Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Τα Πρόσωπα της Χρονιάς 2018 – Ποιοι πήραν τα βραβεία- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Τα Πρόσωπα της Χρονιάς 2018 – Ποι...

Κοινός παρονομαστής, φέτος ήταν η Πρόοδος

Το χειροκρότημα ήταν από μόνο του μια βράβευση. Και ήχησε πολλές φορές δυνατά, καθώς από τη σκηνή του Συνεδριακού του Πανεπιστημίου διαδέχονταν ο ένας τον άλλον οι αχαιοί που ξεχώρισαν για πράξεις και πρωτοβουλίες μέσα στο 2018, στη Προσώπων της Χρονιάς που διοργάνωσε η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Μία βραδιά ιδιαίτερα συγκινητική και ταυτόχρονα χαρούμενη. Μία βραδιά όπου ακούστηκαν ιστορίες ανθρώπων, εξομολογήσεις, αυθόρμητα ξεσπάσματα, κομπιασμένες φωνές, ευχές, προσωπικές δεσμεύσεις.

Οι βραβεύσεις του καθιερωμένου πλέον θεσμού, δεν είναι παρά μια αφορμή για να δοθεί βήμα σε πρόσωπα και ομάδες που πίστεψαν σε μια αξία και έδωσαν τον καλό εαυτό τους για να της δώσουν σάρκα και οστά. Και αυτό το αναγνωρίζουν πλέον όλοι.

Η φωταγώγηση προς την κατεύθυνση αυτών των αχαιών, όσων βραβεύτηκαν αλλά και όσων προτάθηκαν, δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση, αλλά έχει χαρακτήρα κινητροδότησης. Ώστε να έχουμε και άλλες, και άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Στην κοινωνία, στην εργασία, στον πολιτισμό, στην υγεία, την εκπαίδευση, την καινοτομία, τον αθλητισμό.

Κοινός παρονομαστής, φέτος ήταν η Πρόοδος. Στην αξία αυτή ήταν προσανατολισμένη η εκδήλωση για τη βράβευση των Προσώπων του 2018. Οι πρωταγωνιστές της χρονιάς κλήθηκαν να καταθέσουν σκέψεις στο άκουσμα της λέξης και της προτροπής.

Η βραδιά επεφύλασσε μια ανακοίνωση από τη πλευρά των διοργανωτών. Η «Πελοπόννησος», που είναι σταθερά ο διοργανωτής της διαδικασίας ανάδειξης και βράβευσης των Προσώπων της χρονιάς, συνέστησε το Ινστιτούτο «Πρόσωπα» που θα αναλάβει αφενός τη διοργάνωση στο εξής, αφετέρου θα προχωρήσει σε ειδικές εκδηλώσεις, στραμμένες στα ζητήματα της πόλης, με διαρκή στόχο τη σύμπραξη των προσώπων, των πυρήνων και των φορέων της πόλης και του νομού. Φέτος, όπως είπε ο εκδότης της «Π» Θεόδωρος Λουλούδης, προχωράμε το Ετος Πάτρας, με την ευκαιρία των Παράκτιων Αγώνων, αλλά και ειδικών επετείων με σημασία.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Ελένη Κίτσιου και ο Κωνσταντίνος Μάγνης, την σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Μίλτος Νίκας, ενώ την βραδιά έντυσαν μουσικά οι Opera Chaotique με το ύφος τους που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό τραγούδι και το μουσικό θέατρο κερδίζοντας το κοινό. Υπεύθυνοι της διοργάνωσης ήταν η Μαρία Αλανιάδη και η Δήμητρα Αλεξοπούλου.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι τα εξής:.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ «εκτός συναγωνισμού», πήραν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Εκ μέρους της οργάνωσης, ο Απόστολος Δεΐζης μίλησε για τις τεράστιες μάχες που δίνουν οι Γιατροί, κόντρα όχι μόνο στη φύση των προβλημάτων που εθελοντικά αντιμετωπίζουν, αλλά και στη γραφειοκρατία ή και στη βία. Η βράβευση αυτή είπε «μας κάνει να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι μας». Την απονομή πραγματοποιήσε ο εκδότης της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και οικοδεσπότης της εκδήλωσης κ. Θόδωρος Λουλούδης.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΠΡΟΣΩΠΟ

«ΤΟΛΜΗΣΤΕ να ζήσετε τη ζωή σας» ήταν η καθηλωτική συμβουλή που έδωσε στο κοινό η Παναγιώτα Τακτικού. Η ίδια τόλμησε: Είχε προοπτικές για άλλη καριέρα μέσα από τις σπουδές της στο Χάρβαρντ. Αλλά προτίμησε να ασχοληθεί με τις ιχθυοκαλλιέργειες. Την απονομή πραγματοποίησε ο Τάσος Γιατράς, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαϊας.

Ο Γεράσιμος Φεσσιάν, καταξιωμένος από τον ακτιβισμό του υπέρ των πολιτών που βιώνουν αποκλεισμό, δεσμεύθηκε ότι μέσα στο 2019 θα προσπαθήσει ώστε να προσφέρει περισσότερα. Την απονομή πραγματοποίησε ο κ. Θόδωρος Καρούτζος, Πρόεδρος κ Διευθ. Σύμβουλος  Αφίντεα Ελλας

Ο Περικλής Νταβλούρος, ο γιατρός που έσωσε μια ανθρώπινη ζωή στον δρόμο, πέφτοντας πάνω σε πολίτη που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, απέσπασε μεγάλο χειροκρότημα αφιερώνοντας το βραβείο του στο προσωπικό του ΕΚΑΒ και σε όλον τον υγειονομικό μηχανισμό που μάχεται υπό σκληρές συνθήκες για τον ασθενή και τον άνθρωπο. Το βραβείο απένειμε ο κ. Απόστολος Δεΐζης από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΟΜΑΔΑ

ΟΙ Εθελοντες Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού φώτισαν το Συνεδριακό με τη χαρά τους για την τιμή που τους έγινε και δεσμεύθηκαν ότι αυτό το βραβείο θα τους εμπνεύσει για να συνεχίσουν τη δράση τους με μεγαλύτερη δύναμη. Το βραβείο απένειμε και πάλι ο κ. Απόστολος Δεΐζης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ / ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο Ευάγγελος Καραθάνος, που κατηύθυνε την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης σε καλλιέργειες πρόταση -ίσως- αποκλειστικής παγκόσμιας καινοτομίας. είπε ότι κίνητρό του ήταν ο τόπος του. Το βραβείο απένειμε ο κ. Βασίλης Αναστασόπουλος, Πρόεδρος Επιστημονικού Πάρκου Πατρών

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ / ΟΜΑΔΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ νέας εποχής, οι ομάδες

Mindspace, που εξήγησαν ότι μέριμνά τους είναι να φέρνουν πιο κοντά τους φοιτητές μας προς τον κόσμο της αγοράς (Το βραβείο απένειμε ο κ. Δημοσθένης Πολύζος, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών)

και InterMediaKT, που κατέθεσαν έναν μικρό ύμνο στις δυνατότητες που θα δίνουν για την πόλη τα ανοιχτά μυαλά. (Το βραβείο απένειμε κ. Γιώργος Τσαπρούνης Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων  WIND)

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

Η Βάνα Μπεντεβή, που έκανε αγώνα για την ανάδειξη της Συμφωνίας της Βοστίτσας, ως καθοριστικού προεπαναστατικού γεγονότος, μίλησε τη σημασία της επιστροφής στις ρίζες . (Το βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος)

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας Αθηνά Κακουρή δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην απονομή της, έστειλε όμως ένα θερμό ευχαριστήριο μήνυμα στο κοινό χαιρετισμό με βίντεο

Η Χαρά Παπαδάτου- Γιαννοπούλου που βραβεύτηκε για το «Πατρώ», συνέστησε να προχωρήσει η πόλη στην ολοκλήρωση του πολεοδομικού της σχεδίου. Το βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Καράβολας.

Το πιο ηχηρό χειροκρότημα της βραδιάς, πήγε στον Παναγιώτη Γραμματσούλια, τον πολίτη που με πενιχρά μέσα δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ, έχοντας ο ίδιος πενθήσει γιο. Συγκλόνισε ακόμα περισσότερο η επιλογή του να μην πει σχεδόν τίποτα, πέρα από ευχές. Το βραβείο απένειμε ο κ. Δημήτρης Κωστακιώτης, Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΠΡΟΣΩΠΟ

Συγκινημένη και αυθόρμητη παρέλαβε το βραβείο της η Γεωργία Πετροπούλου, του Γαλλικού Ινστιτούτου. Το βραβείο απένειμε ο λογοτέχνης συγγραφέας κ. Κώστας Λογαράς,

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΟΜΑΔΑ

ΓΛΥΚΙΑ αγάπη για την πόλη, κατέθεσε ο Σύλλογος των Ζαχαροπλαστών Νομού Αχαΐα Αγ. Παντελεήμων. Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τον κ. Πλάτων Μαρλαφέκα, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  / ΠΡΟΣΩΠΑ

Η εικαστικός Μαρία Γούτα, που άπλωσε φτερά σε διεθνή καλλιτεχνικά γεγονότα, είπε ότι χρειάζεται εμμονή και επιμονή η διάκριση. Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Ιατρικής και ζωγράφο κ. Κώστα Σπυρόπουλο.

Αυτή η κατηγορία ανέδειξε και 2η Βραβευθείσα, την Αγγελική Καραγιάννη η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην απονομή για λόγους υγείας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  / ΟΜΑΔΑ

Να βγαίνουμε μπροστά για ό,τι αγαπάμε, μας είπε με ωραία αυτοπεποίθηση η μεγάλη παρέα της Κινηματογραφικής Λέσχης του Αιγίου. Την απονομή έκανε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας , κ Σταύρος Τσακίρης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  / ΠΡΟΣΩΠΟ

Σεμιναριακός μεστός λόγος υπέρ της ασφαλούς οδήγησης, από έναν νέο οδηγό οχημάτων καρτ, τον Φώτη Θωμά. Την βράβευση πραγματοποίησε ο κ. Γιάννης Φρέρης, Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Παύλος Μυλωνάς

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  / ΟΜΑΔΑ

Η αισιόδοξη νότα ήρθε από την ελπιδοφόρα ομάδα των νέων Κ13 του ΝΟΠ, που πλημμύρισαν την αίθουσα χαμόγελο και άφησαν αισιόδοξη προοπτική. Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τον  διαιτητή και πρώην διεθνή αθλητή υδατοσφαίρισης, κ. Μιχάλη Κουρέτα.

Την εκδήλωσης διοργάνωσε η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και το νεοσύστατο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Τη βραδιά μπορείτε να βρείτε  μαγνητοσκοπημένη στο διαδίκτυο από το ioniantv.gr από το pelop.gr και το prosopaxronias.gr, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση θα πραγματοποιηθεί την και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ώρα 10.00 μ.μ. από το ΙΟΝΙΑΝ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight