Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ταινία "Stan & Ollie" για τους Χοντρό & Λιγνό από 24/1 στις Ελληνικές αίθουσες

Η ταινία "Stan & Ollie" γι...

Ο Steve Coogan ως Λιγνός είναι υποψήφιος για Bafta & ο John C. Reilly ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα

Στις 24 Ιανουαρίου 2019 σε διανομή της Τanweer, θα δούμε στις Ελληνικές αίθουσες το νοσταλγικό biopic φιλμ «Stan & Ollie – Χοντρός και Λιγνός» για το αξέχαστο κωμικό δίδυμο του παλιού Χόλυγουντ, τον Stan Laurel που ήταν Εγγλέζος και έπαιζε τον Λιγνό και τον Oliver Hardy που ήταν Αμερικανός και έκανε τον Χοντρό. Ο John C. Reilly υποδύεται τον Χοντρό και κέρδισε μάλιστα και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία του α’ ανδρικού ρόλου σε κωμωδία/μιούζικαλ ενώ ο Steve Coogan της ταινίας «Φιλομένα» κάνει τον Λιγνό και προτάθηκε για το βραβείο Bafta της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία του καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της ως το φιλμ λήξης του London Film Festival τον περασμένο Οκτώβριο αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

Ακόμη και σήμερα στην Ελληνική τηλεόραση κυρίως στην κρατική, παίζονται οι ταινίες τους και μοιάζουν πραγματικά αγέραστες και πολύ αστείες.

Το φιλμ σε σενάριο του υποψήφιου για Όσκαρ Τζεφ Πόουπ («Philomena») και σκηνοθεσία του Jon S. Baird - Τζον Σ. Μπέιρντ («Filth») χαρακτηρίστηκε ως μία συναισθηματική ωδή στο αυθεντικό αυτό δίδυμο της slapstick κωμωδίας με τους Coogan & Reilly να έχουν πετύχει και μία θαυμαστή ομοιότητα με τους Χοντρό & Λιγνό, δύο ηθοποιούς πολύ δεμένους μεταξύ τους.

Ο βασικός πυρήνας του φιλμ «Stan & Ollie» είναι η θεατρική τους τουρνέ εν έτει 1953 στην Αγγλία που δεν είχε πάει ιδιαίτερα καλά και δη στο Λονδίνο, σε μία περίοδο που οι δυο τους δεν ήταν πια τα πρώτα ονόματα.

Σε αυτή την τουρνέ ήρθαν πιο κοντά και έγιναν αυτοκόλλητοι ενώ στην ακμή τους τη δεκαετία του ’30 απλά έκαναν κοινωνική παρέα. Όπως έγραψε το Βρετανικό περιοδικό Total Film (τεύχος Δεκεμβρίου 2018) που έκανε συνέντευξη στους Coogan & Reilly στο Savoy Hotel του Λονδίνου, η ταινία είναι λιγότερο μία κωμωδία και περισσότερο μία γλυκόπικρη ματιά στο χώρο της σώουμπιζ και σε 2 υπερταλαντούχους καλλιτέχνες που πλέον βλέπουν την κινηματογραφική τους λάμψη και άστρο να φθίνει και τη συνταξιοδότηση και «απόσυρση» από τα πράγματα πολύ κοντά.

«Είναι μία περίοδος όπου διακατέχονται από μία αγωνία και απελπισία, ήσαν και ξοφλημένοι οικονομικά και είχαν ανάγκη από χρήματα», ανέφερε ο Steve Coogan που κάνει στην ταινία τον πολύ εργατικό Stan Laurel που σημειωτέον είχε παντρευτεί 7 φορές στη ζωή του, τις 3 με την ίδια γυναίκα.

Τέλος ο Coogan είπε πως μικρός θυμάται που στις σχολικές διακοπές τη δεκαετία του ’70, χάζευε τα πρωινά στην Βρετανική τηλεόραση τους Χοντρό και Λιγνό.

Βέβαια να μην παραλείψουμε ότι ο Coogan & ο Reilly  (θα τον δούμε και στο «Holmes & Watson» μαζί με τον Γουίλ Φερέλ στις 31/1 στις Ελληνικές αίθουσες) έκαναν σημαντική δουλειά και στο να μιμηθούν και αναπαραστήσουν σωστά και τις χαρακτηριστικές χορευτικές φιγούρες και κινήσεις των Stan & Ollie  και δη την περίφημη χορευτική, κλασική σκηνή τους στο Way Out West του 1937.

Ο χορογράφος και σύμβουλος κίνησης καθώς και clown advisor στην ταινία ήταν ο Toby Sedgwick.

Παίζουν και οι Σίρλεϊ Χέντερσον, Νίνα Αριάντα και ο Ντάνι Χιούστον.

Καθώς λοιπόν η περιοδεία των δύο θρύλων πλησιάζει στο μεγάλο φινάλε, το αστείο δίδυμο θ’ αρχίσει ν’ αντιμετωπίζει απειλητικά φαντάσματα του κοινού παρελθόντος.

Τότε οι δύο άντρες νιώθοντας ότι το κύκνειο άσμα πλησιάζει, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά πόση αγάπη τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Διάρκεια: 1 ώρα και 37 λεπτά.

*Ο Stan Laurel έζησε από το 1890 έως το 1965 και ο Αμερικανός Oliver Hardy από το 1892 έως το1957.

Η ταινία που ξεκίνησε να παίζεται στις ΗΠΑ στις 28/12 ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο κάνει πρεμιέρα στις 11/1/2019, στο rotten tomatoes συγκεντρώνει ποσοστό 75%.

Το φιλμ αναμένεται να το δούμε και εδώ στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture