Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε ευρωπαϊκή τροχιά το Πανεπιστήμιο της Πάτρας - "Συμμαχία" με τέσσερις χώρες για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού δικτύου

Σε ευρωπαϊκή τροχιά το Πανεπιστήμιο της ...

Για την ίδρυση Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Ρόλο στη νέα πρόκληση που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ακαδημαϊκό της χάρτη προκειμένου να δημιουργηθούν ευρωπαϊκά πανεπιστήμια διεκδικούν δυναμικά κορυφαία ΑΕΙ της Ελλάδας, ανάμεσά τους και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Ήδη έχουν δημιουργηθεί οι πρώτες συμμαχίες ελληνικών με ευρωπαϊκά ΑΕΙ προκειμένου να οργανωθούν αγγλόφωνα προπτυχιακά για Έλληνες και να ενισχυθεί η ενδοευρωπαϊκή έρευνα κι ακαδημαϊκή γνώση. Απώτερος στόχος ο ανταγωνισμός των Ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με τα συνεχώς ανερχόμενα ασιατικά ΑΕΙ και τις παραδοσιακές δυνάμεις των αμερικανικών ιδρυμάτων.

Ήδη η  Επιτροπή έχει δημοσιεύσει πρόσκληση («Erasmus+ – Key Action 2 – European University» όπως ονομάζεται), για την ίδρυση έξι ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, με προθεσμία υποβολής προτάσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ και διάρκεια τρία έτη.

Το εγχείρημα θα αναπτυχθεί σε τρεις φάσεις με πρώτη αυτή την ίδρυση δικτύου πανεπιστημίου  με κοινή παροχή προγραμμάτων σπουδών με χρήση μεθόδων εξ’ αποστάσεως φοίτησης.

Το πανεπιστήμιο Πατρών έχει έλθει σε επαφή για την υποβολή πρότασης με τέσσερα πανεπιστήμια, από τις Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με άλλα πανεπιστήμια.

*Με στοιχεία από εφημερίδα "Καθημερινή"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις