Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Είχαν και οι βετεράνοι Carol Burnett & Τζεφ Μπρίτζες το δικό τους μερίδιο δόξας στις φετινές Χρυσές Σφαίρες

Είχαν και οι βετεράνοι Carol Burnett &am...

Πήραν τιμητικά βραβεία και ενθουσίασαν με τους λόγους τους

Mπορεί η κύρια προσοχή στην 76η απονομή των Χρυσών Σφαιρών – Golden Globes να έπεσε κατά κύριο λόγο στους σταρ των φετινών ταινιών όπως το «Bohemian Phaspody» ή το «Ένα Αστέρι γεννιέται», ωστόσο υπήρξαν και δύο βετεράνοι ηθοποιοί, η 85χρονη Κάρολ Μπερνέτ και ο 69χρονος Τζεφ Μπρίτζες που έκλεψαν με το δικό τους τρόπο την παράσταση.

Η Carol Burnett τιμήθηκε με το... Βραβείο Κάρολ Μπερνέτ που θέσπισε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλυγουντ που απονέμει τις Golden Globes και για άλλη μια φορά στην εξηκονταετή καριέρα της, κατάφερε να εκπλήξει το κοινό.

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών όπως αναφέρει το flix.gr, αποφάσισε, στον αντίποδα του κινηματογραφικού τιμητικού βραβείου Σεσίλ Μπ. Ντε Μιλ, να θεσπίσει το αντίστοιχο τηλεοπτικό βραβείο για τη συνολική προσφορά ενός σπουδαίου ανθρώπου στη μικρή οθόνη και το ονόμασε «Βραβείο Κάρολ Μπερνέτ», το οποίο, φέτος, πήγε εννοείται τιμητικά στην ίδια την Κάρολ Μπερνέτ!

Η Μπερνέτ θεωρείται άξια διάδοχος της αξέχαστης Λουσίλ Μπολ (εμφανιζόταν δίπλα στην Μπολ στο περίφημο «Lucy Show»). Η κοκκινομάλλα κωμική ηθοποιός από το Τέξας, σφράγισε την Αμερικανική συνείδηση και την ποπ κουλτούρα για 11 συναπτά χρόνια, από το 1967 ως το 1978, με το δικό της «The Carol Burnett Show», με τρόπο τόσο έντονο που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα πρόσωπα των θεατών της βραδιάς απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, από τον αγαπητό ηθοποιό Στιβ Καρέλ που την παρουσίασε, η Κάρολ Μπερνέτ ήταν, μεν, νοσταλγική, αλλά μ' έναν ολότελα διαφορετικό τρόπο, μιλώντας για το παρελθόν της τηλεόρασης και το πώς η ποιότητα κι ο πλούτος της έχουν, σήμερα, αλλάξει, μέσα στο πλαίσιο του τεράστιου ανταγωνισμού των καναλιών. «Γι' αυτό, να ζήσουν οι επαναλήψεις και το YouTube,» είπε χαρακτηριστικά η Κάρολ Μπερνέτ, κάνοντας τους συγκινημένους συναδέλφους της ηθοποιούς να γελάσουν ξαφνιασμένοι.

Όσο για τον Jeff Bridges ήταν ο ηθοποιός που έλαβε φέτος το τιμητικό κινηματογραφικό βραβείο Cecil B. DeMille για την προσφορά του στο σινεμά και γενικά στον χώρο της τέχνης και του entertainment. Ο Jeff Bridges μάλιστα επιφύλαξε στο κοινό έναν λόγο που τον χαρακτήρισε απόλυτα ως καλλιτέχνη και άνθρωπο, άγριο αλλά και συνάμα συναισθηματικό και με μία βαθιά φιλοσοφική διάθεση.

Ο λόγος του αποκαλούμενου «Dude» του Αμερικάνικου σινεμά είχε κάτι από έναν από τους αγαπημένους του ρόλους, αυτόν στο «The Big Lebowski».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight