Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η έξοδος από τη σημερινή οικονομική κρίση θα έλθει με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Η έξοδος από τη σημερινή οικονομική κρίσ...

Του Γιώργου Κουτρουμάνη

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «το 2019 θα είναι η χρονιά της αναγέννησης της πατρίδας μας», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα θα προχωρήσει με σιγουριά και αισιοδοξία».

Υπεραισιόδοξες αυτές οι εξαγγελίες, όταν μάλιστα απευθύνονται σε ένα λαό που τα τελευταία χρόνια το βιοτικό του επίπεδο αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει .Ένα λαό που είναι έντονα απογοητευμένος και απελπισμένος.

Ωστόσο, δεν εκπλήσσομαι όταν αυτές οι βαρύγδουπες υποσχέσεις δίνονται από έναν πολιτικό άνδρα, του οποίου τα λόγια του απέχουν παρασάγγας από τα έργα του.

Εμείς δε θα ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα σε αμετροεπείς υποσχέσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την παραπλάνηση του εκλογικού σώματος για μία ακόμη φορά. Θα είμαστε προσγειωμένοι και ιδιαίτερα προσεκτικοί στα λόγια μας.

Είναι πλέον καιρός να αφήσουμε πίσω μας μια από τις χειρότερες περιόδους της νεώτερης ιστορίας μας. Να βαδίσουμε συντεταγμένα και συντονισμένα μπροστά, τινάζοντας από πάνω μας τις παθογένειες που αφήνει πίσω του ένα ιδεοληπτικό πολιτικό σύστημα που εγκαθιδρύθηκε στη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την φτωχοποίηση της κοινωνίας μας και την άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στα κελεύσματα των ξένων οικονομικών συμφερόντων.

 

Ας συμφωνήσουμε ότι ως Ελληνίδες και Έλληνες αξίζουμε ένα καλύτερο κράτος, που μπορεί να χτιστεί μόνο με μια έντιμη και ειλικρινή διακυβέρνηση, εν μέσω ενός δημοσίου βίου στον οποίο θα κυριαρχούν η αλήθεια, η διαφάνεια, η σοβαρότητα, η αποτελεσματικότητα, οι ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους και δεν θα χωρούν η πόλωση και ο διχασμός.

Με εθνική ενότητα, κοινωνική αλληλεγγύη και συγκροτημένο σχέδιο για το αύριο, μπορούμε να φτιάξουμε μια υπερήφανη και καλύτερη Ελλάδα,  με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, με ασφάλεια και ευημερία.

Με πολίτες που θα έχουν εργασία με αξιοπρεπείς αποδοχές και που δεν θα περιμένουν στην ουρά για να πάρουν ένα μικρό επίδομα σαν αντίδωρο από τα χρήματα που τούς έχει ήδη πάρει στο πολλαπλάσιο το κράτος.

Καθώς αυτά που μάς ενώνουν είναι αναμφίβολα πολύ περισσότερα απ’ αυτά που μάς χωρίζουν, ας προχωρήσουμε λοιπόν ενωμένοι, με σθένος και αποφασιστικότητα, στην οικοδόμηση της Ελλάδας που θέλουμε και αξίζουμε να έχουμε.

Αυτή την προοπτική μπορεί να την εγγυηθεί η παράταξη που έβαλε πλάτη στα δύσκολα και το όνομα της συνδέθηκε σε κρίσιμες για τον τόπο μας επιλογές. Η παράταξη που το 1974 αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα μας και στην συνέχεια οδήγησε την Ελλάδα μας στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή την προοπτική μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία με την ηγεσία του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη έχει την ευρεία αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας, γεγονός που θα αποτυπωθεί στο αποτέλεσμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

ΣΣ: Ο  Γιώργος Κουτρουμάνης είναι Πρόεδρος της Ε.Κ.Ο Ορκωτών Ελεγκτών της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις