Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παγετός σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας - Xιόνια στα ορεινά της Ηλείας-Πότε υποχωρεί η "Σοφία"

Παγετός σε πολλές περιοχές της Αχαΐας κα...

Σε μερικές περιοχές θα υπάρχουν θερμοκρασίες υπό το μηδέν όλη τη μέρα

Ο παγετός έχει καλύψει μεγάλος μέρος της Αχαΐας, λέει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Νίκος Γυφτάκης. Όπως προσθέτει, όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν από νωρίς το πρωί με προτεραιότητα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σε λευκό κλοιό η Ελλάδα – Πού θα υπάρχει παγετός-Τι λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθ. Αργυρίου για το επόμενο διάστημα

Σύμφωνα με τον Νίκο Γυφτάκη, είναι ανοικτοί σχεδόν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν προς Καλάβρυτα, ενώ είναι σε εξέλιξη βρίσκεται ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου από Αίγιο προς Καλάβρυτα, μέσω Πτέρης. Επίσης εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν και στην εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης από την Αγία Τριάδα προς την Λαμπεία της Ηλείας.

Στο νομό της Ηλείας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Νίκος Γυφτάκης, σημειώθηκαν το πρωί χιονοπτώσεις στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, σε ορεινές κοινότητες της Ζαχάρως και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμπείας.

Αχαΐα: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας- Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Δυτική Ελλάδα

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Γιάννης Τέγας, υπάρχει πρόβλημα με τον παγετό σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Όμως, όπως προσθέτει, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι του εθνικού και επαρχιακού δικτύου είναι ανοικτοί, ενώ μηχανήματα επιχειρούν μέσα σε ορεινές κοινότητες, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Καταλήγοντας ο Νίκος Γυφτάκης, λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «όλες αυτές τις ημέρες της κακοκαιρίας επιχειρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους δήμους και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού.»

Υποχωρεί σταδιακά το Σάββατο η κακοκαιρία «Σοφία», αλλά σε μερικές περιοχές θα υπάρχουν θερμοκρασίες υπό το μηδέν όλη τη μέρα

Η κακοκαιρία «Σοφία» βρίσκεται πλέον σε φάση σταδιακής υποχώρησης το Σάββατο, όμως οι ελάχιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας θα είναι αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθεί ολικός παγετός, δηλαδή θα υπάρχουν αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα Σάββατο, με κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο τις πρωινές ώρες, θυελλώδεις ανέμους στο Βόρειο Αιγαίο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και αργότερα στα ηπειρωτικά σταδιακά θα σταματήσουν.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Κεντρικό Ιόνιο και στο Αιγαίο, καθώς και στις παραθαλάσσιες περιοχές τους, χιονοπτώσεις σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Σποράδες.

Οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά περιόδους πυκνές, πιθανόν και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από βορρά προς νότο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί και στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις