Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα μάτια σας 14! 40χρονος στην Πάτρα διαφημίζει πως κάνει βελονισμό, κινησιοθεραπεία και πως δίνει δίαιτες χωρίς κανένα αναγνωρισμένο πτυχίο

Τα μάτια σας 14! 40χρονος στην Πάτρα δια...
Βγενόπουλος Φάνης

Η καταγγελία έχει φτάσει στους συλλόγους που έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες

Ένας 40χρονος στην Πάτρα λειτουργεί κέντρο σε προάστειο της Πάτρας, όπου μεταξύ άλλων διαφημίζει πως παρέχει «Ανατολική Θεραπεία» και πιο συγκεκριμένα: Βελονισμό, βεντουζοθεραπεία, μασάζ - βοτανοθεραπεία, διατροφολογία, κινησιοθεραπεία. Τα παραπάνω αναγράφονται στην επαγγελματική του κάρτα, η οποία είναι αναρτημένη, στα ελληνικά και τα αγγλικά, σε σελίδα της επιχείρησης στο facebook.

Μάλιστα, την ίδια επαγγελματική κάρτα αναφέρεται πως δέχεται μόνο κατόπιν ραντεβού και υπάρχουν οι αριθμοί των τηλεφώνων του, η ηλεκτρονική του διεύθυνση και η σελίδα του στο Facebook.

Το θέμα έγινε γνωστό στο thebest.gr, μετά από καταγγελία την οποία ερευνήσαμε. Τα στοιχεία του 40χρονου είναι σε γνώση του thebest.gr, ωστόσο πρέπει να διαπιστωθούν ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας. Το βέβαιο, πάντως είναι ότι η συγκεκριμένη καταγγελία έχει φτάσει και στους αρμόδιους επιστημονικούς συλλόγους, οι οποίοι έχουν κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην Ελλάδα η άσκηση του βελονισμού, σύμφωνα με τη νομοθεσία, γίνεται μόνο από γιατρούς, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει διετή κύκλο σπουδών στον βελονισμό και σε καμιά περίπτωση από μη ιατρούς οποιοδήποτε επάγγελμα υγείας και αν τυχόν κάνουν.

Αλλά και για τη διατροφολογία, δηλαδή την παροχή δίαιτας, θα πρέπει να υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος, η οποία χορηγείται στους αποφοίτους του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, των τμημάτων ΑΤΕΙ Διατροφής-Διαιτολογίας Θεσσαλονίκης, Σητείας και Καρδίτσας και σε όσους έχουν ισότιμο πτυχίο εξωτερικού.

Το ίδιο συμβαίνει και με την κινησιοθεραπεία, όπου το άτομο που την ασκεί  θα πρέπει να διαθέτει πτυχίο φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ ή ισότιμο πτυχίο του εξωτερικού.

Φυσικά όταν έχεις άδεια άσκησης επαγγέλματος, εννοείται πως θα πρέπει να είσαι εγγεγραμμένος στον οικείο Σύλλογο.

Έτσι το thebest.gr, απευθύνθηκε στους αρμόδιους επιστημονικούς συλλόγους για να διαπιστώσει εάν ο συγκεκριμένος κύριος είναι μέλος τους.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου, δήλωσε ότι η καταγγελία έχει φτάσει και στον Ιατρικό και  έχει κινήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την καταγγελία του εν λόγω κυρίου, καθώς δεν είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας. Ωστόσο, ο Ιατρικός Σύλλογος έχει στείλει και επιστολή προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι εκεί εγγεγραμμένος ο 40χρονος, για να αποκλεισεί κάθε πιθανότητα, αν και σύμφωνα με την κυρία Μαστοράκου, ακόμη και έτσι να ήταν θα έπρεπε να είχε λάβει γνώση και ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας.

Την ίδια απάντηση λάβαμε, δηλαδή πως δεν είναι μέλος τους και δεν έχει άδεια, και από την Αμαλία Παπαδοπούλου-Μπακρώζη από το Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας & Ηλείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, που και σε αυτή έχει φτάσει η ίδια καταγγελία και ο σύλλογος έχει κινήσει, και αυτός, τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Ξεχάστε το, δεν είναι μέλος μας» ήταν η απάντηση του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) Μανώλη Μανωλαράκη, όταν του αναφέραμε το όνομα του 40χρονου και τον ρωτήσαμε εάν είναι διαιτολόγος. Ο κ. Μανωλαράκης, είναι υπεύθυνος της Ένωσης για τις καταγγελίες «μαϊμού» διαιτολόγων και ασχολείται εδώ και χρόνια με το αντικείμενο.

Σύμφωνα με όσα μας είπαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών συλλόγων, ο 40χρονος θα ελεγχθεί από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία είναι και αρμόδια για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, μετά από τις καταγγελίες, ώστε να διαπιστωθεί εάν προχωρά στις καταγγελλόμενες ιατρικές και παραϊατρικές πράξεις και εάν διαθέτει αναγνωρισμένα πτυχία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις