Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μας «κοκάλωσε» ο «Τηλέμαχος» - Ρεκόρ όλων των εποχών το μείον 23 στη Φλώρινα – Νέο κύμα κακοκαιρίας

Μας  «κοκάλωσε» ο «Τηλέμαχος» - Ρεκόρ όλ...

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στη Δυτική Ελλάδα ειδικά το πρωί

Χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Τηλέμαχος» ενώ ψύχος επικρατεί και σε πεδινές περιοχές. Νωρίς το πρωί στο Αγρίνιο το θερμόμετρο έδειξε -4 ενώ στην Οβρυά της Πάτρας ο υδράργυρος μηδένισε.

«Παγάκι» η Δυτική Ελλάδα – Μηδένισε το θερμόμετρο στην Πάτρα - Στους - 4 στο Αγρίνιο - Πού χρειάζονται αλυσίδες – Χιόνια και βροχές αύριο

 

Μάλιστα στην Φλώρινα έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών, όπως ενημερώνει η ΕΜΥ, καθώς το θερμόμετρο έδειξε -23 βαθμούς Κελσίου!

Το θερμόμετρο στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Νευροκόπι Δράμας έδειξε 21 βαθμούς υπό το μηδέν το πρωί της Τρίτης, καθώς επικράτησε πολύ ισχυρός παγετός σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ακολούθησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου σταθμών meteo-ΕΑΑ, σε αρνητικές θερμοκρασίες ο Νέος Καύκασος Φλώρινας (-20,4), τα Γρεβενά (-19,9), η Βωβούσα Ιωαννίνων (-19,5), το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-19,3), η Φλώρινα (-18,8), η Πτολεμαΐδα (-18,5) και το Περτούλι (-17,5).

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος νωρίτερα το πρωί έπεσε στους -19 βαθμούς Κελσίου στην Φλώρινα και στην Πτολεμαΐδα.

Στους -13 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία στην Κοζάνη και στους -12 βαθμούς στην Καστοριά. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται και στην Κεντρική Μακεδονία με τον υδράργυρο να δείχνει -11 στο Κιλκίς και -10 σε Βέροια, Γιαννιτσά και Σέρρες.

Στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον Λαγκαδά, περιφερειακά της πόλης, ο υδράργυρος έπεσε στους -13.

Τσουχτερό είναι το κρύο και στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον υδράργυρο να υποχωρεί στους -11 βαθμούς Κελσίου στη Δράμα, στους -10 στο Διδυμότειχο και στους -9 στην Ορεστιάδα.

 

Όλα αυτά ενώ η κακοκαιρία συνεχίζεται, με ένα νέο κύμα να ετοιμάζεται να σαρώσει όλη τη χώρα από αύριο Τετάρτη. Και θα χτυπήσει κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου στο facebook

Φίλες και φίλοι ΠΡΟΣΟΧΉ! Όσοι προγραμματίζετε ταξίδι αύριο το πρωί από και προς τη Θεσσαλονίκη από τα Γιάννενα ή την Θεσσαλία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκτός από όλη τη δυτική Μακεδονία και στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσης, Λαρίσης, Πιεριας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσ/νικης, Κιλκις Σερρών, Δράμας και Καβάλας αναμένονται από τις πρωινές μέχρι και μεσημβρινές ώρες (χοντρικά) ένας γύρος πυκνών χιονοπτώσεων και στα πεδινά με γρήγορη και επικίνδυνη χιονόστρωση πριν το "γυρίσει" σε χιονόνερο προς το βράδυ στις περισσότερες προαναφερθείσες περιοχές. 
Κατα πάσα πιθανότητα χιονόπτωση αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη τις ίδιες ώρες της Τέταρτης με αξιόλογη χιονοστρωση κυρίως περιφερειακά της πόλης πριν κι εδώ "το γυρίσει" σε χιονονερο προς το βραδυ..
Για τη σοβαρή επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο στην υπόλοιπη χώρα με χαρακτηριστικά τις κατά τόπους δυνατές βροχές (που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και πλημμυρικά φαινόμενα, απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων ή ποταμών στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ή και κατολισθήσεις) και τους σφοδρούς ανέμους(μην παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας κάτω από μεγάλα δέντρα) ρίξτε μια ματιά στο δελτίο λιγιο πιο κάτω ενώ θα υπάρξουν λεπτομέρειες φυσικά και απόψε το βράδυ.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από Δευτέρα 07-01-2019 μέχρι και την Τετάρτη 09-01-2019 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει επιδείνωση του από χθες  και σήμερα Τρίτη (08-01-2019), με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τις σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Παγετός στον δρόμο ακόμη και σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, όπου λιμνάζουν νερά - ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Έως -8 η θερμοκρασία στα ορεινά- Πού χτυπάει ο «Τηλέμαχος»- Τι γίνεται με τα σχολεία

 

 

Πιο αναλυτικά:

Α. Πολύ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί Δευτέρα (07-01-2019) και Τρίτη (08-01-2019) κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν το μεσημέρι (07-01-2019) στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ (07-01-2019) στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως Ανατολικής και Βόρειας), καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής και Κεντρικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), οι οποίες την Τρίτη (08-01-2019) αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, επισημαίνεται ότι την Τετάρτη (09-01-2019) αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις