ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΕ ΛΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ- ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Culture

Το αναλυτικό πρόγραμμα, χωρίς το έθιμο της Γιαννούλας

12/01/2019 10:35

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Ο πλημμυρισμένος Αλφειός από ψηλά- Εντυπωσιακές εικόνες Drone
Διαβάστε επίσης
Μεγάλο φιάσκο η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού- Ο Δήμος «έπνιξε» στο …ψιλόβροχο τη μεγάλη γιορτή της ΠάτραςΚράτησε 10 λεπτά στα σκοτάδια
Μεγάλο φιάσκο η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού- Ο Δήμος «έπνιξε» στο …ψιλόβροχο τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας
Τι απαντά ο Δήμος της Πάτρας για την τελετή έναρξης του καρναβαλιούΔεν θα πάει χαμένη η εκδήλωση, θα παρουσιαστεί προσεχώς
Τι απαντά ο Δήμος της Πάτρας για την τελετή έναρξης του καρναβαλιού
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΕ ΛΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ- ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ  Το αναλυτικό πρόγραμμα, χωρίς το έθιμο της Γιαννούλας
 

Χωρίς Γιαννούλα, αλλά με Νίνα Λοτσάρη, Βασιλική Καραγιάννη και Τάσο Μαραγκό στην Έναρξη, αφιέρωμα σε Μπάμπη Γκολέ την Τσικνοπέμπτη, τελάλη τον Χατζηαβάτη, κινέζικο σχήμα, ρετρό διάθεση και ολική επαναφορά των πληρωμάτων του συμπληρωματικού Κρυμένου Θησαυρού, έρχεται το φετινό Πατρινό Καρναβάλι που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο. Το φετινό Πατρινό Καρναβάλι έχει θέμα «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις» και είναι μια ιδέα που προέρχεται από το group 94.

«Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις»

 

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι ίδιοι οι δημιουργοί που δεν είναι άλλοι από τους τεχνίτες των καρναβαλικών αρμάτων, τα καρναβαλικά πληρώματα, το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα στους Πατρινούς,  επισημάνθηκε επίσης η συνεργασία με τα 48 πληρώματα του συμπληρωματικού Κρυμμένου Θησαυρού (συν 3 επιπλέον φέτος), τα οποία παρότι πέρυσι είχαν απορριφθεί από τον Δήμο, μετά την μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεών τους, φέτος η πρότασή τους βρήκε ευήκοα ώτα και υιοθετήθηκε.

Μετά την περσινή «πόρτα», φέτος ο Δήμος ανέθεσε τον κρυμμένο θησαυρό στα πληρώματα του +πληρωματικού!

To πρόγραμμα της ημέρας της έναρξης του πατρινού Καρναβαλιού

 

Οι δράσεις στις 19 Ιανουαρίου, θα αρχίσουν από το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη, ο οποίος είναι φέτος Χατζηαβάτης, να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέροντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης.

Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων θα ξεκινήσει πομπή καρναβαλιστών, και μελών του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή: Πλατεία Τριών Συμμάχων- πεζόδρομος Αγίου Νικολάου- Μαιζώνος- κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου- Μαιζώνος- Δημαρχείο. και θέτοντας το κέντρο της πόλης σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Παράλληλα η εντυπωσιακή ομάδα κρουστών Swingueira από τις 12 το μεσημέρι θα ξεσηκώσει το κέντρο της πόλης δίνοντας το ρυθμό και στις 13.00 θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου θα ενωθεί με την πομπή των καρναβαλιστών.

Εκεί θα μας γλυκάνουν οι σοκολατορίχτες: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες», ενώ συμμετέχει η Χορωδία του Συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη», που θα παρουσιάσει κάποια παραδοσιακά τραγούδια-καντάδες της Αποκριάς.

Η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού

Μέσα σε 45 λεπτά προσπαθήσαμε θα δούμε τους ανθρώπους που φτιάχνουν το Καρναβάλι

 

Με την επιμέλεια και την σκηνοθετική ματιά του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, κ. Σταύρου Τσακίρη, οργανώθηκε ένα θέαμα το οποίο θα ξεδιπλωθεί σε δύο σκηνές, με πρωταγωνιστές τους κατασκευαστές των αρμάτων, τα μέλη των πληρωμάτων που εμπνεύστηκαν τις στολές τους και τους συνθέτες που το  “τραγούδησαν” και με την παρουσία τους στην θα ζωντανέψουν τις αναμνήσεις.

"Φέτος την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού την αφηγούνται οι κατασκευαστές των αρμάτων, οι ράφτρες των κοστουμιών, τα μέλη των πληρωμάτων που εμπνεύστηκαν τις στολές και οι συνθέτες που το  “τραγούδησαν” και με την παρουσία τους στην σημερινή βραδιά ζωντανεύουν τις αναμνήσεις.

Παγκόσμια μοναδική περίπτωση οι κατασκευαστές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου

 

Οι κατασκευαστές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου αποτελούν μια παγκόσμια μοναδική περίπτωση και δεν είναι ούτε απλοί ζωγράφοι ούτε γλύπτες.

Μέσα σε 45 λεπτά προσπαθήσαμε να συμπεριλάβουμε όλους τους ανθρώπους που φτιάχνουν το Καρναβάλι. Όχι σαν ένα Μουσείο ή μια σχολαστική απαρίθμηση όχι σαν ποιότητες ή μη ποιότητες. Το Καρναβάλι γεννιέται από τον μόχθο όλων. Το θέμα της τελετής, είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν και όχι οι δομές. Και αυτούς τιμούμε" ανέφερε ο Σταύρος Τσακίρης.

Θα συμμετέχουν οι:

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης”, Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς», Νίνα Λοτσάρη, Βασιλική Καραγιάννη, Τάσος Μαραγκός, Bloco Swingueira, Oulaloum Street Show Band. Το δρώμενο της εκδήλωσης θα πλαισιώσουν τα καρναβαλικά γκρουπ και τα χορευτικά του Δήμου. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η Νατάσα Τραγουστή.

Προσπάθεια να γίνει η έκθεση στολών... καρναβαλική έκθεση!

Γίνεται προσπάθεια διεύρυνσης του χαρακτήρα της έκθεσης στολών μετατροπή της ...  σε καρναβαλική έκθεση!

Σκοπός είναι να παρουσιαστούν οι στολές των γκρουπ, δημιουργίες ανεξάρτητων κατασκευαστών ή και πληρωμάτων, που θέλουν να τις εκθέσουν. Αυτές μπορεί να είναι μακέτες αρμάτων, μάσκες, αφίσες, που μας έχουν γίνει προτάσεις κατά καιρούς.

Τσικνοπέμπτη με αφιέρωμα στον Μπάμπη Γκολέ

Για την Τσικνοπέμπτη, οργανώνεται γλέντι στο Νότιο Πάρκο, συνδέοντας το ρεμπέτικο με το πατρινό καρναβάλι. Θα πραγματοποιηθεί συναυλία- αφιέρωμα  σε μια από τις μορφές που σημάδεψαν το ρεμπέτικο αλλά και την πόλη μας, τον Μπάμπη Γκολέ.

Πέντε συγκροτήματα στις γειτονιές της πόλης

 

Παράλληλα από το πρωί θα παίζουν στις γειτονιές της πόλης, πέντε συγκροτήματα από άλλες πόλεις της Ελλάδας, με χάλκινα όργανα τα οποία θα συνοδεύουν τα χορευτικά του Δήμου. Το βράδυ θα γίνουν δρώμενο με θέμα το γάμο του καραγκιόζη, έχοντας στο μυαλό μας ότι ο καραγκιόζης είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πόλης και του καρναβαλιού.

Άνθινο άρμα μετά από πολλά χρόνια

Στο καρναβαλικό εργαστήριο, ετοιμάζονται δύο εντυπωσιακά άρματα του βασιλιά καρνάβαλου και της βασίλισσας. Ιδιαίτερα το άρμα της βασίλισσας εκτός από κίνηση θα έχει ειδικά εφέ. Ετοιμάζεται μετά από πολλά χρόνια άνθινο άρμα.

Το τελευταίο τριήμερο με... Κινέζικο σχήμα

Για το τελευταίο τριήμερο θα φιλοξενηθεί στην πόλη κινέζικο σχήμα, που θα είναι στην Πάτρα από την Πέμπτη μέχρι την Καθαρή Δευτέρα.

Αυτό που θα κάνουν είναι να παρουσιάσουν τον κινέζικο δράκο.  Πέρα από την παρουσία τους στις δύο μεγάλες παρελάσεις το Σάββατο και την Κυριακή, γίνεται προσπάθεια την Παρασκευή να παρουσιαστεί το δρώμενο σε γειτονιά της Πάτρας.

 

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 12/01/2019 10:35

Τυπώθηκε: 21/01/2019 18:37

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/514114

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγάλο φιάσκο η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού- Ο Δήμος «έπνιξε» στο …ψιλόβροχο τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας Μεγάλο φιάσκο η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού- Ο Δήμος «έπνιξε» στο …ψιλόβροχο τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας
Το πρώτο καρναβαλικό πάρτυ του 2019 μέσα από 15 φωτό και βίντεο Το πρώτο καρναβαλικό πάρτυ του 2019 μέσα από 15 φωτό και βίντεο
Τι απαντά ο Δήμος της Πάτρας για την τελετή έναρξης του καρναβαλιού Τι απαντά ο Δήμος της Πάτρας για την τελετή έναρξης του καρναβαλιού
Έντονες αντιδράσεις στο facebook για την τελετή έναρξης: «Γίναμε ρόμπες» Έντονες αντιδράσεις στο facebook για την τελετή έναρξης: «Γίναμε ρόμπες»
Πάτρα: Διπλό σοκ στη σχολική κοινότητα - Πέθαναν οι δάσκαλοι Γιάννης Κοντός και Ελένη Μαζαράκη Πάτρα: Διπλό σοκ στη σχολική κοινότητα - Πέθαναν οι δάσκαλοι Γιάννης Κοντός και Ελένη Μαζαράκη
Λοτσάρη - Καραγιάννη ήρθαν στην Πάτρα για την Έναρξη του Καρναβαλιού κι έμειναν με το μακιγιάζ! ΦΩΤΟ Λοτσάρη - Καραγιάννη ήρθαν στην Πάτρα για την Έναρξη του Καρναβαλιού κι έμειναν με το μακιγιάζ! ΦΩΤΟ
Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος για το τέλος του γάμου του με την Φαίη Ξυλά Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος για το τέλος του γάμου του με την Φαίη Ξυλά
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019
«O Mάικλ Τζάκσον με βίαζε για επτά χρόνια»- Νέα στοιχεία σε ένα ντοκιμαντέρ «O Mάικλ Τζάκσον με βίαζε για επτά χρόνια»- Νέα στοιχεία σε ένα ντοκιμαντέρ
Το πιο όμορφο κοριτσάκι στον κόσμο έκανε #10yearchallenge! ΦΩΤΟ Το πιο όμορφο κοριτσάκι στον κόσμο έκανε #10yearchallenge! ΦΩΤΟ