Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας γιορτάζει την γενέθλια ημέρα του Κωστή Παλαμά

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας γιορτάζει την γενέθλ...

Με ομιλίες και μία τιμητική παρουσίαση της παράστασης "Τρισεύγενη"

To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας εορτάζοντας την γενέθλια ημέρα του Κωστή Παλαμά (13 Ιανουαρίου 1859) συνεργάζεται με τη «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» που στεγάζεται στο οίκημα της οδού Κορίνθου όπου είχε γεννηθεί ο σπουδαίος ποιητής, και δίνει μία τιμητική παράσταση με το έργο του ποιητή «Τρισεύγενη» το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στις 21.00 το βράδυ στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Θα προηγηθεί της παράστασης, ομιλία του ποιητή Γιώργου Κοζία με θέμα «Ο Παλαμάς, η Πάτρα και οι ποιητές» και μία μικρή παρουσίαση με θέμα «Ο θεατρικός Παλαμάς» από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Σταύρο Σ. Τσακίρη.

Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Τρισεύγενη» του Κωστή Παλαμά σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου, σκηνικά και κοστούμια Άγγελου Αγγελή, μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και σχεδιασμό φωτισμών από το Νίκο Σωτηρόπουλο.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ειρήνη Αρβανίτη,  Διονύσης Βούλτσος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ελίνα Καπετάνου, Δημήτρης Καραβιώτης, Έφη Κεραμίδα, Φίλιππος Σοφιανός, Αντιγόνη Κουλουκάκου στο ρόλο της Τρισεύγενης, Δωροθέα Στεργιώτη και Βασίλης Τσόρλαλης.

Όπως ήδη έχουμε γράψει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στις 11 το πρωί στην Οικία Παλαμά, στην οδό Κορίνθου 241, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης : «Ο Ποιητής γράφει στις εφημερίδες και τα έντυπα της εποχής του».

Στην εκδήλωση, ο μουσικός -θεολόγος Παναγιώτης Ανδριόπουλος θα παρουσιάσει την «Παλαμική Ανθολογία» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Πληροφορίες - Κρατήσεις: Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Τηλ.:2610 273613 και www.ticketservices.gr

*Η παράσταση «Τρισεύγενη» αναμένεται να συνεχιστεί έως και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019. Ήδη την έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 1500 θεατές ενώ η μέση πληρότητα θεατών είναι πάνω από 150 ανά παράσταση, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός. Υπενθυμίζεται ότι δεν θα δοθεί παράσταση το επόμενο Σάββατο 19/1 λόγω της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture