Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κύλησαν 40 μέρες χωρίς τον Σπύρο Δούκα

Πάτρα: Κύλησαν 40 μέρες χωρίς τον Σπύρο Δούκα

Το πρωί του Σαββάτου στον παλαιό ναό του Αγ. Ανδρέου το μνημόσυνο

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από τον θάνατο του πρώην εκδότη της ιστορικής εφημερίδας των Πατρών, «Πελοπόννησος» Σπύρου Δούκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 90 του χρόνια και κηδεύτηκε στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου στις 6 Δεκεμβρίου 2018 ενώ κατόπιν ετάφη στο Α’ Δημοτικό κοιμητήριο.

Ο Σπύρος Δούκας διηύθυνε την εφημερίδα «Πελοπόννησος» από το 1986 έως και το 2011. Αρχοντικός και ευγενής ο Σπύρος Δούκας είχε καταγωγή από την Κέρκυρα. Με την Νανά Δούκα είχαν γνωριστεί το 1954 και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα και μαζί συμπορεύτηκαν αποτελώντας ένα εκλεκτό και αγαπητό ζευγάρι. Είχαν αποκτήσει μία κόρη, την Λήδα που έχασαν τον Ιανουάριο του 1997.

Ο Σπύρος Δούκας υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και είχε βραβευτεί για την προσφορά του στον περιφερειακό Τύπο.

Είχε γεννηθεί και ζήσει μέχρι την εφηβεία του, στην πόλη της Κέρκυρας. Ακολούθως, μετά την στρατιωτική του θητεία, πήγε στην Αθήνα για δουλειά και αρχικά εργάστηκε σε διαφημιστική εταιρεία. Μαζί με τους φίλους του, την Αποκριά του 1954, επισκέφθηκαν την Πάτρα για να διασκεδάσουν στο Καρναβάλι κι εκεί, σε μία κοινή παρέα φίλων συνάντησε και γνώρισε για 1η φορά τη Νανά Φραγκοπούλου. Λίγες μέρες μετά, η ίδια παρέα των Πατρινών ταξίδεψε για αναψυχή στην Αθήνα και ο Σπύρος Δούκας ξανασυναντήθηκε με τη Νανά ενώ όπως λέγεται, όταν τους σύστησαν, είπε αυθόρμητα, «ναι, τη θυμάμαι, την είχα δει στο Καρναβάλι της Πάτρας».

Την ίδια μέρα οι δυο τους πήγαν μαζί σινεμά και το ειδύλλιο τους έμελλε να ανθίσει.

Το πρωί του Σαββάτου 12/1/2019 σε στενό οικογενειακό κύκλο θα ψαλεί στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου το 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του. Εν ζωή παραμένει η αγαπημένη του σύζυγος Νανά Δούκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις