Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σειρά της "Υπατίας" σήμερα που φέρνει χιόνια, καταιγίδες, ανέμους και κίνδυνο... πλημμυρών! Αναλυτικές προγνώσεις για την Πάτρα

Σειρά της "Υπατίας" σήμερα που...

Τουλάχιστον ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία

Αγριεύει και πάλι από σήμερα ο καιρός με διαφορετικά χαρακτηριστικά  όμως από τα αυτά που έφεραν μαζί τους η «Σοφία» και ο «Τηλέμαχος». Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες , σε συνδυασμό με το λιώσιμο του χιονιού, οι οποίες πιθανόν να προκαλέσουν  και πλημμύρες.

Από το πρωί της Τετάρτης θα χιονίσει και πάλι στα ορεινά ηπειρωτικά, στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Οι νοτιάδες όμως που θα ενισχυθούν σημαντικά θα φέρουν βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Χαρακτηριστικά  του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη οι κατά τόπους δυνατές βροχές (που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και πλημμυρικά φαινόμενα, απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων ή ποταμών στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ή και κατολισθήσεις) και οι σφοδροί άνεμοι  (μην παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας κάτω από μεγάλα δέντρα).

Οι νοτιάδες πάντως θα φέρουν και αξιόλογη άνοδο της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Από την Πέμπτη και μετά τα ακραία φαινόμενα του τελευταίου 10ημερου φαίνεται ότι θα περιοριστούν σημαντικά.

Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ

Για την δυτική Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη αναμένονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες αρχής γενομένης από την Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που μέχρι αργά το πρωί θα έχουν επεκταθεί σε όλα τα δυτικά.

Σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλα Σερέτη, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλα τα ορεινά καθώς και αρχικά, τις πρωινές ώρες, και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο (π.χ.Ιωάννινα), όπου και το ψύχος παραμένοντας εγκλωβισμένο θα προλάβει την έλευση των φαινομένων.

Συνέχιση της κακοκαιρίας και την Πέμπτη με κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις σε όλα τα δυτικά καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές.

Ουσιαστική βελτίωση του καιρού από τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής.

Ισχυροί δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο που θα αγγίξουν τα 7-8 και κατά τόπους τα 9bf στα νότια τμήματα του πελάγους.

Κακοκαιρία, ως εκ τούτου, αναμένεται και στην πόλη της Πάτρας το ερχόμενο διήμερο αρχής γενομένης από τις αργά πρωινές-πρώτες μεσημβρινές ώρες της σημερινής ημέρας, με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και ισχυρούς κατά περιόδους νοτιοδυτικούς ανέμους που πιθανόν στον Πατραϊκό κόλπο να αγγίξουν τα 7-8bf. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά τμήματα του ν.Αχαιας άνω των 1000-1200 μέτρων.

Την Πέμπτη ο παγετός θα υποχωρήσει σχεδόν σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοδυτικά θα είναι μερικός . Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις θερμοκρασίες αλλά και τον καιρό που θα επικρατήσει το επόμενο 48ωρο στον Ελληνικό χώρο.

Στο βίντεο διακρίνεται η μεταβολή από τα δυτικά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα υπόλοιπα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από τα δυτικά 7 και τοπικά στα πελάγη 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε άνοδο και θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, που μόνο τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα νότια και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις