Περιφέρεια: Οι άμεσες κυκλοφοριακές λύσεις που δρομολογούνται για την περιοχή Ταμπαχάνων

Κοινωνία

Απ. Κατσιφάρας: Κατάκτηση για την Πάτρα η ολοκλήρωση της Μίνι Περιμετρικής

09/01/2019 14:39

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Από 1η Φεβρουαρίου σε ισχύ ο αυξημένος κατώτατος μισθός
Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του 59χρονου Δημοτικού υπαλλήλου Γεωργίου Ασημακόπουλου
Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας Φάνης Κακριδής- Είχε θητεύσει και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας
Διαβάστε επίσης
"Αποκαλυπτήρια" για το νέο Moxy Hotel στην Ηρώων Πολυτεχνείου - Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του πρώην Μωρέα- ΦΩΤΟΔείτε τις εικόνες
"Αποκαλυπτήρια" για το νέο Moxy Hotel στην Ηρώων Πολυτεχνείου - Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του πρώην Μωρέα- ΦΩΤΟ
Πάτρα: Νεκρή η 52χρονη που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας -ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Τα ακριβή αίτια αναζητά η Αστυνομία
Πάτρα: Νεκρή η 52χρονη που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας -ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Έκλαιγε και φώναζε "Θέλω τον μπαμπά μου" το κοριτσάκι πριν το πετάξει από τον πέμπτο όροφο η μητέρα του Λίγα λεπτά μετά πήδηξε και η ίδια
Έκλαιγε και φώναζε "Θέλω τον μπαμπά μου" το κοριτσάκι πριν το πετάξει από τον πέμπτο όροφο η μητέρα του
Περιφέρεια: Οι άμεσες κυκλοφοριακές λύσεις που δρομολογούνται για την περιοχή Ταμπαχάνων Απ. Κατσιφάρας: Κατάκτηση για την Πάτρα η ολοκλήρωση της Μίνι Περιμετρικής
 

Μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας από και προς τη Μικρή Περιμετρική της Πάτρας εξετάστηκαν σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη καιαντιπροσωπείας του Ανατολικού Διαμερίσματος.

«Η ολοκλήρωση και λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής είναι μια δικαίωση για την Πάτρα. Παραλάβαμε ένα νεκρό έργο και του δώσαμε ζωή. Τα καταφέραμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: «Δεν είναι ένα απλό οδικό έργο. Συνδυάζει στοιχεία πολιτισμού, ιστορίας και αστικής ανάπλασης. Ακριβώς επειδή πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση που δημιουργεί νέα δεδομένα, βρισκόμαστε εδώ για να εξετάσουμε τρόπους και λύσεις που θα βελτιώσουν την κυκλοφορία».

Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη ενισχυθεί η σήμανση της Μικρής Περιμετρικής, αναφέρει η Περιφέρεια σε ανακοίνωσή της. Ανακοινώθηκε επίσης ότι αναμένεται έγκριση για τη μεταβολή του χρόνου των φωτεινών σηματοδοτών στον Κόμβο Κουρτέση, ενώ βρίσκεται σε τελική επεξεργασία η πρόταση για τη ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών στα Ταμπάχανα με πιθανότητα να υπάρξει κατάλληλος προγραμματισμός, ώστε ο χρόνος να διαφοροποιείται κατά τις ώρες αιχμής.

Επίσης, μελετάται η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για πεζούς και οχήματα στην Παπαδιαμαντοπούλου και Αγράφων ή στη συμβολή της Αιόλου με την οδό Βότσαρη. Το σημείο θα επιλεγεί με βάση την πρόταση του μελετητή.

Σε ό,τι αφορά μακροπρόθεσμες λύσεις, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η διαμόρφωση κόμβου στο ύψος της πλατείας Μαρούδα, το ενδεχόμενο κόμβου στα Ταμπάχανα, η προέκταση της οδού Παυλοπούλου, η σύνδεση της οδού Τισσάμενος με σκαλοπάτια, αλλά και πιθανές πολεοδομικές αλλαγές.

«Τα δεδομένα μεταβάλλονται. Εκτιμάμε ότι τα επόμενα χρόνια η ευρύτερη περιοχή θα είναι περισσότερο επισκέψιμη. Καλό είναι να προχωράμε βήμα – βήμα σε βελτιωτικές κινήσεις που θα έχουμε μελετήσει έχοντας κατά νου όχι μόνο τα οφέλη, αλλά και τις επιπτώσεις» επεσήμανε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Περιφέρεια και Δήμος συμφώνησαν η συνεργασία να συνεχιστεί με τεχνικές συναντήσεις στις οποίες θα μελετηθούν μία προς μία οι μακροπρόθεσμες λύσεις και εφόσον υπάρχει ωριμότητα, να υλοποιούνται παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν την κυκλοφορία.

Συντήρηση πρασίνου στην Μικρή Περιμετρική

Στη διάρκεια της συνάντησης υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας έθεσαν στους εκπροσώπους του Δήμου και το ζήτημα της συντήρησης των χώρων πρασίνου που έχουν διαμορφωθεί πέριξ της Μικρής Περιμετρικής. Απαντώντας σχετικά ο Δήμαρχος Πατρέων ανέφερε ότι ο Δήμος δύναται να αναλάβει την παιδική χαρά, αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει συνολικά, ιδιαίτερα ως προς τη συντήρηση των χώρων πρασίνου, επικαλούμενος έλλειψη προσωπικού στην αντίστοιχη δημοτική υπηρεσία.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Παύλος Στάμος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Λοτσάρης, οι επιβλέποντες μηχανικοί στο έργο της Μικρής Περιμετρικής Γιάννης Ρόδης και Αδαμαντία Κατσαΐτη, υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, ο ειδικός συνεργάτης της ΠΔΕ Ευάγγελος Καραχάλιος, ο πολιτικός μηχανικός του Τμήματος Συγκοινωνιακού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Δήμου Πατρέων Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, η χωροτάκτης – πολεοδόμος μηχανικός του ίδιου Τμήματος Ζωή Κατσακιώρη και εκπρόσωποι του Ανατολικού Διαμερίσματος με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Βασίλη Ζώτο.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 09/01/2019 14:39

Τυπώθηκε: 20/03/2019 16:26

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/513809

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Αποκαλυπτήρια" για το νέο Moxy Hotel στην Ηρώων Πολυτεχνείου - Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του πρώην Μωρέα- ΦΩΤΟ "Αποκαλυπτήρια" για το νέο Moxy Hotel στην Ηρώων Πολυτεχνείου - Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του πρώην Μωρέα- ΦΩΤΟ
Πάτρα: Νεκρή η 52χρονη που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας -ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Πάτρα: Νεκρή η 52χρονη που έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας -ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Έκλαιγε και φώναζε "Θέλω τον μπαμπά μου" το κοριτσάκι πριν το πετάξει από τον πέμπτο όροφο η μητέρα του Έκλαιγε και φώναζε "Θέλω τον μπαμπά μου" το κοριτσάκι πριν το πετάξει από τον πέμπτο όροφο η μητέρα του
Πάτρα: Έσβησε ξαφνικά στα 53 του ο Ιωσήφ Κρεμμύδας Πάτρα: Έσβησε ξαφνικά στα 53 του ο Ιωσήφ Κρεμμύδας
"Πόλεμος" Σπύρου Στεργίου με αρτοπώλες με φόντο την χθεσινή απεργία: "Τιμωρήστε τους" "Πόλεμος" Σπύρου Στεργίου με αρτοπώλες με φόντο την χθεσινή απεργία: "Τιμωρήστε τους"
"Ξεκατινιάστηκαν"... διαδικτυακά Βασίλης Ζούλιας- Βίκυ Χατζηβασιλείου για ένα μίνι φόρεμα! "Ξεκατινιάστηκαν"... διαδικτυακά Βασίλης Ζούλιας- Βίκυ Χατζηβασιλείου για ένα μίνι φόρεμα!
Αυτοί είναι οι 39 πρώτοι υποψήφιοι του Πελετίδη για το Δήμο της Πάτρας Αυτοί είναι οι 39 πρώτοι υποψήφιοι του Πελετίδη για το Δήμο της Πάτρας
Παραιτήθηκε από την Παναχαϊκή ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος Παραιτήθηκε από την Παναχαϊκή ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος
Νίνο: Η φωτογραφία του πρώην πεθερού του, Γιώργου Βαρδινογιάννη, που ανέβασε στο instagram! Νίνο: Η φωτογραφία του πρώην πεθερού του, Γιώργου Βαρδινογιάννη, που ανέβασε στο instagram!
Πάτρα ΤΩΡΑ:  Γυναίκα έπεσε από πολυκατοικία- Τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάτρα ΤΩΡΑ: Γυναίκα έπεσε από πολυκατοικία- Τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο