Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (Νο 142): Για πρώτη φορά οι δημοτικές εκλογές στην Πάτρα θα γίνουν ηλεκτρονικά

Αποκλειστικό (Νο 142): Για πρώτη φορά οι...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών

Σε μια καινοτόμο, όσο και απαραίτητη ενέργεια προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών που με σχέδιο Νόμου ενέκρινε όπως οι δημοτικές εκλογές στην Πάτρα, γίνουν ηλεκτρονικά και όχι με χειρόγραφα ψηφοδέλτια!

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και θα ισχύσει αποκλειστικά για τις εκλογές στον Δήμο Πατρέων.

Ο λόγος είναι προφανής: Ως γνωστόν μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει υποψήφιοι για τη θέση του Δημάρχου 1.038 συμπολίτες και ο αριθμός διαρκώς μεγαλώνει. Εκτιμάται πως τελικά θα αγγίξουν τις 2.000 οι υποψήφιοι συνδυασμοί.

Δοθέντος ότι πρέπει να αναγραφούν στα ψηφοδέλτια και όλα τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων, εκτιμάται πως κάθε εκλογικό κέντρο θα πρέπει να έχει χώρο όση και η πλατεία Γεωργίου για να τοποθετηθούν τα ψηφοδέλτια.

Έτσι αποφασίστηκε η διαδικασία να γίνει ηλεκτρονικά. Κάθε ψηφοφόρος θα μπαίνει στο παραβάν, όπου θα υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής και εκεί θα επιλέγει το όνομα του συνδυασμού της αρεσκείας του.

Αντί για σταυρό, τα στελέχη της εταιρείας που ανέλαβε το έργο, επέλεξαν το σύμβολο «like» του φέισμπουκ, ξέρετε αυτό με τον υψωμένο αντίχειρα.

Προτάθηκε να «μαυρίζονται» και οι μη αρεστοί υποψήφιοι, με το σύμβολο που έχει υψωμένο τον μεσαίο, αλλά η ιδέα αυτή απορρίφθηκε μετ’ επαίνων.

Το κείμενο είναι troll και όπως είναι προφανές έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα. Δείτε κι άλλα troll: Αποκλειστικό (Νο 141): Φτιάχνεται νέος μόλος στην Πάτρα, ο μόλος του ΚΟ.ΛΟΥ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα