Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Ο κόμπος έφτασε στο χτένι"- Το "λάθος" στον Οργανισμό του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας που μας κοστίζει

Πάτρα: "Ο κόμπος έφτασε στο χτένι&q...

Παραμένει σε εκκρεμότητα επί μήνες

«Ανοικτή πληγή» που επηρεάζει την καθημερινή εύρυθμη λειτουργία του αποτελεί για το Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» το «λάθος» στον Οργανισμό του το οποίο το αφήνει ουσιαστικά χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο από τον Μάιο του 2018. Το συγκεκριμένο λάθος κοστίζει και χρήματα στον ελληνικό λαό καθώς χωρίς αποφάσεις του Δ.Σ. ο διοικητής του Νοσοκομείου Θόδωρος Σερεμέτης δεν μπορεί να περάσει από μόνος του έργα και διαγωνισμούς που αφορούν ποσά άνω των 15.000 ευρώ.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο Διοικητής υποχρεώνεται να κόβει τις προμήθειες αυτές σε μικρότερα κομμάτια αντί για παράδειγμα να καλύπτεται με έναν διαγωνισμό ολόκληρη η χρονιά.

Έτσι, για παράδειγμα, αναφορικά με την συντήρηση των μηχανημάτων του Νοσοκομείου ο διαγωνισμός έχει γίνει, δεν έχει όμως κατοχυρωθεί καθώς το προβλεπόμενο ποσό υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι υποχρεωτικά για να γίνει κανονικά η συντήρηση των μηχανημάτων «σπάει» το χρονικό διάστημα της σύμβασης ανά 2-3 μήνες με αποτέλεσμα, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το Νοσοκομείο να υποχρεώνεται να πληρώσει περισσότερα χρήματα σε βάθος χρόνου από ότι εάν η σύμβαση είχε διάρκεια ενός έτους. Και τούτο γιατί όσο πιο μεγάλη είναι η σύμβαση τόσο καλύτερες τιμές θα μπορούσαν να επιτευχθούν.

Πέραν αυτού το Νοσοκομείο καλείται να κάνει ξανά και ξανά την ίδια δουλειά, να ασχολείται δηλαδή με τα ίδια και τα ίδια πράγματα τα οποία θα έληγαν με συνολικούς διαγωνισμούς που θα κάλυπταν τις ανάγκες του. Η αλλαγή του Οργανισμού του «Αγίου Ανδρέα» είναι θέμα του υπουργείου Υγείας το οποίο είναι ενημερωμένο για την κατάσταση που επικρατεί, στην παρούσα φάση όμως δεν έχει ανταποκριθεί στην αναγκαιότητα διόρθωση του λάθους.

Μάλιστα παράγοντες του Νοσοκομείου, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο Διοικητής του αλλά και το Σωματείο των Εργαζομένων, έχουν επανειλημμένα αναφέρει ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και πλέον το… χτένι κινδυνεύει να σπάσει.

Ερωτηθείς από το thebest.gr ο διοικητής του «Αγίου Ανδρέα» Θόδωρος Σερεμέτης δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Παραδέχεται τα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από το λάθος στον Οργανισμό και υποστηρίζει ότι το υπουργείο Υγείας γνωρίζει για τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Όπως μας εξηγεί επί της ουσίας σήμερα ο νέος Οργανισμός από την στιγμή που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως έχει καταργήσει τους προηγούμενους Οργανισμούς του Αγίου Ανδρέα και του Νοσημάτων Θώρακος, με τα λάθη που εμπεριέχει όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα ορισμού μελών Διοικητικού Συμβουλίου με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις