Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος στηρίζει την υποψηφιότητα Αλεξόπουλου για το Δήμο της Πάτρας

Ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος στηρίζει την ...

Τι αναφέρει ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πατρέων

Την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου για τον δήμο της Πάτρας, δηλώνει με ανακοίνωσή του ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η υποψηφιότητα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου ξαναφέρνει στο προσκήνιο εκείνη την ξεχασμένη συζήτηση που ήθελε την Πάτρα- πόλη πρωτοπόρα και πρωταγωνίστρια και όχι πόλη που μελαγχολικά ατενίζει τα επιτεύγματα άλλων Δήμων της χώρας».

Η πλήρης δήλωση του κ. Ζαφειρόπουλου έχει ως εξής:

«Η κύρια ευθύνη, η δουλειά ενός Δημάρχου, είναι να δίνει λύσεις στα προβλήματα της πόλης.

Είναι να διαμορφώνει προοπτικές και συνθήκες που θα κάνουν την πόλη περισσότερο λειτουργική, ανθρώπινη, ελκυστική και εξωστρεφής.

Έναν ζωντανό οργανισμό, δηλαδή, που θα αναπτύσσεται και θα προοδεύει, θα συναντά τις ανάγκες του σήμερα και του αύριο και θα δημιουργεί ένα περιβάλλον καλής διαβίωσης, με άξονες την ποιότητα ζωής, την κοινωνική αλληλεγγύη, την απασχόληση, την απελευθέρωση κάθε δημιουργικής δύναμης, τις ευκαιρίες στους νέους.

Αν αυτός είναι ο πυρήνας της Αυτοδιοίκησης, αν έτσι υπηρετείται το συλλογικό όραμα μιας πόλης -της πόλης μας- που τα τελευταία χρόνια καθηλωμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις, εμφανίζοντας ως υψηλό και σπουδαίο το μικρό και αυτονόητο, τότε η αναγγελία της υποψηφιότητας του Γρηγόρη Αλεξόπουλου για τον Δήμο Πατρέων σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία.

Ένα καινούργιο ξεκίνημα από έναν νέο άνθρωπο, δοκιμασμένο στην Αυτοδιοίκηση, κατά κοινή ομολογία επιτυχημένο απ’ τις αιρετές θέσεις που οι συμπολίτες τού εμπιστεύτηκαν.

Η υποψηφιότητα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου ξαναφέρνει στο προσκήνιο εκείνη την ξεχασμένη συζήτηση που ήθελε την Πάτρα- πόλη πρωτοπόρα και πρωταγωνίστρια και όχι πόλη που μελαγχολικά ατενίζει τα επιτεύγματα άλλων Δήμων της χώρας.

Όσοι πιστεύουν ότι η Πάτρα μπορεί να ξεφύγει απ’ την σημερινή καχεξία της, να θεμελιώσει μια αποφασιστική πορεία στο μέλλον και ν’ αναμετρηθεί με την Ιστορία της αλλά και με τις προκλήσεις της εποχής μας, έχω τη γνώμη ότι θα πρέπει να επιλέξουν ποιο μοντέλο τους εκφράζει. Η στασιμότητα, η εύκολη καταγγελία και οι ιδεοληπτικές εμμονές ή μήπως οι δημιουργικές ιδέες, τα σηκωμένα μανίκια και οι ανοικτοί ορίζοντες;

Συζητείται στην πόλη η πανσπερμία των πολλών υποψηφιοτήτων για τον Δήμο Πατρέων. Δημοκρατικό δικαίωμα όλων είναι να θέλουν να απεικονίσουν την δική τους εκδοχή για τα πράγματα.

Όμως, για να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας, κάποιοι εξ αυτών και με γνώμονα τις προβλέψεις του νέου νόμου, μάλλον υποψήφιοι Αντιδήμαρχοι είναι και όχι υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Εν τούτοις, το ζήτημα δεν είναι ποιο σχήμα θα διοικήσει τον Δήμο την επόμενη μέρα.

Το ζήτημα είναι να φύγουμε μπροστά.

Να ξανακούσουμε για την Πάτρα της δημιουργίας, την πόλη με τ’ ανοικτά παράθυρα στο μέλλον και στις καινούργιες ιδέες. Στην Πάτρα που θα λάμπει, θα εμπνέει, θα ελκύει, θ’ απαιτεί και θα κερδίζει.

Αυτός είναι ο λόγος που στοιχίζομαι στην υποψηφιότητα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις