Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το patsitsio των Νew York Times αιτία γαστρονομικού ...πολέμου με την Ελληνική ομογένεια στην Αμερική

Το patsitsio των Νew York Times αιτία γα...

Έγινε το έλα να δεις μετά τη δημοσίευση της συνταγής...

Γαστρονομικό…  «διπλωματικό»  επεισόδιο στην Αμερική μετά τη συνταγή για Pastitsio οπυ δημοσίευσαν στη σελίδα τους στο facebook οι New York Times. Έλληνες της ομογένειας δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν… γαστρονομική βλασφημία την εκτέλεση της παραδοσιακής συνταγής της χώρας μας από την πιο διάστημα ενημερωτική σελίδα της Αμερικής.

Η food editor της ιστοσελίδας Colu Henry που τιμά συχνά πυκνά την ελληνική κουζίνα έγραψε χαρακτηριστικά:

«Αυτό το κλασικό, ελληνικό comfort food, το οποίο φέρει πολλές ομοιότητες με τα λαζάνια, πήρε το όνομά του από την ιταλική λέξη "pasticcio", που μεταφράζεται σε "χάος", αλλά ουσιαστικά δείχνει την ευέλικτη φύση αυτού του πιάτου.

Σε αυτή την εκδοχή, το αρνί καρικεύεται με σκόρδο, κανέλα, φρέσκα βότανα και ντομάτες, ωστόσο και το μοσχαρίσιο κρέας ή ο συνδυασμός μοσχαρίσιου και αρνίσιου κιμά θα λειτουργούσε καλά. Πετάξτε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε με κρεμώδη τυριά, περιχύστε τη μπεσαμέλ και στη συνέχεια ψήνετε μέχρι να γίνει χρυσή» .

Μετά την ανάρτηση της συνταγής ξεκίνησε ένας ανεπίσημος αλλά έντονος διαδικτυακός πόλεμος αφού η food editor έκανε τρια βασικά λάθη που εξόργισαν εκατοντάδες Έλληνες χρήστες στα social media.

Tο πρώτο και πολύ σημαντικό λάθος είναι η επιλογή του αρνίσιου κιμά αντί του μοσχαρίσιου.

Το δεύτερο ατόπημα οι ντομάτες. Η συνταγή που προτείνουν οι N.Y.TIMES θέλει δυο κονσέρβες πράγμα που έκανε έξω φρενών τους αναγνώστες.

Και τέλος η επιλογή των ζυμαρικών. Η συντάκτρια προτείνει πένες και όχι τα χοντρά μακαρόνια με την τρύπα στη μέση!

Τα σχόλια των χρηστών:

*«Αυτό δεν είναι pastitsio ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ! ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ! Τέλος πάντων, πάρα πολύ ντομάτα και στην Ελλάδα σπάνια κάποιος χρησιμοποιεί αρνί αντί για μοσχάρι»

*«Η γιαγιά δεν θα έβαζε ποτέ δύο κονσέρβες ντομάτα στο δικό της»

*«Αυτή είναι μια πολύ περίεργη εκδοχή... πάρα πολύ ντομάτα, λάθος μακαρόνια και πάρα πολύ κανέλα. Ως Ελληνίδα, λέω να βρούμε μια διαφορετική (τη σωστή) συνταγή και να βρούμε στην ελληνική αγορά τα σωστά μακαρόνια. Επίσης, το παστίτσιο ΔΕΝ πρέπει να έχει τόση ντομάτα, όπως τα λαζάνια. Τα μακαρόνια που πρέπει να χρησιμοποιήσετε έρχονται σε ροζ συσκευασία. Η μάρκα τους λέγεται Misko και ονομάζονται κυριολεκτικά Pastitsio No.2»

 

Η συνταγή που προτείνει η συντάκτρια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα

2 κιλά αρνίσιου κιμά

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Kosher αλάτι και μαύρο πιπέρι

1κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες

1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους

2 ½ φλιτζάνια πλήρες γάλα

4 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο

¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

1 ½ φλιτζάνια τριμμένο τυρί Pecorino ή παρμεζάνα

Ζυμαρικά πενες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight