Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Live αναμετάδοση από την Μετροπόλιταν της παράστασης όπερας «Αντριάνα Λεκουβρέρ»

Πάτρα: Live αναμετάδοση από την Μετροπόλ...

Το Σάββατο 12/1/2019 στις 19:55 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου

Στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD” το Πατρινό φιλόμουσο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να απολαύσει αυτό το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, στις 19:55 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίο, σε ζωντανή μετάδοση από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, την νέα παραγωγή όπερας «Αντριάνα Λεκουβρέρ» του Francesco Cilea.

Την συνδιοργάνωση στην Πάτρα της αναμετάδοσης της παράστασης όπερας της Μετροπόλιταν έχει αναλάβει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.

Διευθυντής ορχήστρας: Gianandrea Noseda

Σκηνοθεσία: Sir David McVicar

Σκηνικά: Charles Edwards

Κοστούμια: Brigitte Reiffenstuel

Φωτισμοί: Adam Silverman

Διανομή: Αντριάνα Λεκουβρέρ (Anna Netrebko), πριγκίπισσα της Μπουγιόν (Anita Rachvelishvili), Maurizio (Piotr Beczała), Αββάς (Carlo Bosi), Μισονέ (Ambrogio Maestri), πρίγκιπας της Μπουγιόν (Maurizio Muraro).

Η κορυφαία Anna Netrebko εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Met στον ρόλο της Αντριάνα Λεκουβρέρ, της μεγάλης ηθοποιού του 18ου αιώνα. Ο Piotr Beczała στον ρόλο του αγαπημένου της, του ήρωα πολέμου Μαουρίτσιο. Ο Gianandrea Noseda διευθύνει την τραγωδία του Cilea σε σκηνοθεσία του Sir David McVicar, ο οποίος τοποθετεί ιδιοφυώς μέρος της δράσης να εκτυλίσσεται σε μια αναπαράσταση ενός θεάτρου Μπαρόκ.

Η διανομή ρόλων περιλαμβάνει την Anita Rachvelishvili ως πριγκίπισσα της Μπουγιόν, αντίζηλο της Αντριάνα για την καρδιά του Μαουρίτσιο,  τον Ambrogio Maestri ως Μισονέ, πιστό φίλο της Αντριάνα,  και τον Carlo Bosi στον ρόλο του διπρόσωπου Αββά.

Η Αντριάνα Λεκουβρέρ είναι συμπαραγωγή του Royal Opera House, Covent Garden του Λονδίνου, του Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης, της Wiener Staatsoper, της San Francisco Opera και της L’Opéra National de Paris.

Η Αντριάνα Λεκουβρέρ ήταν πραγματικό πρόσωπο που έζησε στο Παρίσι στις αρχές του 18ου αιώνα και στην σύντομη ζωή της αποτέλεσε ξεκάθαρα μια “celebrity” της εποχής της. Στις θεατρικές παραστάσεις που πρωταγωνιστούσε συνέπαιρνε το κοινό σε κάθε εμφάνισή της με τη φυσικότητα και την ειλικρίνεια που διέκριναν τις ερμηνείες της, σε μια εποχή που στα Παριζιάνικα θέατρα επικρατούσαν πιο συντηρητικές πρωταγωνίστριες και ρόλοι.

Παράλληλα, η προσωπική της ζωή πυροδοτούσε συνεχώς το ενδιαφέρον του κοινού με μόνιμα ερωτικά και επαγγελματικά σκάνδαλα, με αποκορύφωμα την ερωτική της σχέση με τον ήρωα πολέμου και θρυλικό καρδιοκατακτητή Μωρίς ντε Σαξ.  Μια από τις πιο συζητημένες αντιζηλίες εκείνης της εποχής ήταν η διεκδίκηση του όμορφου στρατιώτη από την Αντριάνα και την πριγκίπισσα της Μπουγιόν, η οποία κατέληξε με ένα πραγματικά θεατρικό τέλος για την Αντριάνα, την δηλητηρίασή της από την αντίζηλό της με ένα μπουκέτο βιολέτες.

Η όπερα θα μεταδοθεί μέσω του προγράμματος συνεργασίας της Μετρόπολιταν Όπερας και του ΑΝΤ1 ζωντανά σε 15 πόλεις της Ελλάδας και Κύπρου, με Αγγλικούς και Ελληνικούς υπότιτλους και διαρκεί 3,5 ώρες με 2 διαλείμματα.

*Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το www.metingreece.com και το fb account @metingreece.

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture