Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

To πικ - απ που δεν σταμάτησε ποτέ και το μπαούλο με τον μουσικό «θησαυρό» που ανακαλύψαμε στην Πάτρα

To πικ - απ που δεν σταμάτησε ποτέ και τ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Κι όμως υπάρχουν ακόμα πικ – απ σε λειτουργία

Σας έχει τύχει στις μέρες μας να βρεθείτε σε σπίτι όπου η μουσική βγαίνει από πικ – απ και βινύλιο; Μάλλον όχι είναι η απάντηση για τους περισσότερους μια και αποτελεί σχεδόν μουσειακό είδος, μετά τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

Κι όμως υπάρχουν ακόμα λάτρεις του βινυλίου, που σηκώνουν τη βελόνα του πικ – απ για να ακούσουν μουσική. Η Πατρινή Βάσω Καφούσια, κάτοικος Βραχνεΐκων εδώ και πολλά χρόνια πια, συγκαταλέγεται σε αυτούς του λίγους, που στο σπίτι της το πικ – απ δεν είναι απλά μια αντίκα.

Το δε μπαούλο, στο οποίο έχει τους δίσκους οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αρκετά παλιοί, φυλάει έναν μουσικό «θησαυρό».

Συναντάς από Μάνο Χατζιδάκι και Joan Baez μέχρι Beatles, Μάνο Λοΐζο και Γλυκερία να τραγουδά νησιώτικα.

Όπως μας λέει η κ. Καφούσια το πικ – απ το πήρε το 1979 100.000 δραχμές μαζί με όλα τα ηχεία κ.λπ. Έκτοτε δεν σταμάτησε να παίζει και δεν είναι λίγες οι φορές που χάρισε διασκέδαση σε γιορτές και πάρτι  στο σπίτι.

Τους δίσκους του αγόραζε κυρίως από την κ. Κουβεριανού, το δισκοπωλείο που ήταν στην οδό Κορίνθου κοντά στην Εθνική Τράπεζα.

Ποιος δρόμος της Πάτρας μεταμορφώνεται σε Greenwich Village της πόλης;

 

 

Στη δισκοθήκη της συναντήσαμε επίσης «Τα τραγούδια της Χαρούλας» ένας δίσκος που φέρει τη σφραγίδα του Μάνου Λοΐζου και κυκλοφόρησε το 1979. Το Oxygene του Ζαν Μισέλ Ζαρ (ηλεκτρονική μουσική)  τα hits της Donna Summer, δίσκους του Κώστα Χατζή του Nτέμη Ρούσσου, του Πάνου Γαβαλά,  Το «Αφιερωμένο Εξαιρετικά» τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος «Τα παιδιά από την Πάτρα» (1983- 1984), το «Μη μιλάς κινδυνεύει η Ελλάς» με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight