Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ακυρώθηκε η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή κτιρίου στον Ευαγγελισμό

Ακυρώθηκε  η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος...

Η αιτία και οι θέσεις του νοσοκομείου και του ιδρύματος

Ακυρώθηκε η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή κτιρίου που θα λειτουργούσε ως έδρα του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός .

Όπως αναφέρει το ίδρυμα σε ανακοίνωσή του  η τελική απόφαση ελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου 2018 μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων του με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του  νοσοκομείου οι οποίοι δήλωσαν πως «δεν συμφωνούν να προχωρήσει το έργο όπως είχε εξ αρχής συμφωνηθεί».

Επιφυλάξεις κι αντιδράσεις για την αποκλειστική χρήση του  νέου κτιρίου από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε διατυπώσει και το σωματείο εργαζομένων και το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου.

"Λόγω της στενότητας των χώρων ο Ευαγγελισμός δε μπορεί να παραχωρήσει ούτε σπιθαμή από χώρους του. Η παραχώρηση αυτή θα δημιουργήσει νέα προβλήματα αφού στα κτίρια αυτά λειτουργούν ήδη πολλές υπηρεσίες και Τμήματα του Νοσοκομείου και στεγάζονται κοιτώνες για προσωπικό με ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα. Κανείς άραγε δεν σκέφτηκε τις ανάγκες που ήδη υπάρχουν στον Ευαγγελισμό από έλλειψη χώρων για πλήθος προβληματικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου; Για παράδειγμα, δεν υπάρχει χώρος για Αρχείο Ασθενών και Υπηρεσιών, οι ανάγκες του ΤμήματοςΕπειγόντων Περιστατικών απαιτούν τουλάχιστον διπλασιασμό του χώρου που καταλαμβάνουν τώρα, δεν υπάρχουν χώροι αναμονής μεταμοσχευμένων ασθενών και εξυπηρέτησης των συγγενών των ασθενών καθώς και πλήθος άλλες ελλείψεις για ένα μεγάλο Νοσοκομείο, το μεγαλύτερο και περισσότερο καταξιωμένο στη χώρα. Επίσης, κανείς δεν σκέφτηκε τις ανάγκες που θα υπάρξουν στο άμεσο και απώτερο μέλλον με τις αυξανόμενες διαρκώς εξελίξεις τις ιατρικής που απαιτούν παράλληλα την εγκατάσταση νέων εξοπλισμών και Τμημάτων. Για παράδειγμα, ήδη δεν υπάρχει χώρος εγκατάστασης του δεύτερου Μαγνητικού Τομογράφου που εξασφάλισε για το Νοσοκομείο η Περιφέρεια Αττικής" είχαν αναφέρει σε ανακοίνωσή τους οι εργαζομενοι.

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάχος  πραγματοποίησε, όπως αναφέρει, εκτεταμένες συζητήσεις με το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς τονίζοντας τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, με δεδομένη την αξία της Νοσηλευτικής και την ενίσχυση και ανάπτυξη της παγκοσμίως.

Σημειωτέον ότι το έργο θα υπέγραφε και παλι ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Renzo Piano.

Το ΙΣΝ πρότεινε την τροποποίηση των αρχικών αρχιτεκτονικών σχεδίων, προκειμένου να προβλεφθούν επιπλέον χώροι και για την υπάρχουσα Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Ωστόσο η πρόταση αυτή δεν τελεσφόρησε καθώς η θέση του ΔΣ του Νοσοκομείου παραμένει ότι στους νέους χώρους δεν θα πρέπει να συστεγαστούν άλλες υπηρεσίες.

"Η ακύρωση αυτή δεν επηρεάζει την πρόοδο όλων των υπόλοιπων έργων που εντάσσονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, ούτε και τη δωρεά εξοπλισμού στο ίδιο νοσοκομείο, που προχωρά κανονικά" τονίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, εξέφρασε τη βούληση το ΙΣΝ να αξιολογήσει προτάσεις και ενδεχομένως να συνδράμει στην στήριξη του σημαντικού τομέα της Νοσηλευτικής επιστήμης στη χώρα, τόσο μέσα από πιθανές συνεργασίες με τη Σχολή Νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (το οποίο εξάλλου όταν συστάθηκε είχε ως βασικό στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση των Αδελφών Νοσοκόμων), όσο και με το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολή Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

*με στοιχεία από protothema

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being