Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όταν τα... UFO επισκέφθηκαν τον Αχαϊκό ουρανό!

Όταν τα... UFO επισκέφθηκαν τον Αχαϊκό ουρανό!
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Οι πάμπολλες ... επισκέψεις των εξωγήινων στην περιοχή

Η ύπαρξη εξωγήινης ζωής και οι …επισκέψεις στον πλανήτη γη έχουν κατά το πρόσφατο παρελθόν αποτελέσει ένα από τα θέματα συζητήσεις και στην Αχαΐα με τις μαρτυρίες κατά καιρούς να διαδέχονται η μια την άλλη. Οι καταγραφές μαρτυριών για την επίσκεψη διαστημόπλοιων ή άλλων περίεργων αντικειμένων στον ουρανό της περιοχής ξεκινούν από παλιά.

Συγκεντρώσαμε ορισμένες μόνο από τις πιο χαρακτηριστικές των τελευταίων δεκαετιών.

Στις 24 Οκτωβρίου του 1954, ο γεωργός Ηλίας Κορομηλάς, 84 χρονών, κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα της Βαδούσας Αιγίου ότι είδε ένα διαστημόπλοιο στον ουρανό. Η μαρτυρία του έχει καταγραφεί σε δεκάδες ελληνικά και ξένα βιβλία, ενώ ουδείς τον αμφισβήτησε...

Η Ζαχλωρού, ένα μικρό χωριουδάκι μεταξύ Διακοφτού και Καλαβρύτων, είχε την «τιμή» τον Οκτώβριο του 1954 να δεχτεί την επίσκεψη δύο ιπτάμενων δίσκων.Μάλιστα τα αντικείμενα έγιναν αντιληπτά από πλειάδα γνωστών και εξαιρετικών ηθοποιών κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Γκόλφω». Μίμης Φωτόπουλος, Αντιγόνη Βαλάκου, Νίκος Καζής, ο σκηνοθέτης Ορέστης Λάσκος και ο Φιλοποίμην Φίνος ήταν μερικοί μόνο από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Τα ιπτάμενα αντικείμενα εντόπισε πρώτος ο γνωστός ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος ο οποίος σταμάτησε το γύρισμα και έδειξε με το χέρι του τον ουρανό. Γύρισαν όλοι και είδαν κατάπληκτοι, δύο μεταλλικά αντικείμενα, σε σχήμα τηγανιού χωρις χερούλι, που έτρεχαν με εξωφρενική ταχύτητα στον ουρανό.

Όπως ανέφερε ο Φιλοποίμην Φίνος «..ήταν δύο ιπτάμενοι δίσκοι, που άστραφταν στον ήλιο και είχαν γύρω – γύρω κάποιου είδους φωτοστέφανου. Πετούσαν με μεγάλη ταχύτητα κρατώντας ορισμένη απόσταση το ένα απ’το άλλο. Σε μια στιγμή ο πρώτος έκανε κάτι περίεργα «λουπιγκ» κι ύστερα πήρε πάλι σταθερή πορεία με κατεύθυνση προς την Κόρινθο, ακολουθούμενος, σε ίδια απόσταση από το άλλο. Και αυτό το πράγμα δεν το είδε μόνο ένας. Το είδαν συγχρόνος 10-15 άνθρωποι, ηθοποιοί και τεχνίτες, που αποτελούσαν το συνεγείο της Φίνος Φίλμ».

Πηγή: erenzw.blogspot.gr

Στις 18 Ιουλίου 1981 στο Λεμονοδάσος Ακράτας Αιγιαλείας, εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε από δυο μάρτυρες ένα ATIA. Το αντικείμενο είχε σχήμα δίσκου και χρώμα γκρίζο και αρχικά πετούσε σε ύψος 1000 περίπου μέτρων σε απόσταση από τους παρατηρητές περίπου 2 χιλιόμετρα. Το UFO κάνοντας μια ημικυκλική μανούβρα βρέθηκε σχεδόν πάνω από τους μάρτυρες, χαμήλωσε λίγο και όταν παρέμεινε ακίνητο για λίγα δευτερόλεπτα φωτογραφήθηκε τρεις φορές.

Το μέγεθος του ήταν περίπου ενός μικρού αεροπλάνου. Το αντικείμενο σε αστραπιαίο χρόνο τινάχτηκε προς τα πάνω παίρνοντας πορτοκαλί χρώμα.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην «Ελευθεροτυπία» στις 7 Aυγούστου 1981.

Και πιο πρόσφατα όμως, όπως τον Σεπτέμβριο του 2013, ταξιδιώτης που τραβούσε με την κάμερα του μέρα-μεσημέρι στην γέφυρα Ρίου Ανριρίου κατέγραψε ένα... αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο να περνά πάνω από τη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης με κατεύθυνση προς Πάτρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις