Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχάλης Βασιλάκης: Το κρανίο του Τεμπονέρα ανέσχεσε τον Κ. Μητσοτάκη -Η Πάτρα δεν ξέχασε τον δολοφονημένο καθηγητή

Μιχάλης Βασιλάκης: Το κρανίο του Τεμπονέ...

Η πόλη τίμησε την μνήμη του

Πάρα την καταρρακτώδη βροχή εκατοντάδες ήταν οι Πατρινοί και όχι μόνο που  δεν ξέχασαν την 28η επέτειο από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα και παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του έξω από το σχολικό συγκρότημα που έπεσε νεκρός από το δολοφονικό χτύπημα του Γιάννη Καλαμπόκα. Παρόντες οι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων και απλοί πολίτες που άφησαν ένα λουλούδι προς τιμήν του αδικοχαμένου καθηγητή.

Τον τόνο της εκδήλωσης έδωσε ο Γραμματέας του ΕΑΜ Μιχάλης Βασιλάκης ο οποίος κατέθεσε την πολιτική του εκτίμηση ότι η θυσία του Νίκου Τεμπονέρα, το «κρανίο» του όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ανάσχεσαι τότε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Πέραν αυτού ο κ. Βασιλάκης συσχέτισε τη δολοφονία Τεμπονέρα με το ζήτημα της εκπαιδευτικού Φωτεινής Μουλούτα καθώς αύριο στο μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας εκδικάζεται η αγωγή του πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενάντια στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, καθώς πάλεψε και χαιρέτισε τη δικαίωση της εκπαιδευτικού που το 2012 μονόγραψε την κόλλα του γιου του Αντώνη Σαμαρά επειδή αντέγραψε στο Κολέγιο Αθηνών.

«Ένα μήνα μετά όχι μόνο απολύθηκε και ουσιαστικά εξοντώθηκε από το καθεστώς Σαμαρά-Βενιζέλου καθώς ουσιαστικά της απαγορεύτηκε να ξαναδουλέψει. Αυτό ήταν το κράτος δικαίου σε αυτή την εκπαιδευτικό που δίκαια στάθηκε δίπλα στον Νίκο Τεμπονέρα, οφείλουμε τιμή και στήριξη γιατί σήμερα δεν είναι στη ζωή» υπογράμμισε ο κ. Βασιλάκης.

Επίσης μιλώντας για το πολιτικό κλίμα που επικρατούσε την εποχή της δολοφονίας Τεμπονέρα ο Γραμματέας του ΕΑΜ σημείωσε τα εξής:

«Όταν γράφεται η ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας ο Νίκος Τεμπονέρας θα αναφέρεται ως τον πρώτο νεκρό της νεοφιλελεύθερης επέλασης που μας οδήγησε το 2010 στη διαλυτική πτώχευση ως χώρα και στην διεθνική κατοχή μας.

Το ’89-’91 περίοδος της πλήρους κατάρρευσης και ανυποληψίας του πολιτικού συστήματος, την πολιτική ατζέντα καθόριζε ο Κοσκωτάς, ο Μαμανέας, το Ειδικό Δικαστήριο με τον Βασίλη Κόκκινο και η ακροδεξιά που με διάφορους μανδύες διεκδικούσε μερίδιο στη διαχείριση της εξουσίας από τον νεοφιλελεύθερο μπλοκ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Κάτω όμως από την επιφάνεια αυτής της πολιτικής ατζέντα κρυβόταν η πραγματική που ήταν η ανασυγκρότηση, η ανασύνταξη και η αναδιαμόρφωση του νεοφιλελεύθερου πολιτικού συστήματος, των πολιτικών του δυνάμεων και των εφεδρειών του».

 

 

Η Πάτρα δεν ξεχνά – Πλήθος κόσμου, παρά τη βροχή, τίμησαν τον Νίκο Τεμπονέρα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

Στην εκδήλωση στεφάνια και λουλούδια κατέθεσαν η οικογένεια του δολοφονηθέντος καθηγητή, η ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, η Α’ και Β ΕΛΜΕ, η Περιφέρεια (Γρηγόρης Αλεξόπουλος), η δημοτική Αρχή της Πάτρας, η ΑΔΕΔΥ, οι Δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί, το ΕΑΜ (Ουρανία Μπίρμπα), η νεολαία του ΕΑΜ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, η Ανυπότακτη Πολιτεία, η Αντίσταση Πολιτών, τα Πέτρινα Χρόνια, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη (Ηλίας Γρηγόρης, Γιάννης Τσιμπούκης) και η ΠΑΣΠ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις