση,σειρά,τάξη και λίγη υπομονή.Ξεκινάμε,από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και συνεχίζουμε, στις δευτερεύουσες και στα χωριά μας, ακόμη και στους σταύλους.

Ιδιαίτερη συζήτηση,έγινε για τη δημιουργία,από τις συνεχείς και παρατεταμένες, χιονοπτώσεις, επικινδύνων χιονοστιβάδων,στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στην οροσειρά, ”Αυγό”,του Χελμού. Οι χιονοστιβάδες αυτές, θα καταρριφθούν, από ειδικό που κάλεσε,το Χιονοδρομικό Κέντρο, από την Αυστρία, με τη συνδρομή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και του προσωπικού του Κέντρου. Και λόγω αυτών των χιονοστιβάδων το Χιονοδρομικό Κέντρο,παραμένει κλειστό, μέχρι την κατάρριψή τους. Για τους κινδύνους που εγκυμονούν, αυτές οι χιονοστιβάδες-που αποτελούν φυσικές καταστροφές-σε ανθρώπους, περιουσίες, υποδομές και εγκαταστάσεις, ζητήθηκε από το Σ.Τ.Ο.,να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα,(έκτακτη ανάγκη, απαγόρευση κυκλοφορίας σε οδό, που επηρεάζεται κλπ)για την πρόληψη και την αποφυγή τους και για τη αποκατάσταση, τυχόν, ζημιών. Ιδιαίτερα ,επισημάνθηκε, τόσο,από εμένα όσο και από όλους τους ανωτέρω, που συμμετείχαν στο Σ.Τ.Ο., ότι προέχει και μεριμνούμε, πρωτίστως,για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ και την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των ανθρώπων(των εργαζομένων, των κατοίκων, των επισκεπτών και των χιονοδρόμων)και μπροστά σ´αυτά (την ΑΣΦΑΛΕΙΑ και την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ανθρώπων),υποχωρούν,όλα τ´ άλλα.Τέλος, απ´όλους, τονίστηκε,η άριστη συνεργασία που έχει επιτευχθεί και καθιερωθεί, μεταξύ όλων των υπηρεσιών και φορέων, η οποία έχει σαν συνέπεια,την ,κατά το δυνατόν άμεση και αποτελεσματική,πρόληψη και αντιμετώπιση των παραπάνω δυσμενών καιρικών φαινομένων-φυσικών καταστροφών, στην περιφέρεια του Δήμου μας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις